Η ΝΔ ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται για νέες περιοδείες

17
Η σύνθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Mε το βλέμμα στραμμένο αφενός στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Βόρεια Μακεδονία και αφετέρου στη υπόθεση Πετσίτη, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει τους τόνους κινούμενη σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει νέο κύκλο επισκέψεων σε γειτονιές της Αθήνας και περιοδειών στην περιφέρεια, με επόμενους σταθμούς μέσα στην εβδομάδα την Λακωνία και την Αιτωλοακαρνανία όπου θα απευθύνει πολιτικές ομιλίες στην Σπάρτη και στο Αγρίνιο αντίστοιχα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν κατά πάσα πιθανότητα και νέες ανακοινώσεις για τις θέσεις που υπολείπονται στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ ιδιαίτερη σημασία στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές αποδίδει η αξιωματική αντιπολίτευση και στη νέα επίσκεψη στη χώρα μας, στις 23 Απριλίου, του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να διαβεβαιώνει ότι το κόμμα του θα επικεντρωθεί, στην πορεία προς τις εκλογές στον θετικό πολιτικό λόγο προβάλλοντας την ατζέντα της μείωσης φόρων και εισφορών και της προσέλκυσης επενδύσεων, είναι σαφές ότι βασικός στόχος της ΝΔ παραμένει και η αποδόμηση του «ηθικού πλεονεκτήματος» που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο… παλαιό πολιτικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:  Gov.gr: Όλο το Δημόσιο στον υπολογιστή μας - Οι συναλλαγές που γίνονται πλέον με ένα κλικ

Στο πλαίσιο αυτό εντείνει την πολιτική πίεση για την υπόθεση Πετσίτη, ζητώντας απαντήσεις από τους κ. Τσίπρα και Παππά σε τρία ερωτήματα:

«-Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;

-«Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;

-«Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;»

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Β. Μακεδονία

Σε ότι αφορά την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Βόρεια Μακεδονία στην Πειραιώς εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας «προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η συμφωνία των Πρεσπών παράγει θετικά αποτελέσματα, ενώ η αλήθεια είναι ότι παράγει αρνητικά αποτελέσματα», τα οποία έχουν επισημανθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι με την επίσκεψη αυτή ο κ. Τσίπρας «προσφέρει στήριξη στον κ. Ζάεφ και τίποτε άλλο».