Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Γλυκά Νερά: Ψάχνουν απαντήσεις στο “ορφανό” DNA

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, καθώς και τα δεδομένα από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, εξετάζουν τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, για να εξιχνιάσουν την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Μέσα από τις εικόνες, που έχουν στη διάθεσή τους, προσπαθούν να αποκλείσουν όλα τα οχήματα και τα άτομα, τα οποία δικαιολογημένα βρίσκονται στην περιοχή την επίμαχη ώρα της ληστείας στα Γλυκά Νερά σε μία προσπάθεια να φθάσουν στο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, αλλά και να διαπιστώσουν εάν υπήρχε και άτομο με  τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Με τη μέθοδο του αποκλεισμού θα προσπαθήσουν να βρουν και ποιους αριθμούς κινητών τηλεφώνων χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους, όλα τα τηλέφωνα που εξέπεμψαν την επίμαχη ώρα στα Γλυκά Νερά και θα πρέπει να βρουν εάν και ποιο είναι ύποπτο.

Δεν είναι δεδομένο ότι χρησιμοποίησαν κινητό τηλέφωνο. Εάν το έκαναν, μπορεί να είναι από τα λεγόμενα «επιχειρησιακά». Μίας χρήσεως, δηλαδή, το οποίο μετά τη ληστεία και ανθρωποκτονία να το πέταξαν. Ευελπιστούμε να έχουν κάνει κάποιο λάθος και να το εντοπίσουμε. Είναι μία διαδικασία, όμως, που παίρνει χρόνο.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο 33χρονος πιλότος κατάφερε κάποια στιγμή να διακρίνει κάποια χαρακτηριστικά ενός από τους δράστες, με τους αστυνομικούς να έχουν φτιάξει ένα πρόχειρο σκίτσο του ενός εκ των κακοποιών.

“Ορφανό” DNA

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν εντόπισαν κάποιο αποτύπωμα ή δείγμα DNA, που να ταυτίζεται με υλικό από κάποιον σεσημασμένο κακοποιό. Υπάρχουν «ορφανά» υλικά, τα οποία θα χρησιμεύσουν ενδεχόμενα στην πορεία της έρευνας, στον αποκλεισμό υπόπτων.

«Πάμε πολύ καλά στις έρευνες» σημείωσε μιλώντας για την πορεία της έρευνας για τη δολοφονία της 20χρονης γυναίκας ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, υπογραμμίζοντας ότι έχουν βρεθεί «ορφανά» δείγματα DNA πάνω στο σώμα της Καρολάιν. «Πρέπει να ταυτοποιήσουμε το DNA, γιατί δεν έχουμε λάβει DNA από όλους τους κακοποιούς στη χώρα» συμπλήρωσε.

«Το ότι ήταν φοβισμένοι με το θόρυβο, φαίνεται από τη δολοφονία του σκυλιού» πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας, υπογραμμίζοντας ότι οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν τον έναν από τους δολοφόνους με βάση το σκαρίφημα που έχουν φτιάξει σύμφωνα με όσα είπε και ο 32χρονος πιλότος.

Tι ζήτησε ο πιλότος

Στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά, όπου άγνωστοι δράστες σκότωσαν την 20χρονη Καρολάιν επέστρεψε σήμερα ο σύζυγός της Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, δέκα μέρες μετά το έγκλημα που προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο.

Ο 32χρονος πιλότος βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος για να ανοίξει στο συνεργείο καθαρισμού που έχει αναλάβει το σπίτι και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μιλούν κατευθείαν με την αστυνομία για οποιαδήποτε εξέλιξη έχουν οι έρευνες.

«Ό,τι είναι να μιλήσετε με την αστυνομία, γιατί παρερμηνεύονται πολλά πράγματα και εμποδίζουν την έρευνα. Ό,τι χρειάζεστε από την αστυνομία» ανέφερε, ενώ σε ερώτηση για τη μη σύλληψη των κακοποιών, σημειώνει πως: «το ήξερα από την αρχή, δεν είναι εύκολο».

Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα επιστρέψει στο σπίτι. «Θα δείξει παιδιά, δεν ξέρω αυτή τη στιγμή», είπε, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν σχολιάζει χαζομάρες».

Τι απαντά για τα σενάρια η μητέρα της Καρολάιν

Το δράμα της μητέρας της συνεχίζεται με τον Γολγοθά που ανεβαίνει να μοιάζει ατελείωτος. Καθημερινά πηγαίνει από το σπίτι στο νεκροταφείο και πάλι πίσω. Λόγια παρηγοριάς είναι αδύνατον να απαλύνουν τον πόνο της.

Η κάμερα του Live News έχει επιστρέψει στην Αλόννησο, όπου η τραγωδία στα Γλυκά Νερά συνεχίζει να απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία. Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας μοιράζονται τον πόνο της μητέρας και περιμένουν την εξιχνίαση που θα δώσει απαντήσεις στους γρίφους του εγκλήματος.

Η σεναριολογία των τελευταίων ημέρων έχει προκαλέσει στην οικογένεια έντονη ενόχληση, όπως λένε άνθρωποι από το περιβάλλον τους. Φίλοι και γείτονες που τους βλέπουν καθημερινά και μοιράζονται τον πόνο τους.

«Περιμένουμε να μάθουμε ποιοι το έκαναν. Γιατί σκότωσαν μια μητέρα που δεν τους έκανε τίποτα. Γιατί άφησαν ένα αγγελούδι ορφανό. Γιατί σκότωσαν με τόσο φρικτό τρόπο το παιδί μας» ανέφερε φίλη της οικογένειας.

Πριν από 10 μέρες η μητέρα της Καρολάιν έκανε ορισμένα από τα πιο δύσκολα βήματα της ζωής της. Μέσα στο πλοίο που μετέφερε τη σορό της κόρης της, από τον Βόλο στην Αλόννησο, προσπαθούσε να κρατηθεί όρθια, με τη βοήθεια των πεθερικών και στενού συγγενή της, που την κρατούσε.

“H Καρολάιν ήταν υπέροχη…”

Λίγο μετά τον επικήδειο και το τελευταίο αντίο στην κόρη της, μίλησε στη βρετανική Daily Mail, για τη νέα οδυνηρή πραγματικότητα.

«Έχουν μιλήσει τόσοι πολλοί άνθρωποι για την Καρολάιν και για το πόσο υπέροχη ήταν. Αλλά για μένα ο θάνατός της είναι πολύ οδυνηρός και πρόσφατος για να μπορώ να μιλήσω γι ‘αυτήν. Λυπάμαι» εξομολογήθηκε η μητέρα της Καρολάιν.

Η νέα καθημερινότητα της μητέρας που έχασε την κόρη της καλύπτει η θλίψη, η οργή και η απαισιοδοξία για το αύριο. Η προσμονή για την εξιχνίαση που θα λύσει το πιο βασανιστικό μυστήριο της ζωής της.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του...

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μπετόβεν: Ανάλυση του DNA του έδειξε πως δεν ήταν μουσική ιδιοφυΐα

Ο Μπετόβεν είχε χαμηλή γενετική προδιάθεση όσον αφορά τον συγχρονισμό του ρυθμού, μια ικανότητα που συνδέεται...

Συνελήφθησαν 20 άτομα που νόθευαν ποτά και καύσιμα 

Συνολικά 20 άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία τα οποία εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για...

Νίκαια: Σοκαρισμένοι οι συγγενείς του 40χρονου που δολοφονήθηκε – Στέλιο συγχώρεσέ μας

Το τελευταίο αντίο στον 40χρονο Στέλιο είπαν συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου άνδρα ο...

Ναβάλνι: Στενή συνεργάτις του υποστηρίζει ότι δολοφονήθηκε λίγο πριν γίνει ανταλλαγή κρατουμένων

Ο Αλεξέι Ναβάλνι βρισκόταν κοντά στην απελευθέρωσή του στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων, οι διαπραγματεύσεις για...