Η ΔΑΠ νικήτρια στις φοιτητικές εκλογές παρά τη διάσπαση

26
φοιτητικές εκλογές, νικήτρια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,

Παρά το ρήγμα στις τάξεις της, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέκτησε για 30ή συνεχή φορά την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές, οι οποίες σημαδεύτηκαν και πάλι από επεισόδια σε Νομική, Χημικό, Παιδαγωγικό και Πάντειο Πανεπιστήμιο, διακοπή της διαδικασίας σε Πάντειο και Πολιτικό της Νομικής και αποτελέσματα με… δύο ΔΑΠ.

Η κίνηση των φοιτητών που διαχώρισαν τη θέση τους από την ΔΑΠ και κατέβηκαν ως ΟΝΝΕΔ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναστολή λειτουργίας της νεολαίας της ΝΔ μετά το συνέδριο της Θεσσαλονίκης, εξέδωσαν το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωση στην οποία σημειώνονται τα εξής:

«Διεξήχθησαν, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αν και βασικοί παράγοντες για πολλά χρόνια του πολιτικού συστήματος με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση του, προσπαθούν να βρουν εξιλαστήρια θύματα τις πολιτικές νεολαίες. Ήδη στις περισσότερες σχολές η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δυνάμεις που καταγράφονται στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων και αναμένεται να αναδείξουν πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ την ΟΝΝΕΔ ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά στα ΑΕΙ.

Διαβάστε επίσης:  Τι έγινε σαν σήμερα, 10 Μαρτίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους και να δηλώσουμε, πως μόνο δύναμη μας δίνουν τέτοια περιστατικά για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας».

Η επίσημη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πάντως εξέδωσε αποτελέσματα στα οποία δεν καταγράφεται η ΟΝΝΕΔ, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παρατάξεις που στις δικές τους ανακοινώσεις συμπεριλαμβάνουν τα ποσοστά αυτών που διαχώρισαν τη θέση τους από τη ΔΑΠ. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι σε όλες τις ανακοινώσεις η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ κερδίζει άνετα την πρώτη θέση, είτε διασπασμένη είτε όχι. Στη δεύτερη θέση και φέτος η Πανσπουδαστική, η ΠΑΣΠ εξακολουθεί να χάνει έδαφος και θέσεις στην κατάταξη, ενώ η συνεργασία των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ (πρώην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, νυν της ΛΑΕ) και ΑΡΔΙΝ κατέγραψε αξιοσημείωτα ποσοστά.

Όπως κάθε χρόνο, οι παρατάξεις δεν ανακοινώνουν τελικά αποτελέσματα, αλλά μέρος αυτών στα οποία καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις τους. Όσο για την αποχή, κινείται περίπου στα περσινά επίπεδα, όπου είχε καταγραφεί γύρω στο 40%.