Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Η κόρη του Ζαμπέτα αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό του Μητροπάνου

Ένα μυστικό που ο Δημήτρης Μητροπάνος κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αποκάλυψε η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη.

Αφορά τον τάφο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη για τον οποίο ο Δημήτρης Μητροπάνος έδωσε τότε ένα εκατ. δραχμές.

«Ο Μητροπάνος έφτιαξε το μνήμα του πατέρα μου Γιώργου Ζαμπέτα και ζήτησε από τη μάνα μου να μην το μάθει κανείς. Δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Δημήτρη. Μεταξύ τους είχαν μία σχέση πατέρα – γιου», αποκάλυψε η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη, μιλώντας στην «Espresso».

«Δεν θέλω να το μάθει κανείς, κυρά – Αργυρώ. Αυτό θα είναι το μυστικό μας», είχε πει ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος στη σύζυγο του Γιώργου Ζαμπέτα, η οποία πριν φύγει από τη ζωή εκμυστηρεύτηκε το μυστικό στην κόρη της, λέγοντας: «Παιδί μου, να το ξέρεις. Τον τάφο του πατέρα σου τον έφτιαξε ο Μητροπάνος».

Ήταν 10 Μαρτίου το 1992, η Ελλάδα πενθούσε για τον χαμό ενός από τους στυλοβάτες του ελληνικού τραγουδιού. Ο Γιώργος Ζαμπέτας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Γ’ Νεκροταφείο παρουσία χιλιάδων θαυμαστών του. Ανάμεσα τους και ένα από τα πνευματικά του παιδιά, ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Η χήρα του Ζαμπέτα αποφάσισε να φτιάξει ένα μνήμα αντάξιο της καλλιτεχνικής του αξίας. Ωστόσο, το μνήμα κόστιζε ακριβά και εκείνη αδυνατούσε να ανταπεξέλθει.

«Με τον Δημήτρη ο πατέρας μου είχε μία σχέση οικογενειακή. Απίστευτη. Σαν πατέρας με γιο. Μου είχε αναφέρει η μάνα μου ότι ο Μητροπάνος την είχε επισκεφτεί και της είχε δώσει ένα εκατ. δραχμές. Συγκεκριμένα μου είχε πει: “Όσο ζω, Καίτη μου, θα θυμάμαι ότι χάρη στον Μητροπάνο φτιάξαμε το μνήμα του μπαμπά σου. Μου είχε ζητήσει να μην το μάθει κανείς”. Το μυστικό αυτό για να μην το πάρει μαζί της η μάνα μου, το εμπιστεύτηκε σε μένα. Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Μητροπάνου».

Όπως θυμάται η Καίτη Ζαμπέτα, ο πατέρας της είχε τον τραγουδιστή από τα πρώτα του βήματα στο πλευρό του, στα κέντρα όπου δούλευε.

«Είχε ζητήσει από τον Μητροπάνο, αν δεν τον πλήρωναν οι μαγαζάτορες, να του το έλεγε για να τους κατσαδιάσει. Ο μπαμπάς μου πολλές φορές τον χαρτζιλίκωνε», σημείωσε η Καίτη Ζαμπέτα.

Η κόρη του Ζαμπέτα αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό του Μητροπάνου

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λάρισα: Συνελήφθη γιατρός με την κατηγορία ασέλγειας εις βάρος της ανήλικης κόρης του

Χειροπέδες σε γιατρό που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης...

Βόλος: Τα πρώτα λόγια του 50χρονου μετά το φονικό

Σε σοκ παραμένει η τοπική κοινωνία στον Κάτω Κλάδο Βόλου από την οικογενειακή τραγωδία...

Βασίλης Καρράς: Η συγκινητική κίνηση της συζύγου και της κόρης του

Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (30/12) στο Κοκκινοχώρι Καβάλας το 9ήμερο μνημόσυνο...

Θεσσαλονίκη – Bίαζε την ανήλικη κόρη του μπροστά στον αδερφό της

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 57χρονο πατέρα ο...