Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μπάιντεν και Ολάντ

25
Τσίπρας,Ολάντ,Τσακαλώτος,Ουάσινγκτον,

Οι διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πρόγραμμα, οι εξελίξεις στην προσφυγική κρίση και η ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Το ζήτημα της αξιολόγησης απασχόλησε την επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Η Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους Έλληνες στρατιωτικούς

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος.

Σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.

Εξάλλου, την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος καθώς και την πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 υπογράμμισαν σε τηλεφωνική τους συνομιλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.