Η ΝΔ διέγραψε τον αντιπεριφερειάρχη Χίου που είπε “καλός Τούρκος ο νεκρός Τούρκος”

35
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Καλογρίτσα, Τράπεζα Αττικής,

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, λόγω των χθεσινών δηλώσεων του για την Τουρκία και την Ευρώπη, διαγράφηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, είναι αυτονόητο, ότι βρίσκεται πλέον εκτός Νέας Δημοκρατίας» αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Το όλο ζήτημα προέκυψε με αφορμή ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις από μέρους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή των Οινουσσών.

«Το σύνθημα των καταδρομέων μας με το οποίο συμφωνώ απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και νυν αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Έχουμε, ένα γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!» σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης.

Διαβάστε επίσης:  Αβραμόπουλος στη Welt: Να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν

Επίσης αναφερόταν στην πολιτική της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας: «Γνωρίζουμε, λέει ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα!».

Στον αντιπεριφερειάρχη έσπευσε να απαντήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του. Καλούσε επίσης από τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί στο ζήτημα. Με δηλώσεις τους την ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη καταδίκασαν τόσο η περιφερειάρχης βορτείου Αιγαίου όσο και όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναστάτωση προκάλεσαν και σε αυτοδιοικητικούς φορείς της απέναντι μικρασιατικής ακτής όσο και μεταξύ τουριστικών παραγόντων της Τουρκίας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι αυτές δυναμιτίζουν το τουριστικό κύμα προς τη Χίο ,Τούρκων επισκεπτών από τη Σμύρνη, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