Γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό ετοιμάζει η Bosch

15
Γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό ετοιμάζει η Bosch

H Bosch έχει αναπτύξει ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ για τον Covid-19, μέσω του οποίου τα αποτελέσματα θα βγαίνουν σε 2,5 ώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού τεχολογικού κολοσσού. 

“Με το γρήγορο τεστ επιθυμούμε να συμβάλλουμε στον ταχύ περιορισμό της επιδημίας. Οι φορείς θα αναγνωρίζονται και θα απομονώνονται ταχύτερα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Φόλκμαρ Ντένερ.

Η διαδικασία θα αποτελέσει σε παγκόσμιο επίπεδο μία από τις πρώτες αυτοματοποιημένες μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες θα μπορούν να γίνονται απευθείας και επιτόπου σε όλες τις ιατρικές δομές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Bosch. Το τεστ θα μπορεί να πραγματοποιείται στον χώρο τις κλινικής θεραπείας, με αποτέλεσμα να εξαλείφονται οι κοστοβόρες  και χρονοβόρες μεταφορές των δειγμάτων σε εργαστήρια. 

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Εντατικοποίηση των ελέγχων - Νέα μέτρα στο τραπέζι - Πιθανό το πλαφόν σε μπαρ και επιχειρήσεις

Παράλληλα, οι πάσχοντες θα μαθαίνουν γρήγορα για την κατάσταση της υγείας τους και θα απομονώνονται εγκαίρως. “Στη μάχη κατά του κορονοϊού ο χρόνος είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες. Η αξιόπιστη, γρήγορη, επιτόπια διάγνωση, χωρίς μεταφορά των δειγμάτων, συνιστά το τεράστιο πλεονέκτημα της λύσης που προσφέρουμε”, εξήγησε ο Ντένερ. 
Το νέο τεστ εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία τον Απρίλιο, ενώ θα διατεθεί αργότερα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και εκτός αυτής.