Η Μέρκελ επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

39
Μέρκελ, Ευρωζώνη, ενωμένη,

Την ανάγκη παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στον απόηχο της διαρροής των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα και την σκληρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στο ΔΝΤ.

«Θέλουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων Αθήνας-δανειστών για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε εκ νέου τα περί διαγραφής ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό σε νομική βάση, αλλά, όπως είπε, «υπάρχουν άλλες προσεγγίσεις».

Διαβάστε επίσης:  ΝΕΠΑΛ: Τουλάχιστον 50 νεκροί από συντριβή αεροπλάνου

Η Κριστίν Λαγκάρντ από την πλευρά της είπε πως “δεν έχουμε φτάσει με τις ελληνικές αρχές στο σημείο που θέλουμε” ωστόσο επανέλαβε πως “είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα”. Επεσήμανε παρόλ’ αυτά ότι στην Ελλάδα απαιτείται να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.