Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Η εξάπλωση της όμικρον στον κόσμο…

Πάνω από 7.000 πτήσεις ματαιώθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η Ευρώπη είναι αυτήν την στιγμή η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο, με 3.022.868 κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή το 57% του παγκόσμιου συνόλου των περιστατικών, καθώς και με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων. Ακολουθεί η ζώνη που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά με 1.421.516 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της ιστοσελίδας Flightaware, 2.150 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα και 5.798 καθυστέρησαν.

Οι 656 από τις πτήσεις από τις ματαιωμένες πτήσεις αφορούν διεθνείς πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ ή εσωτερικές εντός των Ηνωμένων Πολιτειών πτήσεις.

Χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων, ματαιώθηκαν περί τις 2.800 πτήσεις παγκοσμίως, περί τις 1.000 πτήσεις που αφορούσαν τις ΗΠΑ, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων σημειώθηκαν περί τις 2,400 ματαιώσεις , οι 700 αφορούσαν τις ΗΠΑ.

Πιλότοι, αεροσυνοδοί και άλλα μέλη του προσωπικού αναγκάσθηκαν να μπουν σε καραντίνα αφού εκτέθηκαν στον ιό, γεγονός που ανάγκασε εταιρείες όπως οι Lufthansa, Delta ή United Airlines να καθηλώσουν τα αεροσκάφη τους.

Στο μεταξύ, η παραλλαγή Όμικρον εξακολουθεί να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης παρατηρούν αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται. Το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης «παρακολουθεί στενά την τάση αύξησης των παιδιατρικών νοσηλειών που συνδέονται με την Covid-19», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε. «Η μεγαλύτερη αύξηση αφορά την πόλη της Νέας Υόρκης» όπου οι εισαγωγές τετραπλασιάστηκαν την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε. Οι μισές εισαγωγές αφορούν παιδιά κάτω των 5 ετών, που δεν έχουν φτάσει δηλαδή ακόμη σε ηλικία για να εμβολιαστούν.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ξεσηκώνει την Κόκκινη πλατεία της Μόσχας

Η Ρωσία επιβεβαίωσε 23.210 νέα κρούσματα Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας σε 10.415.230, σύμφωνα με τον αρμόδιο κυβερνητικό φορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επίσης 937 θάνατοι λόγω επιπλοκών της Covid-19 σε όλη τη χώρα, με τον συνολικό τους αριθμό να αυξάνεται στους 305.155.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 24.883 και 81 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.089 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 9.220.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας επιπλοκών από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, άνθρωπος που είχε μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού έχασε τη ζωή του, ενώ σημειώθηκε και νέα ραγδαία αύξηση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσουν νέα περιοριστικά μέτρα, επιχειρηματολογώντας ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

σαν σήμερα, Βερολίνο, Ναπολέων,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα των Εβραίων.

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Παντοτινά χημικά”: Ανιχνεύθηκαν σε υψηλά επίπεδα στα υπόγεια ύδατα παγκοσμίως

Οι τοξικές χημικές ουσίες PFAS (υπερφθοροαλκυλικές και πολυφθοροαλκυλικές ουσίες) ανιχνεύθηκαν σε επιφανειακά και υπόγεια ύδατα σε όλο...

Παγκόσμιο φαινόμενο η αύξηση της τιμής του κακάο

Πράγματι υπάρχει αύξηση της τιμής του κακάο, έχουν  αυξηθεί εδώ και αρκετό καιρό οι...

Ελληνική παραλία στις καλύτερες του κόσμου

Το να αγγίζεις το γρασίδι είναι υπέροχο, αλλά όταν πρόκειται για επανασύνδεση με τη...

Χριστούγεννα στον κόσμο – Έθιμα και παραδόσεις

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι ο πυρετός των Χριστουγέννων να κορυφωθεί με τη λειτουργία, το...