Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ της κυβέρνησης – Πως νομιμοποίησε όλους όσους μέχρι σήμερα εμπλέκονται σε offshore

49
Τα «βρήκαν» κυβέρνηση και δανειστές για τα πλεονάσματα

Υπό το βάρος των έντονων πολιτικών αντιδράσεων για το θέμα των offshore και αφού η κυβέρνηση νομιμοποίησε όλους του “ύποπτους” -γιατί ο νόμος ίσχυσε για πέντε ημέρες, αφού το ΦΕΚ έχει ως ημερομηνία 27 Μαίου-  τώρα επιχειρεί να ρίξει …στάχτη στα μάτια των πολιτών, φέρνοντας τροπολογία στη Βουλή για καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων.

Το κακό όμως έγινε και παραγράφονται όλα τα αδικήματα, αφού η αρχική τροπολογία …πρόλαβε και ίσχυσε, όπως προαναφέραμε για πέντε ημέρες.

Δώρον …άδωρον πλέον η εκ των υστέρων ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγα Γεροβασίλη ότι, αύριο Τετάρτη, κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, των ευρωβουλευτών, γενικών γραμματέων, περιφερειαρχών και δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας.

Διαβάστε επίσης:  Το μυστικό γεύμα Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη στο Κολωνάκι

Η απαγόρευση δηλαδή, διευκρίνισε η κ. Γεροβασίλη, δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά.

Η απαγόρευση πλέον, όπως είπε, θα είναι γενική και καθολική.

«Η προηγούμενη διάταξη, που με πανηγυρισμούς είχε περάσει το 2010 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απαγόρευε μεν τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες, ήταν όμως πρακτικά ανεφάρμοστη καθώς δεν όριζε την έννοια της εξωχώριας εταιρείας», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Την ίδια στιγμή δε επέτρεπε τη συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, θα επιδιώξει την ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη, αύριο στη Βουλή.

Να δούμε όμως τι θα κάνει η κυβέρνηση με όλα αυτά τα ονόματα στις λίστες που θα …κυνηγούσε;