Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Η κόκκινη κλωστή στο χέρι μπορεί να μας προστατέψει από πολλά πράγματα

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε κάποια πράγματα τα οποία, ίσως, δεν γνωρίζατε για την κόκκινη κλωστή. Προλήψεις; Δεισιδαιμονίες;

Πάντως δεν τα λες επιστημονικά, ούτε ορθολογικά. Ωστόσο, γεγονός είναι πως η κόκκινη κλωστή φοριέται από πάρα πολύ κόσμο, σε όλο σχεδόν τον πλανήτη. Είναι μια τάση, λες και με ένα τρόπο η κόκκινη κλωστή κρύβει κάποιο μυστικό ή κάποια θεραπευτική δύναμη που σε παρασύρει να την φορέσεις. -d-

Η κόκκινη κλωστή φοριέται από διασημότητες, αλλά και πνευματικά γκουρού, αλλά και οι γιαγιάδες δένουν αυτές τις κόκκινες κλωστές στα χέρια των παιδιών και των εγγονών τους.

Η ήπια και η πνευματική διάσταση της

Πολλά χρόνια πριν πίστευαν ότι η κόκκινη μάλλινη κλωστή μπορεί να σώσει κάποιον και να το προστατέψει από τυχόν ξόρκια!

Πολλοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι μέσα από τις σκέψεις ή από την ζήλια ένα άτομο μπορεί να βλάψει ένα άλλο, προκαλώντας του ασθένεια, τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο. Το ξόρκι είναι αστραπή που έρχεται από την ψυχή του ζηλιάρη και μερικές φορές μπορεί να πιάσει και άλλες να αστοχήσει.

«Τη Κόκκινη κλωστή» μπορεί κάποιος να την συναντήσει σε Εβραίους (ιδιαίτερα τους Καβαλιστές), Βουδιστές και τους Ινδουιστές (όπου το ιερό αυτό νήμα προστατεύει,και πληρεί την πνευματική επιθυμία.

Πιστεύεται οτι η κόκκινη κλωστή «αποθαρρύνει» την κακή τύχη που ένας άνθρωπος μπορεί να φέρει από κάποιον που »έχει κακό μάτι». Στα εβραϊκά, ονομάζεται «Rojt Bind» και είναι συνήθως κατασκευασμένη από λεπτό μαλλί. Φοριέται στο αριστερό χέρι όπως ένα βραχιόλι.

Ορισμένες από αυτές τις κόκκινες κλωστές γίνονται στο Ισραήλ. Μερικές φορές το κόκκινο νήμα βρίσκεται σε τεράστιες ποσότητες γύρω από τον τάφο του εβραϊκού βιβλικού μάρτυρα Rachel κοντά στη Βηθλεέμ. Πιστεύεται ότι το κόκκινο νήμα έχει τεράστια δύναμη και ότι φέρνει καλή τύχη και εγγυάται σε αυτόν που την έχει μαγική προστασία.

Μερικοί Εβραίοι, οι οποίοι φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις από τα ξόρκια, έχουν μακρά παράδοση να δένουν μια κόκκινη κλωστή στην κούνια του μωρού, με την ελπίδα ότι αυτό θα αποτρέψει τα ξόρκια και εκεί θα βρίσκεται η χάρη του Θεού, προστατέυοντας το μωρό από κάθε κακό.

To Kalava είναι ένα ιερό ινδουιστικό νήμα, το οποίο επίσης ονομάζεται «Maul» στα Χίντι. Συναντάται κυρίως κατά τη διάρκεια των ινδουιστών τελετουργικών, όπως το Γιάτζνα ή Pooh ή Sankalpa. Μπαίνει από τους ιερείς στα χέρια των πιστών που παρακολουθούν τις τελετουργικές προσευχές. Το Kalava συνδέεται στο δεξί χέρι των ανύπαντρων γυναικών, και στο αριστερό χέρι των παντρεμένων γυναικών. Αυτό το νήμα είναι ως επί το πλείστον μια συμβολική πράξη, όπου εκεί το  μυαλό του κάθε ατόμου συναντά την απόλυτη πνευματική απόδειξη!

Στο τέλος της δεκαετίας του ενενήντα, η κόκκινη κλωστή γίνεται δημοφιλής μεταξύ μουσικών και αστέρων του σινεμά στις ΗΠΑ, όπως της Madonna, του Michael Jackson, της Rosie O’Donnell, η οποία στη συνέχεια μεταδόθηκε στις νεότερες γενιές του Χόλιγουντ. Από αυτούς που φορούν σήμερα την κόκκινη κλωστή γύρω από τα χέρια τους, μπορούμε να απαριθμήσουμε τα ακόλουθα ονόματα: Λίντσεϊ Λόχαν, Ashton Kutcher, Britney Spears, ο David και η Victoria Beckham, Demi Moore, Avril Lavigne, Rihanna, Σαρλίζ Θερόν, Mick Jagger, Zac Efron, Paris Hilton, Vanessa Hudgens James Van Der Beek και πολλοί άλλοι.

Πως λειτουργείη κλωστή αυτή;

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γι ‘αυτή, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς – μύθοι..

– η μάλλινη κλωστή γύρω από τον καρπό μειώνει δήθεν πόνους στις αρθρώσεις και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.
–  επίσης επηρεάζει προφανώς την κυκλοφορία, επειδή η φλεγμονώδης αντίδραση αρχίζει να επιβραδύνει τη ροή του αίματος.
– χρησιμεύει επίσης ως πηγή μικρού στατικού ηλεκτρισμού.

Το πιο υγιεινό υλικό ρύθμισης της θερμοκρασίας είναι το μαλλί. Η δομή του επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Επιπλέον, έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Από τους αρχαίους χρόνους, οι άνθρωποι θεράπευαν τους πονόδοντους, τους πονοκεφάλους, τους πόνους στην πλάτη, βάζοντας στο ευαίσθητο σημείο ένα κομμάτι  πραγματικού φυσικού μαλλιού. Επίσης, όταν γεννούσαν, έβαζαν το  παιδί, προσωρινά σε δέρμα προβάτου. Αυτό συνέβει, γιατί οι φυσικές ίνες από το μαλλί, δεν έχουν χημικές ουσίες και απορροφώνται από το δέρμα κάνοντας το πιο απαλό.

Εάν χρησιμοποιείτε λινά από φυσικό μαλλί, η λανολίνη που υπάρχει σε αυτά (η οποία τήκεται στην θερμοκρασία του σώματος), διεισδύει στο δέρμα. Με τον τρόπο αυτό, μια ευεργετική επίδραση της στους μυς, τις αρθρώσεις, στη σπονδυλική στήλη, μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο και να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Η θερμική αγωγιμότητα του μαλλιού είναι χαμηλότερη από ό, τι  σε πολλές άλλες υφαντικές ύλες.

Επίσης, οι γιαγιάδες πιστεύαν οτι τα μάλλινα αυτά νήματα μπορούν να θεραπεύσουν τις μυρμηγκιές.

Δείτε εδώ πώς: Αν έχετε μια μυρμηγκιά στο δάχτυλό, δέστε μια κόκκινη μάλλινη κλωστή στον καρπό του χεριού σας. Αφήστε τη εκεί για δύο εβδομάδες. Αφού περάσουν 2 εβδομάδες πάρτε τη και  θάψτε τη στο έδαφος. Όταν θα αρχίζει να σαπίζει ( σε περίπου ένα μήνα) – θα εξαφανιστεί και η μυρμηγκιά που είχατε στο χέρι σας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 29-9-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 26/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τριτη 26/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2732), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 26-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 24/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 24/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2731), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Κι όμως αυτή ήταν ερ@τική ζωή των ηρώων του 1821! – Ποιοι ήταν οι...

H μια πλευρά του εθνικού ξεσηκωμού το 1821, αυτή που όλοι διδασκόμαστε στα σχολικά βιβλία, αφορά τις μάχες και τον αγώνα για την ανεξαρτησία...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-2-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 21/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Πέμπτη 21/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2730), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Μπακαλιάρος για 25η Μαρτίου: Το μυστικό στο τηγάνισμα για να βγει μούρλια

Ως γευστικότατη «λύση ανάγκης» για τις μεγάλες μερίδες πληθυσμού που δεν είχαν πρόσβαση στο φρέσκο ψάρι, ο παστός μπακαλιάρος καθιερώθηκε ως εθνικό/επετειακό φαγητό την...

Τι συνταγή για γλυκό θα σας δώσουμε σήμερα; Τέλεια αρωματική λεμονόπιτα

Άκρως καλοκαιρινό, πολύ γευστικό γλυκό και μια συνταγή για αρωματική λεμονόπιτα που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας. Επειδή το καλοκαίρι δεν είναι μόνο παγωτό και μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες...

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 19/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 19/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2729), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης