Η ΝΔ ζητάει από τον Τσίπρα να πάρει ξεκάθαρη θέση για το Ελληνικό

33
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Καλογρίτσα, Τράπεζα Αττικής,

Νέα επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία αυτή τη φορά αναφορικά με την πρόταση κήρυξης – οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου του Ελληνικού από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ενώ το αρμόδιο υπουργείο διευκρινίζει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την επένδυση, το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η επένδυση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

«Η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα. Αιτία η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει – με ακατανόητη καθυστέρηση – ως αρχαιολογικό χώρο σχεδόν ολόκληρη την έκταση του Ελληνικού. Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση παράγει αδιέξοδα. Τα, τουλάχιστον, περίεργα μπρος – πίσω στο ζωτικό για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τομέα των επενδύσεων, έχουν ως πρώτο θύμα τους τις θέσεις απασχόλησης που εναγώνια περιμένουν οι άνεργοι συμπολίτες μας», επισημαίνει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία

«Κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, υπαρκτές ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζουν. Το Ελληνικό κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα αυτής της νοσηρής κατάστασης. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση», προσθέτει.