Η Κάνναβη… και η γλάστρα!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής για τo «παράβολο» αυτοκαλλιέργειας για προσωπική χρήση

231
κάνναβη, γλάστρα, Οικολόγοι Πράσινοι,

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε υπέρ μιας πολιτικής εξαρτησιογόνων ουσιών με την αντιμετώπιση του εθισμού ως συνολικότερου προβλήματος υγείας και τη σαφή διάκριση μεταξύ ψυχικής και σωματικής εξάρτησης.

Έχουμε εκφρασμένη θέση κατά των πολιτικών καταστολής, για μία αλλαγή νομοθεσίας στα μέτρα των επιπτώσεων κάθε ουσίας και με κριτήρια την ελαχιστοποίηση της βλάβης, την κρατικά ελεγχόμενη χορήγηση των ουσιών στους τοξικοεξαρτημένους, τον πλουραλισμό θεραπευτικών μεθόδων απεξάρτησης με αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας, με δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση ιδιαίτερα των νέων, χρηστών και μη.

Από αυτή την οπτική, οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε διαχρονικά τη θεσμοθέτηση της «ανοχής στην αυτοκαλλιέργεια για προσωπική, θεραπευτική και ψυχαγωγικήχρήση», έστω και με προσδιορισμό του αριθμού των αυτοκαλλιεργούμενων φυτών σε θέση να την δικαιολογήσουν. «Ανοχή» δίχως κανένα περιορισμό δικαιώματος που θα μπορούσε να μεταθέσει το πρόβλημα σε άλλου τύπου λογικές, αν θέλουμε ταξικές ή και εισοδηματικού τύπου. Υποστηρίζουμε ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές είναι αποδεδειγμένα καταστροφικές γιατί τροφοδοτούν και χρηματοδοτούν παράνομα κυκλώματα αντί να αντιμετωπίσουν το ζήτημα στη ρίζα του. Δεν θα θέλαμε η οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής να τροφοδοτεί και να χρηματοδοτεί υποχρεωτικά αυτή τη φορά το κράτος, με καταστρατήγηση της ίδιας της έννοιας της «ανοχής» και τον επακόλουθο διαχωρισμό των αυτοκαλλιεργητών σε «έχοντες» και «μη κατέχοντες».

Διαβάστε επίσης:  14η Σεπτεμβρίου: Η ιστορία του Τιμίου Σταυρού - Γιατί μοιράζεται βασιλικός

Ναι στην ανοχή στην αυτοκαλλιέργεια αλλά όχι στην πληρωμή της γλάστρας. Η πληρωμή της γλάστρας δεν είναι θέση των Οικολόγων Πράσινων και ούτε δικιά μας θέση.

ΣΓ Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής Οικολόγων Πράσινων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here