Η κυβέρνηση “τρέχει” να σβήσει τη “φωτιά” που άναψε ο Δρίτσας στον ΟΛΠ

34
Δρίτσας, επικοινωνία, ΠΑΘ,

Tην “φωτιά”που άναψε ο Θοδωρής Δρίτσας τρέχει να σβήσει τώρα η κυβέρνηση αφού καταθέτει τροποποιήσεων και νομοτεχνικών βελτιώσεων με στόχο να επαναφέρει στην αρχική της μορφή τη συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco και να αποφύγει δυσάρεστες ανατροπές.

Αυτο προανήγγειλε χθες το βράδυ από τη Βουλή ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος προσπάθησε μάταια να ρίξει τους τόνους και να συστήσει ψυχραιμία. Ενδεικτική της αναστάτωσης που προκάλεσε στο κυβερνητικό στρατόπεδο η επιστολή της COSCO ήταν η εσπευσμένη μετάβαση του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη ο οποίος μπήκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι ο κ. Δρίτσας παραδέχθηκε αυτό για το οποίο τον κατηγορεί η COSCO, ότι δηλαδή το σχέδιο του κυρωτικού νόμου που υπήρχε ως παράρτημα στην αρχική συμφωνία έχει αλλάξει, υποστήριξε ωστόσο ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας που είχε η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:  Στις ΗΠΑ ο Κοτζιάς

Ο Υπουργός προσπάθησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι δεν μπορεί να διαταράσσονται οι καλές σχέσεις προοπτικής με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας , ούτε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα καταλήγοντας ωστόσο είπε ότι η κυβέρνηση θα προβληματιστεί για πιθανές αλλαγές που πρέπει να γίνουν αύριο στην Ολομέλεια ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Οι χθεσινές καταγγελίες της Cosco

H Cosco με μια τρισέλιδη επιστολή – καταγγελία προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, αναφέρει ότι έχει εντοπίσει σημαντικές διαφορές στη σύμβαση που έφτασε προς κύρωση στη Βουλή συγκρητικά με αυτή που υπογράφηκε με την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό το περιστατικό σημειώνεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.