Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
25.7 C
Athens

H σκοτεινή πλευρά του «Σαράφη» στην υπόθεση Novartis

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας, το «Μέγαρον Παλλάδος» στην Πανεπιστημίου, είναι η εντυπωσιακή βιτρίνα της FD Connect, της εταιρείας την οποία δημιούργησε ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, γνωστός ευρύτερα ως ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης».

Όπως αποδεικνύεται η FD Connect ήταν το όχημα που χρησιμοποίησε ο Δεστεμπασίδης για να αποσπάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες που αναζητούσαν χρηματοδότηση ή δάνεια από το εξωτερικό.

«Είναι μια συμβουλευτική εταιρεία για την ανάπτυξη και την στρατηγική των επιχειρήσεων που βοηθά τους επικεφαλής των εταιρειών και τους επιχειρηματίες να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους τους. Η FD CONNECT φέρνει τεχνογνωσία σε θέματα στρατηγικής, λειτουργίας, συμβουλευτικών υπηρεσιών, λύσεων χρηματοδότησης, εκπαίδευσης και επιχειρηματικής υποστήριξης για την επίτευξη αποτελεσμάτων στον τομέα της υγείας, των υπηρεσιών, της βιομηχανίας και του εμπορίου. Παρέχει καθοδήγηση για την υποστήριξη των οργανισμών καθώς αντιμετωπίζουν τις αλλαγές που μεταμορφώνουν τους κλάδους και τις επιχειρήσεις τους. Εργαζόμαστε μαζί με τους πελάτες μας ως μια ομάδα με κοινό όραμα για να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, να ξεπεράσουμε τον ανταγωνισμό και να επαναπροσδιορίσουμε τους κλάδους. Συμπληρώνουμε την εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη τεχνογνωσία μας με ένα ζωντανό οικοσύστημα ειδικών στις επιχειρήσεις για να προσφέρουμε καλύτερα, ταχύτερα και πιο διαρκή αποτελέσματα» έγραψε ο Δεστεμπασίδης στην ιστοσελίδα της επιχείρησης και όπως φαίνεται αποδείχτηκε αρκετά πειστικός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, επικαλούμενος ότι έχει γνωριμίες στον επιχειρηματικό κόσμο, έταζε σε επιχειρηματίες ότι θα τους εξασφάλιζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τους έλεγε μάλιστα ότι θα εκταμίευε ποσό 15.000.000 ευρώ από τράπεζα των HAE, την Ζahrat Commercial Brokers PLC, για την κάθε εταιρεία που θα τον χρηματοδοτούσε. Ζητούσε μάλιστα το ποσό των 100.000 ευρώ από κάθε εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει τη «δουλειά». Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των εταιρειών που έχουν πέσει «θύματα» της συμμορίας είναι η Athenaeum Ιridanos Mονοπρόσωπη IKE.

Ο Δεστεμπασίδης είχε τα επαγγελματικά εφόδια για να γίνεται πειστικός. Αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε. Εδώ και 25 χρόνια είναι «πωλητής». Από την εταιρεία Organon, στην οποία ξεκίνησε ως αντιπρόσωπος πωλήσεων, έως τους γίγαντες της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer και Novartis, όπου εργάστηκε στις υψηλότερες θέσεις στα τμήματα επικοινωνίας, ο «Μάξιμος Σαράφης» ήξερε σίγουρα να πείθει τους συνομιλητές του.

Ο τιμοκατάλογος των υπηρεσιών

ο «τιμοκατάλογος» με τα προσφερόμενα δάνεια και τις προμήθειες έχει ως εξής:

Για δάνειο από fund

– Από 1-3 εκατ. €, ασφάλιστρο 18.500 €, εφορία 49.650 €, AML 15.000 €
προκαταβολή 20.000 € συν 20.000 € στην προέγκριση.

-Από 3-15 εκατ. €, ασφάλιστρο 18.500 €, εφορία 49.650 €, AML 15.000 €
προκαταβολή 50.000 € συν 50.000 € στην προέγκριση.

-Από 15+ έως 20 εκατ. €, ασφάλιστρο 25.000 €, εφορία 55.000 €, AML 15.000 €
προκαταβολή 60.000 € συν 60.000 € στην προέγκριση.

– Από 20+ έως 25 εκατ. €, ασφάλιστρο 35.000 €, εφορία 100.000 €, AML 15.000 €

προκαταβολή 70.000 € συν 70.000 € στην προέγκριση.

– Από 25+ έως 50 εκατ. €, ασφάλιστρο 67.000 €, εφορία 200.000 €, AML 45.000 €
προκαταβολή 80.000 € συν 80.000 € στην προέγκριση.

-Από 50+ έως 100 εκατ. €, ασφάλιστρο 95.000 €, εφορία 300.000 €, AML 100.000 €

προκαταβολή 90.000 € συν 90.000 € στην προέγκριση.

