Γκάφα αστυνομικού η δημοσιοποίηση του απόρρητου εγγράφου από τον Ρουβίκωνα

44
Κρίσεις αντιστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ: Παραμένουν τέσσερις, φεύγει ένας

Σ’ ένα λάθος που έκανε αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας οφείλεται η δημοσιοποίηση από τον Ρουβίκωνα του απόρρητου εγγράφου μιας διαβαθμισμένης αλληλογραφίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το οποίο αφορούσε την επίθεση των «Ρουβικόνων» στην πρεσβεία της Τουρκίας.

Οι αρχές διενήργησαν έρευνα καθώς υπέθεταν πως το απόρρητο έγγραφο προήλθε από πολιτικό προσωπικό των υπουργείων καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι σκόπιμα αστυνομικός θα έπραττε κάτι τόσο σοβαρό. Η έρευνα τελείωσε σχετικά άμεσα όταν οι αρχές συνηδητοποίησαν πως το εν λόγω έγγραφο συμπεριλαμβανόταν προφανώς από λάθος στη δικογραφία που σχημάτισε η Κρατική Ασφάλεια σε βάρους του Γ. Καλαϊτζίδη.

Το έγγραφο απεστάλη απ’ τον αρμόδιο Κλάδο του Αρχηγείου στην Κρατική Ασφάλεια στην ΓΑΔΑ και ο αστυνομικός που σχημάτισε την δικογραφία προφανώς από λάθος το συμπεριέλαβε στη δικογραφία.

Αναμένουμε να ξεκινήσει ΕΔΕ όπου θα διερευνηθεί αν έγινε κατα λάθος, επίτηδες ή από ανικανότητα του αστυνομικού και πως θα ασκηθούν όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.
Ερώτηση ΝΔ σε κυβέρνηση για διαρροή εγγράφου του ΥΠΕΞ από τον “Ρουβίκωνα”

Διαβάστε επίσης:  Αβραμόπουλος στη Welt: Να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν

«Η περιέλευση απόρρητων εγγράφων σε μια ομάδα η οποία προβαίνει επανειλημμένα σε πράξεις βανδαλισμού περιουσιών και διατάραξης κοινωνικών και πολιτικών συναθροίσεων δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την υπευθυνότητα με την οποία η Κυβέρνηση διαχειρίζεται ευαίσθητα έγγραφα που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

Η Κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει και να αποδώσει άμεσα ευθύνες για την έκνομη αυτή ενέργεια. Επιπλέον, οφείλει να διασφαλίσει ότι η αξιόποινη και πειθαρχικώς ελεγκτέα συμπεριφορά του προσώπου που διέρρευσε το διαβαθμισμένο έγγραφο αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό που δεν θα επαναληφθεί.

Σε αντίθετη περίπτωση, νομιμοποιεί τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού ο οποίος τροφοδοτεί και θάλπει παράνομες δραστηριότητες».