Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13 C
Athens

Η διπλή «σφαλιάρα» στον Τσίπρα ο Γαβριήλ που ετοιμάζεται, και ο… τουρίστας υπουργός με τον personal trainer

Διπλό «χαστούκι» για τον Τσίπρα

άνοιξε νέο κύκλο εσωστρέφειας σε ένα κόμμα που δεν λέει να ανακάμψει στην χειρότερη περίοδο για την Κυβέρνηση.

Τα χτυπήματα ξεκίνησαν από προχθες, όταν ο Τσακαλώτος με το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ που διαθέτει, «έσφαξε» με το βαμβάκι τον «αρχηγό» δηλώνοντας (πάνω κάτω) πως είναι ανίκανος να συναγελάζεται με σοβαρούς ανθρώπους.

Σαν να μας είπε δηλαδή ο Τσακαλώτος πως ο Τσίπρας γουστάρει δίπλα του «πιτ μπουλ» σαν τον Πολάκη, τον Καρτερό για κανένα δημοσιογραφικό «συμβόλαιο» και την λοιπή κουστωδία γνωστών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ (Σπίρτζης κλπ) που τον… αποθεώνουν νυχθημερόν.
Παρότι ό Τσακαλώτος το απόγευμα, και μετά το πάνδημο ΣΥΡΙΖΑΙΚΟ μπούλινγκ που υπέστη, έκανε (υποτίθεται) διορθωτική δήλωσε δεν πήρε πίσω λέξη από όσα είπε, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει. Και δεν είχε και καθόλου άδικο, εδώ που τα λέμε, στα όσα είπε ο Ευκλείδης.
Αυτό πάντως δεν είναι κόμμα εξουσίας. Τσίρκο είναι…

@ Το δεύτερο χτύπημα, που «πόνεσε» εξίσου με τον Τσακαλώτο τον Τσίπρα, ήταν η δημοσκόπηση του «αριστερού» think tank του οποίου προΐσταται, ο πάλαι ποτέ κολλητός του Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Και δεν αναφερόμαστε τόσο στην διψήφια διαφορά του 12,3%, με την ΝΔ να συγκεντρώνει το 34,7% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 22,4% αλλά στο γεγονός πως το 65% της κοινής γνώμης τρέφει ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ για την «Ριζοσπαστική Αριστερά» στην χώρα που εκφράζει (μαζί με το ΜΕΡΑ25, τις ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ και τα λοιπά γκρουπούσκουλα ) κυρίως ο Τσίπρας. Το χτύπημα ήταν ιδιαιτέρως σκληρό, στο μαλακό υπογάστριο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, και για αυτό «υποχρεώθηκε» και ο Σακελλαρίδης να βγάλει διορθωτική ανακοίνωση, πως τάχατες τα «γαλάζια χαλκεία» κάνανε… κοπτοραπτική στην δημοσκόπηση της eteron.
Τρίχες! Ο Γαβριήλ «πυροβόλησε» κανονικά τον Τσίπρα και ετοιμάζεται πολιτικά, για την επόμενη μέρα της διπλή ήττας του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

@ Και μέσα σε αυτό το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ που αφορά τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε και ο Μητσοτάκης, να πάρει και μερικές πολιτικές ανάσες και να ασχοληθεί και με την παραγωγή ουσιαστικής πολιτικής και όχι με τα γνωστά ξοφλημένα πολιτικά ζόμπι, που είτε ανήκουν στην Κουμουνδούρου, είτε είναι «γαλάζιοι» πολιτικοί αβαντοδόροι της πρώτης φοράς Αριστεράς.
Ως τέτοια πρωθυπουργική πρωτοβουλία νοείται και η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού χθες στο Μαξίμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Telekom, Tim Höttges, η οποία μάλιστα είχε και σημαντικές «ειδήσεις».
Η δια ζώσης συνάντηση έγινε σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Δεκεμβρίου για την πραγματοποίηση επενδύσεων άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ΟΤΕ σε βάθος πενταετίας (2022-2027).
Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο, ο ΟΤΕ ανέλαβε να φέρει την οπτική ίνα (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις, αυξάνοντας το επενδυτικό του πλάνο σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027. Μόνο από τις επενδύσεις του ομίλου, θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι.
Εκτός όμως από την επέκταση του δικτύου Fiber To The Home ο ΟΤΕ είχε ανακοινώσει και μια άλλη πρωτοβουλία, η οποία έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της διείσδυσης των υψηλών ταχυτήτων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αλλά και σηματοδοτεί την “αρχή του τέλους” των συνδέσεων ADSL, που προσφέρουν ταχύτητες “έως 24 Mbps”.
Ειδικότερα ο ΟΤΕ θα αναβαθμίσει, χωρίς επιπλέον κόστος, τις ταχύτητες του σταθερού internet που έχουν σήμερα οι συνδρομητές Cosmote στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό.
Το παρόν στην συνάντηση έδωσε, εκτός από τον CEO του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, και ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος αδιαμφισβήτητα αποτελεί και το πιο ισχυρό “asset” του Μητσοτάκη.

@ Είναι βεβαίως γνωστόν πως τα νομίσματα έχουν δύο όψεις. Έτσι την ίδια στιγμή που υπάρχουν πολιτικοί σαν τον Πιερρακάκη, που ήδη έχει καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο (ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων) ως ο ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ υπουργός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, γνωστός συνάδελφος του, έχει δώσει ρητή εντολή 7 με 9 το βράδυ, να μην τον ενοχλεί κανείς γιατί απολαμβάνει (πλην ΣΚ και αργιών) την καθημερινή του γυμναστική. Σε πριβέ γυμναστήριο, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου παρέα με εφοπλιστές και vip του Κολωνακίου και με personal μάλιστα trainer.
Αυτός και εάν είναι ο ορισμός του… τουρίστα υπουργού.

@ Περήφανη είναι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα για το σχέδιο κατ’ οίκον αποστολής φαρμάκων για τον Covid-19 που πήρε σάρκα και οστά. Και πως να μην είναι. Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως πολλές φορές τα απλά και τα αυτονόητα είναι τα… πιο δύσκολα. Σε ανάρτησή της στην σελίδα της στο fb δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του σχεδίου.
Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες από το Μαξίμου λένε ότι ο πρωθυπουργός έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη του συγκεκριμένου project και η Γκάγκα με την κίνηση της αυτή έφερε στα ίσα κάποιες παλαιότερες αστοχίες και τώρα συνεχίζει χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος….

@ Όσο βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ αφενός ότι τα «κουκιά» των σεναρίων και της «αριθμολογίας» δεν βγαίνουν, αφετέρου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν «τσιμπάνε» στα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», τόσο στρέφουν την προσοχή τους (και) στον Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα, το θέμα έχει συζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο στην Κουμουνδούρου και έχει αποφασιστεί να εκκινήσουν οι επιθέσεις φιλίας και στο ΜέΡΑ25, με στόχο βεβαίως όχι τόσο να αποσπάσουν το «Ναι» από τον μοιραίο άνθρωπο για τη χώρα, αλλά κάποιους εκ των ψηφοφόρων του στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Υπό το πρίσμα αυτό, λοιπόν, ερμηνεύουν ορισμένες πηγές της στήλης στην Κουμουνδούρου την προσχώρηση Τσίπρα σε ορισμένες θέσεις που θυμίζουν… Λαφαζάνη (ή Βαρουφάκη, αν προτιμάτε), όπως η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και άλλα ηχηρά παρόμοια. Βέβαια, πώς «κολλάνε» όλα αυτά με την υποτιθέμενη σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια άλλη υπόθεση…

@ Υπογράφηκε μεταξύ της PIRAEUS TOWER Α.Ε. και της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. η σύμβαση για τη Β’ φάση των Οικοδομικών και Η/Μ εργασιών αποπεράτωσης κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, υπογείων, δώματος και περιβάλλοντα χώρου του Πύργου Πειραιά.
Το έργο αφορά την αποπεράτωση του ημιτελούς κτιρίου του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά, γνωστού και ως «Πύργος Πειραιά».
Η συμφωνία αυτή αποτελεί επέκταση της από 6 Αυγούστου 2021 υπάρχουσας σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και προβλέπει επιπλέον κατασκευαστικό αντικείμενο προϋπολογισμού €26.187.673,55 και παράδοση την 30η Ιουνίου 2023.
Ο Πύργος του Πειραιά με 22 ορόφους και ύψος 88μ. θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).
Το έργο προορίζεται για χρήση γραφείων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εστίασης σε συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Ρυθμίσεις …Αυτορρυθμίσεις …Μεταρρυθμίσεις

Μόλις μπήκαμε στην εποχή της Άνοιξης, η φύση αυτορρυθμίζεται και αναγεννάται. Κάθε φυσικό σύστημα, οργανικό ή όχι, είναι προικισμένο με τις ιδιότητες της αυτορρύθμισης. Δηλαδή,...

Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Βαγγέλη Μαρινάκη – Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δε συγχώρησε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον έκλεισε επί δύο μερόνυχτα σε ένα δωμάτιο για να μπορέσει να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο θρίαμβος του Στέλιου Κυριακίδη στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, πριν εβδομήντα οκτώ χρόνια!

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη akontogiannidis@yahoo.gr Πέρασαν εβδομήντα οκτώ χρόνια (1946-2016) από τότε που ο μαραθωνοδρόμος Στέλιος...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η...

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία...