Η μαγευτική χιονισμένη λίμνη που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα! (φωτό)

127
Καιρός: Κρύο και χιόνια απ' την Τετάρτη

Όταν η φύση “ζωγραφίζει”!

Ποιος είπε ότι οι χριστουγεννιάτικες αποδράσεις σε χειμερινούς προορισμούς πρέπει να είναι απαραιτήτως ακριβές και χρονοβόρες;

Όσοι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν σε έναν από τους ανά την Ελλάδα χειμερινούς προορισμούς, η Αττική προσφέρει κάποιες καλές εναλλακτικές.

Μία από αυτές είναι αδιαμφισβήτητα η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η λίμνη Μπελέτσι.

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε ως αποθεματικό δυναμικό νερού για έργα στην περιοχή αλλά και ως μελλοντικός βιότοπος.

Διαβάστε επίσης:  ΜΠΛΟΚΟ στο Αιγαίο! Η Ελλάδα αιφνιδιάζει την Τουρκία

Η λίμνη έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρα περίπου και μέγιστο βάθος 9 μέτρα, ενώ το συνολικό της εμβαδόν αγγίζει τα 7.000 τ.μ. Αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι) καθώς και νεροχελώνες και ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια.

Η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Αττική μεταμόρφωσε τη λίμνη Μπελέτσι σε ένα παραδεισένιο τοπίο, προσβάσιμο σε όλους, σε απόσταση μόλις μισής ώρας από την Ομόνοια.