Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: Προληπτική μεταφορά στη ΜΕΘ – Εκτός κινδύνου ο πρώην πρωθυπουργός

Εκτός κινδύνου φέρεται να είναι ο πρώην  πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος μετά το τραυματισμό που είχε από τρομοδέμα που εξερράγη στα χέρια του φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ιατρική πηγή στο νοσοκομείο.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα νοσηλευτεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Λουκάς Παπαδήμος, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο χειρουργικός καθαρισμός των δερματικών εκδορών, στον οποίο υποβάλλεται από τους γιατρούς αυτήν την ώρα.

Η νοσηλεία στη ΜΕΘ κρίνεται απαραίτητη από τους γιατρούς, προκειμένου να παρακολουθηθεί το εισπνευστικό έγκαυμα, που προκλήθηκε στον 60χρονο οικονομολόγο από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου μέσα στο αυτοκίνητό του, το απόγευμα της Πέμπτης, στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου.

Η κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου αξιολογήθηκε καλή από τους γιατρούς που τον «υποδέχτηκαν» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ευαγγελισμού». Ο πρώην πρωθυπουργός είχε πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον, όπως και οι δύο άλλοι άνδρες που βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο κατά το άνοιγμα του «εκρηκτικού» φακέλου, γεγονός που επέτρεψε στους γιατρούς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έκβαση του περιστατικού.

Κατά την εξέταση διαπίστωσαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έφερε δερματικές εκδορές και θλαστικά τραύματα στην περιοχή του θώρακα και της κοιλιάς. Υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις, ώστε να αποκλειστεί άλλο εσωτερικό τραύμα, αλλά και για να ελεγχθεί η βαρύτητα του εισπνευστικού εγκαύματος λόγω της έκθεσής του στο περιεχόμενο του φακέλου.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, το έγκαυμα στις αναπνευστικές οδούς του 60χρονου τραυματία είναι μικρής έκτασης, καθώς η έκθεσή του στο όποιο περιεχόμενο του φακέλου δεν διήρκεσε παρά λίγα δευτερόλεπτα.

Ο κίνδυνος που συσχετίζεται με το εισπνευστικό έγκαυμα στις σοβαρές μορφές του είναι η εκδήλωση οιδήματος, κίνδυνος που στην προκειμένη περίπτωση δεν συντρέχει για τον κ. Παπαδήμο.

Η νοσηλεία του στη ΜΕΘ κρίνεται σκόπιμη για προληπτικούς λόγους και κατά πληροφορίες δεν θα διαρκέσει περισσότερο από ένα 24ωρο.

 

Από τον Ευαγγελισμό εκδόθηκε προ ολίγου το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των ανδρών της ασφαλείας του.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται.

Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Από τη Διοίκηση

του Νοσοκομείου

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δίκη Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε σοβαρή κατάσταση η τραγουδίστρια Λιζέτα Νικολάου

Μάχη για τη ζωή της δίνει η Λιζέτα Νικολάου. Η αγαπημένη τραγουδίστρια νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην...

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία

Σε κατάσταση συναγερμού και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχουν τεθεί Πολιτική Προστασία και όλος ο...

Ηράκλειο: Ανήλικος βρέθηκε σε σχολείο σε κατάσταση μέθης

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Κυριακής, στο Ηράκλειο...

Λέσβος: Κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για λόγους δημόσιας υγείας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για λόγους δημόσιας υγείας, κηρύσσεται από σήμερα και για τέσσερις...