Γκάμπριελ: Αφήστε τα βλαστάρια της ανάπτυξης στην Ελλάδα να ανθίσουν

19
Γερμανία, Γκάμπριελ, ΠΓΔΜ,

Την ανάγκη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να αρχίσουν από Δευτέρα τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επισημαίνει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε γραπτή του δήλωση στο πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Γερμανίας επισημαίνει ότι «δεν είναι λογικό να συνθλίψουμε τα πρώτα βλαστάρια οικονομικής ανάκαμψης με περαιτέρω μέτρα λιτότητας.»

«Το Εurogroup της Δευτέρας πρέπει να βρει τρόπο να σπάσει τον φαύλο κύκλο» τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης Γκάμπριελ.

Αναφερόμενος εμμέσως και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είναι και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, σημειώνει ότι «όλοι ξέρουν ότι η ελάφρυνση του χρέους θα γίνει κάποια στιγμή, και δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε ξανά και ξανά».

Διαβάστε επίσης:  Ο Ερντογάν ζητάει ανταλλαγή των «8» με τους δύο Έλληνες

«Δεν βοηθά το λαό και τη χώρα να πρέπει να αγωνιζόμαστε για να πάρει νέο δανεισμό κάθε 12 μήνες για την αποπληρωμή παλαιών δανείων» είπε ο Γαβριήλ.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, κατάφερε να επιτύχει καλύτερη οικονομική ανάπτυξη από ό, τι αναμενόταν. Δεν έχει νόημα να καταστρέψουμε τους τρυφερούς βλαστούς για ακόμη μια φορά με νέα μέτρα λιτότητας» προσθέτει.

Για χάσμα μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας στο ζήτημα μιας ενδεχόμενης απομείωσης του ελληνικού χρέους κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, εκτιμώντας μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας του προσεχούς Eurogroup.