-Από 100+ εκατ. ασφάλιστρο, εφορία, AML κατά περίπτωση.
προκαταβολή >200.000 € κατά περίπτωση.

Για δάνειο από τράπεζα

– Από 1 εκατ. – 18 εκατ. €, 50.000 € συν 50.000 € στην προέγκριση.

– Από 19 εκατ. -30 εκατ. €, 60.000 € συν 60.000 € στην προέγκριση.

– Από 31 εκατ. -50 εκατ. €, 70.000 € συν 70.000 € στην προέγκριση.

– Από 51 εκατ. – 100 εκατ. €, 100.000 € συν 100.000 € στην προέγκριση.

– Άνω των 100 εκατ. €, 150.000 € συν 150.00 € στην προέγκριση.

Από «αξιόπιστος πληροφοριοδότης» κατηγορούμενος για απάτη

Ως «Μάξιμος Σαράφης» ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης υπήρξε πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση της Novartis, και η κατάθεση του, την οποία έδωσε με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, θεωρήθηκε ότι ήταν ιδιαίτερης βαρύτητας.

Κατά την εξέτασή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και ότι κανένας δεν τον πίεσε να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές. Επίσης επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των καταθέσεών του, καθώς επίσης και ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο δωροδοκιών πολιτικών προσώπων» με «προγραμματισμένες δωροδοκίες» το οποίο υλοποιούσαν οι Κωνσταντίνος Φρουζής και Νίκος Μανιαδάκης.

Ο «Σαράφης» φέρεται επίσης να υποστήριξε πως είχε στηθεί μηχανισμός χειραγώγησης και επηρεασμού των πολιτικών αποφάσεων υπέρ της Novartis, ενώ μίλησε και για «μαύρο ταμείο» της εταιρείας, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι ως φυσική παρουσία δεν ήταν παρών σε καμία δωροδοκία.

Όταν οι βουλευτές της προανακριτικής αντέτειναν το επιχείρημα ότι δεν βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς πολιτικών προστατευόμενων προσώπων, ο «Σαράφης» τους ρώτησε εάν γνωρίζουν κάποιον που θα έπαιρνε χρήματα από δωροδοκία και θα τα κατέθετε σε προσωπικό του λογαριασμό.

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν συμμετέχει στην έρευνα του FBI και της αμερικανικής Δικαιοσύνη για τη Novartis, ενώ κάποια στιγμή ανέφερε για τα πολιτικά πρόσωπα και τους υπουργούς των τότε κυβερνήσεων που αποφάσιζαν για τη Novartis πως «είτε οι υπουργοί ήταν βλάκες και χειραγωγούνταν από τους συμβούλους τους είτε ήταν συνένοχοι», δείχνοντας στην ουσία προς την πλευρά του Άδωνι Γεωργιάδη και του τότε συμβούλου του Νίκου Μανιαδάκη.

Η κόντρα με τον Γεωργιάδη

Τα φώτα της δημοσιότητας κέρδισε η δήλωση του Δεστεμπασίδη σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη όταν ο τελευταίος του έβγαλε την «κουκούλα» και αποκάλυψε ότι είναι ο «Μάξιμος Σαράφης». «Τις τελευταίες ημέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης με στοχοποιεί κατ’ επανάληψιν στις δημόσιες εμφανίσεις του. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε πανικό. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους. Κατέχοντας πολιτική και Κυβερνητική εξουσία παραληρεί και επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τις χυδαιότητες μέχρι τέλους, χωρίς φόβο αλλά με πάθος για την αλήθεια. Για όλα τα ΜΜΕ που συμμετέχουν στον «κανιβαλισμό» μου, το μόνο που έχω να πω ότι είναι άξιος ο μισθός σας…» είχε πει τότε.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη συνελήφθησαν και δύο συνεργάτες του, ο ο Κωνσταντίνος Σολδάτος 62 ετών κάτοικος Αγίας Παρασκευής και ο Γεράσιμος Λουκέρης 65 ετών επίσης κάτοικος Αγίας Παρασκευής.

Τι είπαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλος είπε τα εξής:

«Η σημερινή παρουσίαση αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος επιχειρηματιών με το πρόσχημα της διαμεσολάβησης για την εκταμίευση δανείων από ανύπαρκτη, όπως προέκυψε, χρηματομεσιτική εταιρεία με δήθεν έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Πρόκειται για μια οργάνωση που δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και οργανωτικότητα και στόχευε «ανθρώπους του επιχειρείν». Τα μέλη της εμφανίζονταν ως οι «σωτήρες» τους από τις δυσχερείς οικονομικές διεθνείς συνθήκες, οι οποίες είχαν εκμηδενίσει την πιστοληπτική τους ικανότητα κι επακόλουθα, τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους από εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, αναζητούσαν επιχειρηματίες που επιθυμούσαν να λάβουν κάποιο δάνειο, πλην όμως δεν διέθεταν τα εχέγγυα δανειοδότησης από τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Πρότειναν λοιπόν ως εναλλακτική λύση την απευθείας δανειοδότησή τους από τραπεζικά ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή με μεσιτεία της ανύπαρκτης εταιρείας, για την οποία παρουσίαζαν στα θύματά τους φανταστικές περιπτώσεις επιτυχούς δανειοδότησης άλλων ελληνικών επιχειρήσεων.

Μάλιστα, για να είναι απόλυτα πιστευτοί, είχαν αναπτύξει έναν πολυεπίπεδο μηχανισμό, ο οποίος λειτουργούσε ανασταλτικά σε περίπτωση ανακάλυψης της παράνομης δράσης τους, καθώς κατά περίπτωση ενεργοποιούσαν διαφορετικό «εργαλείο», το οποίο καθησύχαζε τον εκάστοτε αμφισβητία και παρείχε στην οργάνωση πίστωση χρόνου.

Ενδεικτικά, ο μηχανισμός αυτός περιελάμβανε δημιουργία ιστοσελίδων, δημιουργία λογαριασμών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων υποτιθέμενων στελεχών της ανύπαρκτης εταιρείας, δημιουργία εταιρειών «ασφάλισης δανείων» με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δημιουργία και διαχείριση τραπεζικών λογαριασμών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατάρτιση και διάθεση πλαστών πιστοποιητικών, οπτικό υλικό σε υποτιθέμενα γραφεία με πρόσωπα του διοικητικού συμβουλίου της ανύπαρκτης εταιρείας κι άλλες ευρηματικές ενέργειες.

Το κέρδος από την προαναφερθείσα εγκληματική δραστηριότητα προέρχονταν κυρίως από την είσπραξη, από τα θύματα, της αμοιβής του αρχηγικού μέλους, ως άμεσου εκπροσώπου της ανύπαρκτης εταιρείας στη χώρα μας, καθώς και των χρημάτων που «απαιτούνταν» για την ασφάλιση του υποτιθέμενου δανείου και των συνεπαγόμενων φόρων προς τη «φορολογική Αρχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά (7) περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε:

«Σε βάρος των τριών μελών της οργάνωσης, που συνελήφθησαν, καθώς και σε βάρος τεσσάρων ακόμη ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απάτες και πλαστογραφίες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, έχοντας συναποφασίσει τη διάπραξη πλημμελημάτων και κακουργημάτων, ενώθηκαν και συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή, δομημένη και διακριτούς ρόλους δράση και, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, από διετίας και πλέον, διέπρατταν κακουργηματικές απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος επιχειρηματιών.

Πιο αναλυτικά, ηγετικό ρόλο στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης κατείχε συλληφθέν μέλος με μακροχρόνια επαγγελματική σταδιοδρομία, ως σύμβουλος επιχειρήσεων, marketing, επενδύσεων κ.λπ.

Μέσω του εύρους του κοινωνικού και επαγγελματικού του κύκλου, αναζητούσε υποψήφιους δανειολήπτες, συνήθως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν διέθεταν τα εχέγγυα δανειοδότησης από τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους θέση ή την ανάγκη τους για άμεση επιχειρηματική ανάπτυξη, παρουσίαζε ως εναλλακτική λύση τη δανειοδότησή τους απευθείας από τραπεζικά ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή με μεσιτεία της ανύπαρκτης εταιρείας, της οποίας εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος στη χώρα μας.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, εμφανίζονταν ως συνεργάτες του αρχηγικού μέλους και ως γνώστες των ιδιαίτερων συνθηκών των οικονομικών συναλλαγών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και δη της ανύπαρκτης εταιρείας. Ένας από αυτούς μάλιστα, για να ενισχύσει την εικόνα της αυθεντίας, ισχυριζόταν ότι ζούσε στη χώρα επί σειρά ετών ή πως η σύζυγός του εργαζόταν στην εν λόγω ανύπαρκτη εταιρεία αντίστοιχα, αναλαμβάνοντας ρόλο μεσολαβητή, έτοιμος να δώσει λύσεις σε όποιο πρόβλημα ανέκυπτε.

Επίσης, διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στην πλαστογραφία των εγγράφων που χρησιμοποιούνταν από την εγκληματική οργάνωση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν σφραγίδες εταιρειών και προσώπων, μήτρα σφραγίδας με αποσπώμενα ψηφία-ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, εντυπώματα υπογραφών, διάφορες εκτυπώσεις logo εταιρειών και υπογραφών στελεχών, τεμάχια χάρτου σφραγίδων εταιρειών και υπογραφών στελεχών τους επικολλημένα σε κόλλες Α4 κ.λπ.

Από τους συγκατηγορούμενους, τρεις αλλοδαποί εμφανίζονταν ως στελέχη της ανύπαρκτης εταιρείας και καθησύχαζαν τα θύματα σε περίπτωση αμφιβολιών για το έγκυρο της διαδικασίας, ενώ η τέταρτη συγκατηγορούμενη, διαχειριζόταν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου κατέληγαν τα χρήματα των θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν της ανύπαρκτης εταιρείας και προκειμένου το όλο εγχείρημα να φανεί ακόμα πιο αληθοφανές, τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει και ασφαλιστικές εταιρείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων κατατίθονταν από τα θύματα, τα χρηματικά ποσά που αφορούσαν στα έξοδα δανείου.

Όλη η διαδικασία λάμβανε χώρα κατόπιν υποδείξεων του αρχηγικού μέλους και των συνεργών του, οι οποίοι σε διάφορες φάσεις της εγκληματικής τους δράσης παρέδιδαν στα θύματά τους πλαστογραφημένα έγγραφα, παραστατικά και πιστοποιητικά, με τα οποία τους έπειθαν για το έγκυρο και νόμιμο των δραστηριοτήτων τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-500 ευρώ,

-πέντε φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτής και tablet,

-πλακέτα/μήτρα σφραγίδας αποτελούμενη από αποσπώμενους αριθμούς, ελληνικά γράμματα, σημεία στίξης και σύμβολα,

-χειροκίνητες σφραγίδες και εντύπωμα σφραγίδας,

-έγγραφα με σχέδια υπογραφών και σφραγίδων,

-έγγραφα με επικολλημένα τεμάχια χάρτου με υπογραφές και σφραγίδες,

-εκτυπωμένα ηλεκτρονικά μηνύματα,

-έγγραφα σχετικά με την ανύπαρκτη εταιρεία, χειρόγραφες σημειώσεις και διάφορες συμβάσεις μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες, για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται».

zougla

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης για ΠΑΟΚ: Ξαναχτύπησε στο Tik Tok – Τρία στα τρία, καμία άλλη πρόβλεψη!

Ένα νέο χιουμοριστικό βίντεο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφορμή αυτή την φορά ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος...

Αποστάσεις Τσίπρα από την Κουμουνδούρου

«Καλύτερα από μακριά και αγαπημένοι παρά από κοντά και μαλωμένοι». Αυτό αναφέρει μία ελληνική παροιμία και ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να το κάνει πράξη, καθώς πιο...
Μητσοτάκης, Κουτσούμπας,

Στη “μπούκα” του Κουτσούμπα ο Μητσοτάκης

Πυρ και μανία έμαθα είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τα έχει με τον πρωθυπουργό για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ....

Προεξοφλεί μεγάλη αποχή η κυβέρνηση;

Τα πλέον πολυπληθή τμήματα σ΄εκλογές μετά τη μεταπολίτευση , θα έχουν σ΄όλους τους δήμους οι φετινές ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση προεξοφλώντας προφανώς μεγάλη αποχή εξέδωσε εγκύκλιο με...

Νεoδημοκρατικά Ρίχτερ για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Παρά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης έχει φροντίσει να θέσει τον πρόεδρο Σαµαρά πέρα και πάνω από την επίσηµη κοµµατική γραµµή, δεν σας κρύβω...

Παπανώτας για Κασσελάκη: “Προσέξτε τις συνέπειες που επιφέρει στη ζωή σας ένας Νάρκισσος”

Ο παρουσιαστής Δημήτρης Παπανώτας ο οποίος τέθηκε εκτός ευρωψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη -μετά τον σάλο που ξέσπασε από παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με...

Μητσοτάκης για προκρίσεις Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο Final-4: Γατάκια, εγώ γκαντέμης;

Σε όσους του είχαν… χρεώσει τον χαρακτηρισμό «γκαντέμης» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Τον περασμένο Μάρτιο μέσω συνέντευξής του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, ο Έλληνας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κοντονής για Novartis: Υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την υπόθεση Novartis μετά και το «mea culpa» του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με...

Novartis: Κλείνει η υπόθεση και για τα μη πολιτικά πρόσωπα

Μετά από πολυετείς έρευνες της δικαιοσύνης έκλεισε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου η βασική...

ΥΠΕΞ: Εξηγήσεις για το έγγραφο του FBI και τις καταγγελίες για παραποίηση της μετάφρασης

Νέες εξηγήσεις για τις καταγγελίες ότι παραποιήθηκε η μετάφραση εγγράφου του FBI για την...

Novartis: Παρέμβαση της δικαιοσύνης για την αλλοίωση του εγγράφου

Προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ,με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και...