Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Η ανάλυση του ρόστερ του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν

Η σαφής αναβάθμιση του έμψυχου δυναμικού του Παναθηναϊκού, οι λύσεις που υπάρχουν στην ομάδα ανά θέση, η σύγκριση σε σχέση με πέρυσι και το ερωτηματικό του αριστερού μπακ.

Η καθυστέρηση της εξεύρεσης αντικαταστάτη του Εμάνουελ Ινσούα και το ερωτηματικό που προκύπτει στην αριστερή πλευρά της άμυνας, με δεδομένο και τον τραυματισμό του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, αποτελεί το κυρίαρχο ερωτηματικό στον Παναθηναϊκό μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του για τη νέα σεζόν.

Η λογική υπαγορεύει ότι τη θέση του βασικού αριστερού μπακ θα πάρει ο 19χρονος Βασίλης Ζαγαρίτης, που τα έχει πάει πολύ καλά σε όσα ματς αγωνίστηκε, πλην όμως στο τελευταίο φιλικό ματς με τον ΠΑΟΚ ο Ντάνι Πογιάτος δοκίμασε τον Φάνη Μαυρομμάτη στο συγκεκριμένο ρόλο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Από τη στιγμή που οι πράσινοι έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν αριστερό μπακ στη μεταγραφική περίοδο, τότε η θέση του βασικού δεν έχει ακόμη βρει κάτοχο και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής όποτε κι αν συμβεί η συγκεκριμένη προσθήκη.

Σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα, η αναβάθμιση του έμψυχου δυναμικού του τριφυλλιού είναι σαφής, με έναν μικρό αστερίσκο για τη θέση του δεξιού μπακ, τουλάχιστον ποσοτικά, καθώς αποχώρησαν οι Γιόχανσον, Αποστολάκης και Βαγιαννίδης και αποκτήθηκε μόνο ο Αργεντινός Φακούντο Σάντσες.

Από τη στιγμή που καλύφθηκε η θέση του βασικού ωστόσο, δεν τίθεται ζήτημα ακόμη κι αν αργήσει ο «μπακ απ» του Σάντσες λίγο καιρό ακόμα.

Στη θέση του τερματοφύλακα, ο Διούδης στα 27 του χρόνια είναι πλέον περισσότερο έμπειρος και έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να δώσει αποτελέσματα στην ομάδα, έχοντας πίσω του μπόλικο ταλέντο με τους Χριστογεώργο και Ξενόπουλο. Ουσιαστικά η ομάδα είναι «μία η άλλη».

Στο κέντρο της άμυνας, αποχώρησαν οι Κολοβέτσιος και Νούνες. Ο πρώτος αντικαταστάθηκε από τον Βέλεθ και ο δεύτερος από τον Μαυρομμάτη που επέστρεψε.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι διατηρήθηκαν οι βασικοί την περασμένη σεζόν Σένκεφελντ και Πούγγουρας και η παρουσία του Βέλεθ αύξησε τον ανταγωνισμό.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, η σταθερά που λέγεται Δημήτρης Κουρμπέλης θα έχει την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσει τις παραστάσεις του στους 19χρονους Αλεξανδρόπουλο και Σερπέζη, που απέδειξαν ότι μπορούν και αξίζουν να έχουν ρόλο στο ροτέισον της ομάδας.


Ειδικότερα ο Αλεξανδρόπουλος έχει δώσει την εντύπωση με τις πληθωρικές εμφανίσεις του ότι μπορεί να υποστηρίξει ρόλο βασικού ενώ ο Σερπέζης είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προετοιμασίας.

Στα «οκταροδεκάρια» (δύο οι θέσεις στο 4-3-3 του Πογιάτος) ο Αγιούμπ είχε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε την περασμένη σεζόν και ουσιαστικά θα είναι φέτος σαν νέα μεταγραφή, με τον Βιγιαφάνιες να προορίζεται για παρεμφερή ρόλο, όπως και ο Μπουζούκης, συν τον Τζαβίδα και μία ακόμη μεταγραφική προσθήκη που αναμένεται να υπάρξει για να συμπληρωθεί το παζλ.

Αποχώρησαν, ο Χρήστος Δώνης, που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του και ο Ανουάρ, που έληξε ο δανεισμός του, επέστρεψε στη Βαγιαδολίδ και βρίσκεται πολύ κοντά στον ΑΠΟΕΛ.

Στα άκρα της επίθεσης, αντί για τους Κολοβό (αν και η θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό), Μολό και Μπεκ αποκτήθηκαν ο Αϊτόρ, ο Σαβιέρ και επέστρεψε από το δανεισμό του στον Πανιώνιο ο Εμμανουηλίδης, συν τη διατήρηση στην ομάδα του, βασικού την περασμένη σεζόν, Χατζηγιοβάνη.

Σε μία απ’ αυτές τις θέσεις, αλλά έχοντας διαφορετικό ρόλο, χρησιμοποιείται εσχάτως ο Καρλίτος, ενώ θα μπορούσε να την υποστηρίξει -με άλλον τρόπο ασφαλώς- και ο Βιγιαφάνιες.

Στην κορυφή της επίθεσης προέκυψε το ευχάριστο γεγονός της παραμονής του Μακέντα, που ήταν την περασμένη σεζόν το σημείο αναφοράς της ομάδας, καθώς επίσης και η εξαιρετικά σημαντική ενσωμάτωση του Καρλίτος που έδιωξε το άγχος και γέμισε τη νευραλγική θέση «9».

Ο Περέα παραχωρήθηκε ως δανεικός στο Βόλο αφού πρώτα επέκτεινε το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό, άντ’ αυτού αποκτήθηκε ο Ιωαννίδης, ενώ ο Καμπετσής ψάχνεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/24

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες...

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/4/24

Ο τελικός του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική...

Σαν σήμερα 25 Απριλίου ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια

Σαν σήμερα 25 απριλίου το 1850 ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων...

Ατομική έκθεση: Νάνσυ Ναουμίδου – Απέραντο Γαλάζιο

Το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30  θα γίνουν τα εγκαίνια - vernissage...