Η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης της Αθήνας πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 12 έως 14 Ιανουαρίου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TaeKwonDo) στην Αθήνα.
Σκοπός της είναι να ενημερωθεί το κοινό για όλα τα προϊόντα και τις καινοτομίες που υπάρχουν στον τομέα της κάνναβης σε όλο τον κόσμο καθώς και τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.
Οι εκθέσεις κάνναβης δεν είναι κάτι καινούριο στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο αφού γίνονται παρόμοιες εκθέσεις και συνέδρια σε πάρα πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από τον επιστημονικό και εμπορικό τομέα με τεράστιο ενδιαφέρον και απήχηση από το κοινό και φυσικά, δεν είναι μόνο εμπορικού ενδιαφέροντος αφού όλοι οι εκθέτες πουλάνε τα προϊόντα τους και λιανική.
Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών καθώς και προβολών, παράλληλα με τη βασική έκθεση, οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα της κάνναβης και να ενημερωθούν για την καλλιέργεια ή οποιαδήποτε άλλη εκμετάλλευσή της.
Δραστηριοποιείσαι στον τομέα της κάνναβης; Λάβε συμμετοχή
Γιατί να συμμετέχεις στην Athens Cannabis Expo 2018
-
Θα γνωρίσετε και άλλους εμπόρους λιανικής και χονδρικής πώλησης, από όλο τον κόσμο, από τους οποίους μπορείτε να μάθετε και να κερδίσετε εμπειρία για τον τομέα της κάνναβης που δεν θα είχατε την ευκαιρία να συναντήσετε αν δεν συμμετείχατε στην 1η Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στην Αθήνα.
-
Θα έχετε την ευκαιρία να συγκρίνετε και να συζητήσετε τιμές, χαρακτηριστικά προϊόντων και υπηρεσιών και επενδυτικές συνθήκες και ευκαιρίες στη χώρα μας.
-
Θα δημιουργήσετε νέες επιχειρηματικές στρατηγικές συμμαχίες και συνεργασίες.
-
Θα διατηρήσετε την επαφή σας με τους ήδη υπάρχοντες συνεργάτες σας.
-
Θα δημιουργήσετε καινούριες επαγγελματικές επαφές με κάποιες από της μεγαλύτερες και ισχυρότερες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά της κάνναβης.
Τα οφέλη της κάνναβης για τον ανθρώπινο οργανισμό
Τα οφέλη της κάνναβης για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι αδιαμφισβήτητα. Το μητρικό γάλα είναι ένας θησαυρός κανναβινοειδών, τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό μας μέσω του μητρικού θηλασμού από τη στιγμή της γέννησής μας. Το φυτό της κάνναβης καλλιεργείται και χρησιμοποιείται για θεραπευτική χρήση εδώ και 10.000 χρόνια από τους αρχαίους πληθυσμούς της Κίνας, της Ινδίας, της Αιγύπτου και της Ελλάδας. Το M.I.T τη χαρακτήρισε το φυτό του 21ου αιώνα!
Όσον αφορά την ιατρική χρήση της κάνναβης, στις 30 Ιουνίου 2017, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη νομιμοποίηση εισαγωγής και χρήσης ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα. Στην χώρα μας επίσης είναι πλέον νόμιμη και η καλλιέργεια κάνναβης για βιομηχανική χρήση, οπότε ενδιαφερόμενοι για την έκθεση είναι και οι εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα.
H κάνναβη στην Αρχαία Ελλάδα
Η κάνναβη και τα προϊόντα της χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ. Από τις σημαντικότερες μαρτυρίες είναι αυτή του Ηροδότου, ο οποίος (μεταξύ 450 και 420 π.Χ.) περιγράφει την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης στα νομαδικά φύλα των Σκυθών. ενώ έχει καταγράψει οτι οι ίνες κάνναβης χρησιμοποιούνταν ευρέως για την κατασκευή σχοινιών, πανιών, καραβόπανων για την ναυσιπλοΐα και για άλλες κλωστοϋφαντουργικές χρήσεις.
Το 70 μ.Χ ο ιατρός Διοσκουρίδης κατέταξε την κάνναβη στα φυτά με φαρμακευτικές ιδιότητες. Η κάνναβη χρησιμοποιούνταν ευρέως για την ιαματική της δράση στην αρχαιότητα.Τα φύλλα κάνναβης χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία της ρινορραγίας και οι σπόροι της για την αντιμετώπιση των φλεγμονών, των πληγών και των παθήσεων του αυτιού.
22 πράγματα που ίσως δε ξέρεις για την κάνναβη
-
H ίνα από κάνναβη είναι μία από τις πιο ανθεκτικές ίνες.
-
Το ύφασμα από κάνναβη είναι θερμομονωτικό.
-
Καλλιεργείται από το 2800 π.χ. στην Κίνα.
-
10.000 τ.μ. καλλιέργειας κάνναβης μπορεί να παράγει χρήσιμες ίνες όσο 20.000 τ.μ. από βαμβάκι.
-
Το χαρτί από κάνναβη είναι πιο ανθεκτικό και δεν χρειάζεται οξέα ή χλώριο, και μπορεί να ανακυκλωθεί μέχρι 7 φορές.
-
Η μοριοσανίδα από κάνναβη είναι 2 φορές πιο ανθεκτική από το ξύλο και κρατάει τα καρφιά πιο σφιχτά.
-
Η κάνναβη είναι το πιο πολύπλευρο φυτό. Θεωρητικά οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να φτιαχτεί από αυτή.
-
Η διακήρυξη ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. και το πρώτο τους σύνταγμα γράφτηκε σε χαρτί από κάνναβη.
-
Οι πρώτες Βίβλοι του Γουτεμβέργιου τυπώθηκαν σε χαρτί από κάνναβη.
-
Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να φτιαχτεί από ξύλο ή πλαστικό μπορεί να φτιαχτεί και από κάνναβη και θα είναι και ολοκληρωτικά βιοδιασπώμενο.
-
Το 1941 ο ΧένριΦόρντ κατασκεύασε ένα αμάξι του οποίου το εξωτερικό περίβλημα ήταν από κάνναβη, και το καύσιμο που έκαιγε ήταν επίσης από την κάνναβη.
-
Κάθε ανεπτυγμένη χώρα αυτή τη στιγμή καλλιεργεί το φυτό της κάνναβης.
-
Το 90% των πανιών και των σχοινιών που χρησιμοποιούνταν στη ναυσιπλοΐα από τον 5ο π.χ. αιώνα μέχρι τον 19ο αιώνα ήταν φτιαγμένα από κάνναβη.
-
Ζούσαμε εναρμονισμένα με την κάνναβη για 4.000 χρόνια μέχρι την απαγόρευσή της (καλλιέργεια και κατανάλωση) το 1937 στις Η.Π.Α.
-
Παντού στον πλανήτη η κάνναβη χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ρούχων, παπουτσιών κ.α. και τα τελευταία χρόνια επανακάμπτει δυναμικά.
-
Το 80% του υφάσματος που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των ρούχων, χαλιών, βρεφικών πανών, κουρτινών, σεντονιών, καλυμμάτων, σκηνών κ.α. ήταν φτιαγμένο από κάνναβη μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα στις Η.Π.Α. και μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα σε πολλές άλλες χώρες.
-
Η Αγγλική λέξη «canvas» προέρχεται από την Ολλανδική προφορά της Ελληνικής λέξης «κάνναβη».
-
Για πολλούς αιώνες το λάδι από τους σπόρους της κάνναβης χρησιμοποιούνταν σε όλον τον κόσμο για της λάμπες λαδιού.
-
Για 3.000 χρόνια και μέχρι το 1842, μια μεγάλη ποικιλία από εκχυλίσματα από τα φύλλα, τους καρπούς και τις ρίζες της κάνναβης χρησιμοποιούνταν κοινώς για να αντιμετωπίζουν πολλές αρρώστιες. Επίσης αποδείχτηκαν ότι ήταν και τα πιο αποτελεσματικά.
-
Όλα τα σχολικά βιβλία ήταν φτιαγμένα από χαρτί κάνναβης ή λιναριού μέχρι το 1880 στις Η.Π.Α.
-
Ήταν νόμιμο να πληρώνονται οι φόροι με κάνναβη στις Η.Π.Α. από το 1631 μέχρι το τις αρχές του 19ου αιώνα.
-
Τα έργα του Rembrandt, του VanGogh και του Gainsborough, καθώς και οι πιο πρώιμοι πίνακες καμβά, ζωγραφίστηκαν πάνω σε κάνναβη.