Η “κόντρα” μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ συνεχίζεται λόγω ΠΟΥ

15
Η

Επίθεση εναντίον των ΗΠΑ για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποχωρήσει η χώρα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό εξαπέλυσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει τη στήριξή της στον Οργανισμό.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σήμερα ότι οι ΗΠΑ «αποκάλυψαν τις επιδιώξεις τους στη διαμόρφωση πολιτικών ισχύος λαμβάνοντας μονομερείς αποφάσεις».  «Όπως συνηθίζουν τα παρατάνε στα δύσκολα» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ αποχωρο΄ν από τον ΠΟΥ κατηγορώντας τον Οργανισμό ότι απέτυχε να αποδώσει ευθύνες στην Κίνα για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η Κίνα έχει τον απόλυτο έλεγχο του ΠΟΥ» δήλωσε ο Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:  Η Τουρκία… έχασε δύο υποβρύχια στη Λιβύη

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Tedros Adhanom Ghebreyesus υποσχέθηκε μια αναθεώρηση της αντιμετώπισης της πανδημίας και υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία του ΠΟΥ.

Από την πλευρά της η Ε.Ε ζήτησε από την αμερικανική διοίκηση να επανεξετάσει την απόφαση της λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση υπονομεύει τις προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού.