Η Κυβέρνηση αναζητά τρόπους αντιμετώπισης του κλεισίματος των συνόρων από την ΠΓΔΜ

89
Μαξίμου: Περιμένουμε τις αποφάσεις της τούρκικης δικαιοσύνης

Τρόπους να αντιμετωπιστεί η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη μετά την απόφαση της ΠΓΔΜ να μην επιτρέπει την είσοδο στην χώρα σε Αφγανούς, αναζητά η Κυβέρνηση, με τον Πρωθυπουργό να συγκαλεί έκτακτο μίνι υπουργικό συμβούλιο χθες το βράδυ με την συμμετοχή των κ.κ. Καμένο, Κοτζιά, Μουζάλα, Δρίτσα, και Τόσκα.

Η Κυβέρνηση φαίνεται πως προβαίνει σ’ όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αποδείξει ότι οι τελευταίες κινήσεις της ΠΓΔΜ αποτελούν καταπάτηση της συμφωνίας της 19ης Φεβρουαρίου, η οποία προβλέπει πως κανένα κράτος δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες μέχρι τις 7 Μαρτίου, ημερομηνία της νέας Συνόδου Κορυφής.

κυβέρνηση, ψάχνει, λύσεις, κλείσιμο, συνόρων, πΓΔΜ,

Λεπτομέρειες αναμένεται πως θα δοθούν σχετικά με τις κινήσεις της Κυβέρνησης από εδώ και στο εξής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης.
Η συμφωνία με την Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, και αυτό αποδεικνύεται από την Σύνοδο που συγκαλείται την Τετάρτη από την Αυστρία και στην οποία θα συμμετέχουν ΠΓΔΜ, Σερβία, Σλοβενία και Κροατία.

Διαβάστε επίσης:  Από το μεσημέρι η συζήτηση κυβέρνησης- θεσμών

Σημειώνεται πως ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ είπε πως δεν επιτρέπεται η είσοδος στους Αφγανούς στην Σερβία, καθώς η Κροατία έχει επιβάλει τον περιορισμό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν σε κάθε περίπτωση το ταξίδι τους.

Πάντως η Κυβέρνηση φαίνεται πως θεωρεί ότι μπορεί να διαχειριστεί το ζήτημα φιλοξενώντας τους πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενία.

Στο μεταξύ άνοιξε την Δευτέρα το hot spot στο Σχιστό, στο οποίο μάλιστα μετέβησαν και οι πρώτοι 300 πρόσφυγες από τον Πειραιά.

Το εσπευσμένο άνοιγμα του κέντρου μετεγκατάστασης έγινε λόγω του μεγάλου συνωστισμού προσφύγων εξαιτίας των περιορισμών που έχουν τεθεί στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ.