Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Η νέα παράγκα και οι τοξικοί του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον τοξικό πόλεμο του ελληνικού ποδοσφαίρου και αναρωτιέται για την τύχη του…
Αυτό που παρακολουθούμε τα δυο τελευταία χρόνια, δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να είναι ποδόσφαιρο, οι στημένες σκευωρίες με τη συμμετοχή διορισμένων επιτροπών, υπουργού της κυβέρνησης και οι θεωρίες συνομωσίας σε βάρος του ΠΑΟΚ (ευχάριστη εξέλιξη η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος), από τους τοξικούς του λιμανιού.

Το αήττητο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, προφανώς και αποτέλεσε αφορμή για να μετατρέψει ο Ολυμπιακός την ποδοσφαιρική του κόντρα με τον Δικέφαλο, σε τοξικό πόλεμο. Γινόμαστε μάρτυρες καταστάσεων που ξεπερνούν τη λογική και κάθε έννοια ηθικής, υπό την ανοχή πάντα της Ελληνικής κυβέρνησης που δείχνει αδύναμη να αντιδράσει.

Είναι προφανές επίσης ότι, από τη μέρα που ο αντιπρόεδρος της ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, δεν επέτρεψε στον Βαγγέλη Μαρινάκη την είσοδο στα αποδυτήρια της Τούμπας, εφαρμόζοντας τους νόμους και τους περιορισμούς που ίσχυαν και ισχύουν για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, στοχοποιήθηκε από τους συνεργάτες του κ. Μαρινάκη, που επί δυο χρόνια έχουν επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου τοξικό πόλεμο σε βάρος του στελέχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ποια μπορεί να είναι η τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν όσοι εργολαβικά ανέλαβαν την προσπάθεια περιορισμού της δράσης του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη; Με δεδομένο ότι το κράτος δείχνει παραδομένο στις ορέξεις τους, η άμυνα και η προστασία του Δικεφάλου, περνά σε άλλη διάσταση την οποία αδυνατώ να περιγράψω, διότι δεν γνωρίζω ποια μπορεί και πρέπει είναι.

Όπως αδυνατώ να συμβιβαστώ στην ιδέα ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον Θανάση Τζήλο, κυκλοφορούν ελεύθεροι, οργανώνοντας ενδεχομένως το επόμενο χτύπημα τους. Ποιοι ήταν; Για λογαριασμό ποιων έδρασαν; Πως διέφυγαν της σύλληψης; Γιατί δεν προχωρά η υπόθεση; Αναπάντητα ερωτήματα που δεν ενοχλούν τα μέλη της κυβέρνησης, που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των πολιτών. Αλήθεια ενδιαφέρεται; Τον απασχολεί τον κ. Χρυσοχοΐδη η υπόθεση;

Πάμε στα πιο τετριμμένα, που δυστυχώς επίσης δεν θα μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν θα μπορούσαμε να δούμε ένα διαιτητή όπως ο Ολλανδός, στο ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ.

Ο Νάιχαους έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο παιχνίδι του Χαριλάου, δικαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι ο Κλάτενμπεργκ διορίστηκε στην ΚΕΔ της ΕΠΟ, για να αποτελέσει εμπόδιο στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο Νάιχαους έδωσε ρεσιτάλ… υποκριτικής και προαποφασισμένων σφυριγμάτων, όπως προκύπτει από την συνολική του εικόνα στον αγώνα. Το πέναλτι – μαϊμού που δώρισε στον Αρη για να προηγηθεί στο σκορ, το πέναλτι που δεν έδωσε στον ΠΑΟΚ, η κόκκινη κάρτα που χάρισε στον Μπεναλουάν για την ενέργεια του σε βάρος του Γιαννούλη και φυσικά το πέναλτι από το χέρι του Μπακαλιάνη στο φινάλε, αποτελούν τις βασικές φάσεις που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Το… έργο ήταν καλά σκηνοθετημένο καθώς ο επίσης Ολλανδός διαιτητής που βρισκόταν στο VAR, φέρει τεράστια ευθύνη για το μαιμού πέναλτι που δόθηκε στον Αρη καθώς επίσης και για το γεγονός ότι δεν έδωσε στη φάση με τον Τζόλη, το πρώτο πέναλτι που έγινε σε βάρος του επιθετικού του ΠΑΟΚ. Για το πέναλτι σε βάρος του Αρη στην τελευταία φάση του αγώνα, δεν χρειάζεται να γράψω απολύτως τίποτα. Η εικόνα εκθέτει ανεπανόρθωτα την ολλανδική… συμμορία.

Το πρωτάθλημα εξελίσσεται σε παρτίδα με σημαδεμένη τράπουλα, μετά και τα αδιανόητα διαιτητικά αίσχη που είδαμε να συμβαίνουν σε βάρος του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου και έδωσαν μια κάλπικη νίκη στον Αρη.

Δυστυχώς υπάρχει νέα παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή τη φορά ήρθαν ενισχύσεις από το εξωτερικό. Υπό αυτές τις συνθήκες κάθε συζήτηση για ποδόσφαιρο, τακτικές και αποφάσεις προπονητών, απόδοση παικτών, πηγαίνει περίπατο.

Ο βασικός υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν σε βάρος του ΠΑΟΚ στην διάρκεια της φετινής περιόδου είναι ο Κλάτενμπεργκ που έδειξε από νωρίς τις εχθρικές του διαθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτοιμος να κερδίζει και τους αντιπάλους του και τους διαιτητές. Μια ομάδα με νέους παίκτες και νέο προπονητή, θέλει χρόνο για να χτίσει χαρακτήρα που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αλητείες που βρίσκει στο δρόμο της.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/24

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

66 χρόνια μετά στέκει ακόμα «μάρτυρας»: Το μεγάλο μυστικό που ενώνει το «Ο Φανούρης και το σόι του» με το «Θα σε κάνω Βασίλισσα»

Είναι πάντα ωραίο να αναζητάς – απείρως περισσότερο να βρίσκεις βεβαίως – τοποθεσίες που...

Έκαναν ότι δεν τον άκουγαν: Το «στοπ» του Σακελλάριου δεν έκοψε το πιο εμβληματικό φιλί στην ιστορία του ελληνικού σινεμά

Τον Απρίλιο του 1965 βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» και όπως...

Το συνεργείο είχε γονατίσει: Η πιο αστεία σκηνή του ελληνικού σινεμά που γυρίστηκε 10 φορές απ’ τα γέλια (βίντεο)

Η ίδια η ταινία, ιστορική- για περισσότερους από έναν λόγους. Από τη μία η...

Οι συνθήκες ήταν εντελώς ακατάλληλες για ταινία: Πού γυρίστηκε η θρυλική «Στεφάνια» που σημάδεψε τη Ζωή Λάσκαρη (βίντεο)

Ταινίες του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου που όλοι έχουμε δει δεκάδες φορές. Μια εξ...