“Γιουρούσι” του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, διορίζουν μέχρι τις κόρες τους

78
Αυτοκίνητα φιλικά στο περιβάλλον παίρνει η Βουλή

Δεν σταματούν πουθενά. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχουν θέσεις στη Βουλή και βρίσκονται κοντά στον Νίκο Βούτση διόρισαν μέχρι και τις κόρες τους προκαλώντας σάλο στο κοινοβούλιο.

Και αυτό τη στιγμή που αποκαλύπτεται ένα μπαράζ μετατάξεων και προσλήψεων με επίκεντρο τον Ναό της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε το dikaiologitika.gr η διευθύντρια του γραφείου της Βουλής, Βασιλική Τσακανίκα, συνταξιούχος υπάλληλος η ίδια της Βουλής, διόρισε με ημερομηνία 31 Μαΐου 2019, αφού ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγελε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, την κόρη της στο Ίδρυμα της Βουλής. Πρόκειται σύμβαση εργασίας ενός έτους που όμως έγινε εν μέσω των δύο εκλογών για την αυτοδιοίκηση προκαλώντας και εύλογα ερωτήματα για τον χρονο που επελέγη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η κ. Τσακανίκα είναι συνταξιούχος και για να προσφέρει τις εργασίες της στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Βουλής προσελήφθη ως μετακλητός. Η ίδια ήταν στενογράφος και είχε υπηρετήσει κα στο γραφείο της Δούρου επί προεδρίας Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Επίσης όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr ήταν και συντονίστρια και στο θέμα του φακέλου Κύπρου λαμβάνοντας αμοιβή της τάξης των 5000 ευρώ. Φέρεται δε να είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής απο΄την οποία παραιτήθηκε μια μόλις ημέρα πριν τον διορισμό της κόρης της.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή ο «Ηρακλής»

Ακόμα, η Β. Τσακανίκα φέρεται να είχε και παράλληλα καθήκοντα στην βιβλιοθήκη για τα οποία συζητείται ότι λάμβανε κι από εκεί κάποια αποζημίωση

Και άλλη θυγατέρα

Στο Ιδρυμα της Βουλής διορίστηκε όμως και η θυγατέρα της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού την ίδια ημερομηνία.

Και δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις. Τις τελευταίες ημέρες η Διαύγεια της Βουλής έχει γεμίσει από προσλήψεις, μετατάξεις και ανανεώσεις συμβάσεων προκαλώντας την οργή ακόμη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διαπιστώνουν πως την ώρα που τα δικά τους ρουσφέτια κόβονται ακομη και οι τροπολογίες που καταθέτουν, τα κυβερντικά στελέχη και όσοι βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του κόμματος καταφέρουν να βολεύουν μέχρι και τα παιδιά του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα υπήρξε ένταση στο γραφείο του γραμματέα της Βουλή, με βουλευτές να έχουν υψώσει ιδιαίτερα τους τόνους για την κατάσταση που διαμορφώνεται