Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη συνεχίζει να αγωνίζεται σε αποθήκη

Σε έναν εγκαταλειμμένο βιομηχανικό χώρο, χωρίς κατάλληλο φωτισμό και τουαλέτες, προπονείται (;) η ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, η οποία στις 25 Οκτωβρίου θα φορέσει και πάλι στο στήθος το εθνόσημο συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί.

Πέρασαν 14 μήνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και η ελληνική πολιτεία δεν τίμησε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στην ολυμπιονίκη.

Μάλιστα, για αυτούς τους λόγους η οικογένεια Κορακάκη ακύρωσε την προγραμματισμένη για την 1η Νοεμβρίου βράβευση της αθλήτριας από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Δράμας.

Η Αννα Κορακάκη εξακολουθεί να ζει στη Δράμα.

Προπονείται σε ένα βιομηχανικό χώρο που της έχει παραχωρηθεί από την Αντιπεριφέρεια Δράμας και ο οποίος βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της πόλης, ακριβώς δίπλα από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.

Στο ισόγειο υπάρχει η αποθήκη διανομής των βιβλίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στον πρώτο όροφο λειτουργεί το υποτιθέμενο… προπονητήριο.

Σε αυτόν το χώρο η ολυμπιονίκης προπονείται για σχεδόν ένα χρόνο. Είχε προηγηθεί από τη δημοτική αρχή η κατεδάφιση της παράγκας στην οποία προπονούνταν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η οποία έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της.

Το κοντέινερ που δεν παρελήφθη

Μετά το θόρυβο που είχε προκληθεί, ο Δήμος Δράμας παρήγγειλε ένα κοντέινερ στο οποίο θα μπορούσε η ολυμπιονίκης να εξασκείται.

Το κοντέινερ έφτασε στη Δράμα, αλλά ουδέποτε παραλήφθηκε ή χρησιμοποιήθηκε ως προπονητήριο.

Εκεί, ενεπλάκη η Αντιπεριφέρεια η οποία παραχώρησε την παλιά καπναποθήκη. Ομως κι εδώ τα προβλήματα ήταν πολλά, καθώς δεν υπήρχε στον όροφο τουαλέτα, η οποία να λειτουργούσε, τα πλαϊνά παράθυρα έριχναν φως πάνω στην αθλήτρια, ενώ έπρεπε να βελτιωθεί και ο τεχνικός φωτισμός.

Στα τέλη Αυγούστου, οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις του Δήμου Δράμας συγκέντρωσαν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών δημοτικών συμβούλων και συγκάλεσαν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με μοναδικό θέμα να τιμηθεί η Αννα Κορακάκη.

Πράγματι, στις 31 Αυγούστου ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση και αποφασίστηκε η τιμητική εκδήλωση να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ινδίας. Ακολούθησε συνάντηση του πατέρα της αθλήτριας με εκπροσώπους του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Δράμας και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Απλά πράγματα ζήτησαν…

Εκεί, ο κ. Κορακάκης -αφού ευχαρίστησε για την πρόθεση να τιμηθεί η Αννα- ζήτησε να γίνουν μια σειρά από εργασίες στο προπονητήριο.

Οπως: να τοποθετηθούν μαύρες κουρτίνες στα παράθυρα, να μπει τουαλέτα, να βελτιωθεί ο τεχνικός φωτισμός κ.ά. Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων ήταν 5.000 ευρώ.

Ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια Δράμας δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν τις εργασίες, αν και δεν είναι οι αρμόδιοι να εξασφαλίσουν το σωστό προπονητικό χώρο στην αθλήτρια, η οποία άλλωστε αποτελεί μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ομως, σύμφωνα με τον κ. Κορακάκη, οι μέρες περνούσαν και το μόνο που έγινε στην παλιά καπναποθήκη ήταν να μπουν γύψινα διαχωριστικά στο πάτωμα και να τοποθετηθούν λάθος λαμπτήρες για τη βελτίωση (;) του τεχνικού φωτισμού. Κατά τα άλλα, οι εργασίες «πάγωσαν».

«Αδύναμη η δημοτική αρχή…»

Φυσικά, οι εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας. «Πολύ μικρή και αδύναμη η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου. Ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις και να υποστηρίξει, στο ελάχιστο, τη μεγάλη Δραμινή ολυμπιονίκη που μας έκανε υπερήφανους παγκόσμια. Κρίμα!!! Είμαστε βέβαιοι ότι η κ. Κορακάκη θα αφήσει πίσω της τη μικρότητα και την ανικανότητα αυτών που μόνο να υπόσχονται ξέρουν αλλά αδυνατούν να πραγματοποιήσουν ακόμη και τα αυτονόητα και θα μας κάνει και πάλι υπερήφανους. Τη συνοδεύουν οι ευχές όλων των Δραμινών, όλων των Ελλήνων», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Δράμας Πόλη & Ζωή, Μιχάλης Μλεκάνης.

«Πιο πολύ με πειράζει η κοροϊδία…»

«Προπονούμαστε μέσα σε ένα χώρο ανθυγιεινό μέσα στη σκόνη. Δεν έχουμε τον κατάλληλο φωτισμό. Ο ήλιος μπαίνει από τα παράθυρα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη στόχευση. Τα μεταλλικά πλαίσια πίσω από τους στόχους έχουν τρυπήσει. Δεν έχουν γίνει τα πιο απλά πράγματα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Ενα συνεργείο να καθαρίσει το χώρο, δέκα μαύρες κουρτίνες να μπουν στα παράθυρα. Δεν ζητήσαμε κάτι άλλο, το μέλημά μας είναι να δουλέψουμε για το Παγκόσμιο.
Πώς όμως; Πιο πολύ με πειράζει η κοροϊδία! Δεν την αντέχω! Τι να τις κάνω τις βραβεύσεις όταν δεν μπορούν να κάνουν δυο τρία απλά πράγματα;», δήλωσε οργισμένος ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας της ολυμπιονίκη και ανακοίνωσε στο Δήμο Δράμας ότι δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η τιμητική τελετή της 1ης Νοεμβρίου.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις – Παραβατικότητα ανηλίκων: 395 συλλήψεις

831 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 395 για παραβατικότητα ανηλίκων το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου Τα αποτελέσματα της δράσης της ελληνικής αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο του...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δράμα: Έκρηξη σε αποθήκη εγκαταλελειμμένου λατομείου – Ένας νεκρός

Ένας 62χρονος έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, στις 11:30, σε...

Κορωπί – Τραγωδία: Δύο νεκροί μετά από φωτιά σε αποθήκη

Σοροί δυο ανδρών περίπου 65 ετών ο ένας και 35 με 40 ο άλλος...

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Άρης Ραπανάκης

Έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Άρης Ραπανάκης. Ο Άρης Ραπανάκης κατέκτησε το...

Κρήτη: Τον βρήκαν κρεμασμένο μέσα σε αποθήκη

Νέα τραγωδία στην Κρήτη, η δεύτερη σε ένα 24ωρο, με ακόμη έναν άνθρωπο να...