Η Όλγα Γεροβασίλη θόλωσε το …τοπίο

29
Γεροβασίλη, συμφωνία, μέτρα,

Η Όλγα Γεροβασίλη με σημερινές της αναφορές ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη για το ποιος θα αποφασίζει για τα μέτρα, θόλωσε το τοπίο. Η θέση της ενισχύει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματολογία όσων υποστηρίζουν ότι οι επώδυνες αποφάσεις θα λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και η ελληνική κυβέρνηση, θα εκτελεί και θα κάνει μια απλή διαχείριση.

Η Όλγα Γεροβασίλη, προσπάθησε να εξηγήσει ότι “με βάση τα στοιχεία της eurostat θα ενεργοποιείται ο κόφτης. Τα φετινά στοιχεία δείχνουν ότι σε μια δύσκολη χρονιά έχει αποτυπωθεί η δυνατότητα όχι μόνο να φτάνουμε τους στόχους αλλά και να τους υπερβαίνουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθεί”.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Στην τακτική Δικαιοσύνη επιστρέφει ο φάκελος της Novartis

Ερωτηθείσα για το μείγμα των μέτρων η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως ” αυτός ο μηχανισμός δεν ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέτρα. Μιλά για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού”, αποφεύγοντας να μιλήσει για τεχνικές λεπτομέρειες καθώς όπως είπε “ακόμα δεν υπάρχουν”.
Ωστόσο στο ερώτημα ποιά θα είναι τα μέτρα αυτά που θα λαμβάνονται αυτόματα, είπε: «Αυτό θα αφορά δυνατότητα και για φορολογικά μέτρα αλλά και για μείωση των δαπανών.

Ήταν που ήταν θολό το τοπίο τώρα παράγινε!