Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Η Γεννηματά εξήγησε γιατί διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο

Εξηγήσεις για την διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ, έδωσε σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Ερωτηθείσα πώς συμβαδίζουν η μη επιβολή κομματικής πειθαρχίας με την διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου, η Φώφη Γεννηματά απάντησε:

«Συμβαδίζουν απόλυτα. Ξεκαθάρισα ότι για μένα η ψήφος για τις Πρέσπες δεν είναι θέμα απλής πειθαρχίας. Εχει να κάνει με την υπευθυνότητα κάθε στελέχους και την απόφασή του να προχωρήσουμε μαζί. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν πάρθηκε επειδή είχε διαφορετική άποψη ο κ. Θεοχαρόπουλος. Πάρθηκε γιατί εισηγήθηκε να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, γιατί σκοπεύει να ψηφίσει μέσα στο κοινοβούλιο. Η ψήφος στις Πρέσπες είναι ψήφος στον Τσίπρα και στην κυβέρνησή του» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σημείωσε δε ότι «δεν του ζήτησε κανείς να κάνει κάτι κόντρα στην πολιτική του άποψη, την οποία είχε εκφράσει» αλλά, συμπλήρωσε «στα κόμματα πρέπει να σέβονται οι μειοψηφίες τις πλειοψηφίες. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να δρουν συντεταγμένα όλοι»

Μάλιστα εξήγησε ότι επειδή η «παρδαλή» όπως την χαρακτήρισε, ψήφος εμπιστοσύνης που πήρε ο Τσίπρας στηρίζεται στα υπολείμματα της ακροδεξιάς και έχουμε έναν αδύναμο πρωθυπουργό που αναζητά δεκανίκια, ουσιαστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος έδωσε αυτή την βοήθεια.

Ερωτηθείσα η Φώφη Γεννηματά αν έχει κάνει συμφωνία με τον πρωθυπουργό, δεν το απέκλεισε: «Τον αν έχει υπάρξει συμφωνία Τσίπρα-Θεοχαρόπουλου θα φανεί, έρχονται εκλογές».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε και στον ισχυρισμό Θεοχαρόπουλου ότι του προσέφερε μια θέση στο Επικρατείας ως αντάλλαγμα για καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Λυπάμαι πραγματικά γι’ αυτή τη συζήτηση. Εγώ δεν είμαι Τσίπρας, δεν κάνω παζάρια, νταραβέρια και αλισβερίσια. Από την μεριά μου κάνω καθαρές, διαφανείς, πολιτικές συνεργασίες και έτσι φτάσαμε ως εδώ. Οποιος δεν θέλει να υπηρετήσει την κοινή μας πορεία αυτόνομη, μια πορεία αποφασισμένη από το Συνέδριο δεν έχει θέση ανάμεσά μας».Μάλιστα σε ερώτηση αν η προειδοποίηση αυτή αφορά και το ΚΙΔΗΣΟ και τον Γ. Παπανδρέου, απάντησε: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο προς όλους. Είμαι αποφασισμένη να διαφυλάξω την κοινή πορεία μας».

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως δεν θα υπάρξουν διαρροές από το ΚΙΝΑΛ στις Πρέσπες: «Ομόφωνα αποφασίστηκε στην ΚΟ να καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών γιατί δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» είπε.

Σε ερώτηση για την θετική στάση που κράτησε ο Γ. Παπανδρέου στη συμφωνία των Πρεσπών είπε πως «οι διαφορετικές απόψεις είναι απολύτως σεβαστές. Ο κ. Παπανδρέου έχει υπάρξει και πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ, ο Σημίτης ο Παπανδρέου, υπήρξαν πρωθυπουργοί. Πάντα οι σκοπιανοί διεκδικούσαν και γλώσσα και εθνότητα αν ήταν θα τα είχαν δώσει». Και πρόσθεσε πως «ο κ. Παπανδρέου έλεγε πάντα ότι είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά χρειάζονται συγκεκριμένες βελτιώσεις στα δύο αυτά πολύ σοβαρά θέματα, την γλώσσα και την εθνότητα. «Και σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει θέμα ψηφοφορίας» είπε.

Σε ερώτηση για το έκτακτο συνέδριο τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι διαλύεται το ΚΙΝΑΛ και επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ.

«Απλώς σημαίνει τέλος στην πολυκομματικότητα στον τρόπο λήψης αποφάσεων». Οπως υπενθύμισε «στο συνέδριο τα κόμματα που μετείχαν στο Κίνημα Αλλαγής, ζήτησαν να υπάρξει εκπροσώπηση όλων των κομμάτων σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα τελείωνε μετά τις εκλογές». «Εκανα μια μεγάλη υπέρβαση τότε. Και έχω την ευθύνη γιατί δέχθηκα να κάνω την υπέρβαση και να μην προχωρήσω τις διαδικασίες να μετατραπεί το ΚΙΝΑΛ σε ενιαίο κόμμα μέσα στο 2018».

Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει θα ζητήσει την διάλυση των κομμάτων που συμμετέχουν στο ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά απάντησε ως εξής:

«Σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουν όλα τα κόμματα ένα ακόμη βήμα πίσω, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ όλο το τελευταίο διάστημα» είπε, επισημαίνοντας πως «από την ώρα που συστήθηκε το ΚΙΝΑΛ το ΠΑΣΟΚ δεν συγκάλεσε τα όργανά του την Κεντρική του Επιτροπή».

Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας, η κινητήριος δύναμη δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ». Τέλος, επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής δέχεται πόλεμος τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την ΝΔ. «Ο Μητσοτάκης θέλει αυτοδυναμία και ο Τσίπρας ξέρει ότι χάνει και ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και να παραστήσει τώρα τον κεντροαριστερό. Δεν θα μας διαλύσουν δεν θα τα καταφέρουν» σημείωσε με έμφαση.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Κασσελάκης διαγράφει ιστορικά στελέχη – “Φίλης, Βίτσας, Σκουρλέτης θέτουν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ”

Ισχυρή τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρά το βράδυ της...

Α. Λοβέρδος: Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται

«Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ...

Διαγράφονται όλα τα χρέη προς τους Δήμους προ του 2013

Μειώνεται από τα 20 έτη άμεσα στα 10 έτη και εν συνεχεία σταδιακά στα...

Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Τα ονόματα όσων ατόμων συνελήφθησαν από το Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή...