Κυριακή, 9 Μάι, 2021
18.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1936...Η χωροφυλακή διαλύει βίαια συγκέντρωση απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη. 12 νεκροί και 32 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των φονικών συγκρούσεων. Εμπνευσμένος από τους...

Η πανδημία “γονατίζει” τις ΗΠΑ: Ο Τραμπ εθνικοποιεί την έκδοση δολαρίου

Στα μονοπάτια του Κένεντι ο Αμερικανός πρόεδρος – “Από τώρα και στο εξής, οι
ανταλλαγές πιστώσεων θα ελέγχονται από το κράτος ..και …όχι από τους Rothschilds”

Η σοβαρότατη κρίση του κορονοϊου που μαστίζει τις ΗΠΑ προκαλεί σεισμικού τύπου αντιδράσεις όχι μόνο στην ίδια την κοινωνία αλλά και στην οικονομία, αλλάζοντας ακόμα και την γνωστή συμφωνία Bretton Woods.


Συγκεκριμένα ο Τραμπ έχει ήδη δώσει τελεσίγραφο σε General Motors και Ford ώστε να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια τους για την παραγωγή των συσκευών οξυγόνου, μασκών και άλλων απαραίτητων υλικών.Ο Αμερικανός πρόεδρος με αφορμή την πανδημία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ, σκοπεύει να επαναλάβει το κατόρθωμα του John F. Kennedy (ο μόνος Αμερικανός πρόεδρος που προσπάθησε να επιστρέψει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ το δικαίωμα να εκδίδει αυτή δολάρια). Μιλάμε για εθνικοποίηση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ κάποιες μεγάλες εταιρείες θα δουλεύουν για κάποιο διάστημα για λογαριασμό των πολιτών της χώρας.


Όλα αυτά μπορεί να αποδειχθούν πιθανόν προεκλογικές κινήσεις, αλλά το γεγονός ότι αμερικανικά ΜΜΕ άρχισαν να μιλάνε για τη δυνατότητα εθνικοποίησης της Fed είναι πολύ ενδεικτικό της όλης κατάστασης στη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν με το γεγονός ότι στις αρχές Μαρτίου, ο Τραμπ δήλωσε στα ΜΜΕ ότι θα υπάρξει μεγάλη ύφεση και άρχισε να προετοιμάζει το σχέδιο του για την εθνικοποίηση της Fed, καθώς και ορισμένων μεγάλων εταιρειών για συγκεκριμένο διάστημα.
Σχετικά με αυτό η ιστοσελίδα “Aurora” επικαλούμενη και άλλα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρει ότι:
“Ο Τραμπ ήξερε ότι έπρεπε εξαρχής να εξαλείψει τις φούσκες στην αμερικανική οικονομία. Οι φούσκες αυτές δημιουργήθηκαν με ευθύνης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Αποφάσισε λοιπόν να ξεκινήσει την διαδικασία ελέγχου ολόκληρου του οικονομικού συστήματος της χώρας για αυτόν ακριβώς τον λόγο.


Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε ότι τώρα είναι καιρός να το πράξει ή ποτέ. Η πανδημία του κορονοϊού επιταχύνει πλέον όλες τις εξελίξεις στο οικονομικό σύστημα των ΗΠΑ και ειδικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα όπου “ενδημούν” χιλιάδες μετοχές “φούσκες”, (κάτι που υπάρχει βέβαια και στην ΕΕ αλλά και αλλού).
Ο Τραμπ αντιλήφθηκε ότι η εκτύπωση χρήματος έχει το δικό της χρονικό όριο, πέρα ​​από το οποίο η τόνωση της οικονομίας με πιθανή νέα χρηματική παύση δεν λειτουργεί.
Η Federal Reserve φέρεται ότι θα χρηματοδοτήσει ειδικά δημιουργούμενες εταιρείες (ειδικού σκοπού) και το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεισφέρει με χρήματα στα ίδια κεφάλαια αυτών των εταιρειών.


Μέχρι τώρα η Fed μέσω της γνωστής BlackRock αγόραζε τίτλους και μετά τους έδινε με τη μορφή δολαρίων στο Δημόσιο. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αγόραζε ουσιαστικά “χαρτί” μέσω της BlackRock. Το σχέδιο είναι ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και το Δημόσιο θησαυροφυλάκιο θα ενοποιηθούν.
Με βάση τις άνω κινήσεις μπορούμε να πούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς θα εθνικοποιηθεί και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κεντρικής τράπεζας.

Το επόμενο βήμα θα είναι η ανάληψη του πλήρη ελέγχου του εθνικού νομίσματος. Το σύνολο του συστήματος θα αναδιαρθρωθεί και όλα πιθανόν θα αλλάξουν, Τα δολάριο δεν θα υποτιμηθεί και δεν θα υπάρξει πληθωρισμός, ούτε το κράτος θα επιβιώνει με πίστωση. Από τώρα και στο εξής, οι ανταλλαγές πιστώσεων θα ελέγχονται από το κράτος και όχι από τους Rothschilds”, καταλήγει η αμερικανική ιστοσελίδα.Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον Τραμπ στην πρώτη φάση της ένωσης της Federal Reserve και του Δημόσιου θησαυροφυλάκιου, εκτιμούν κάποιες πηγές.


Φυσικά, αυτά τα μέσα ενημέρωσης είναι φίλα προσκείμενα στον Αμερικανό πρόεδρο και μιλάνε για τα σχέδια του αμερικανικού ηγέτη εν όψει και των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, αλλά η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες προσεγγίζει πραγματικά το σημείο μηδέν και στην οικονομία.
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Πρόεδρος της Federal Reserve Bank. Louis Bullard, μίλησε για πιθανή μείωση κατά 30% του ΑΕΠ και αύξηση της ανεργίας έως και 30%.

“Η σημερινή κατάσταση μοιάζει σε λίγο με την το κραχ του 1929”, δήλωσε στο CNN ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Λευκού Οίκου Kevin Hassett ο οποίος επιστρέφει στην κυβέρνηση Τραμπ ως σύμβουλος.
Μιλάμε για πληροφορίες κάποιων αμερικανικών ΜΜΕ που αναφέρουν άκρως δυσοίωνες προβλέψεις για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, το αν θα επαληθευτούν ή όχι θα το δούμε σίγουρα στην πορεία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιους αφορά

Μπαράζ πληρωμών θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 15 Μαΐου καθώς θα καταβληθούν μεταξύ άλλων το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους που...
AstraZeneca: Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο της εταιρείας παραμένει ασφαλές και προέτρεψε τους πολίτες να το κάνουν

AstraZeneca: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανανέωσε την παραγγελία εμβολίων για μετά τον Ιούνιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για μετά τον Ιούνιο δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος...

“TICO” για το Πολεμικό Ναυτικό – Μύθοι και απαντήσεις

Όσο πλησιάζουμε στο τέλος Μαΐου, τόσο θα φουντώνουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες για τα πλοία ενδιάμεσης λύσης που θα προτείνουν οι ΗΠΑ στην...

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα απομεινάρια του κινεζικού πυραύλου

Απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας έπεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε κατά την επανείσοδό...

1720 πανούκλα, 1820 χολέρα, 1920 Ισπανική Γρίπη, 2020 Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει;

Υπάρχει μια θεωρία ότι κάθε 100 χρόνια συμβαίνει μια πανδημία. Με την πρώτη ματιά, τίποτα δεν φαίνεται περίεργο, αλλά η ακρίβεια με την οποία...

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Θόδωρος Κατσανέβας

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 74 ετών  ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Κατσανέβας.  Ο Θόδωρος Κατσανέβας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ενώ είχε διαγνωστεί θετικός στο κορωνοιό πέντε...

Κορωνοιός: 2.461 κρούσματα – 68 θάνατοι – 737 διασωληνωμένοι

Άλλα 2.461 νέα κρούσματα κορωνοιού, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο διάστημα άλλοι 68 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών...

Βρείτε μας

7,792ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ και ΠΟΥ ζητούν άρση της πατέντας των εμβολίων κατά της Covid-19 – Έτοιμη η ΕΕ “να συζητήσει” το θέμα

Σε μια πρωτοφανή, στα διεθνή χρονικά, κίνηση, οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης της πατέντας στα...

Σύψας: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες – Πότε θα τελειώσει οριστικά η πανδημία

Την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου τοποθετεί χρονικά μια καλή αποκλιμάκωση...

Υφαντής: Η Τουρκία συνεχώς εκβίαζε, τώρα όμως οι απειλές της έφεραν αντίθετα αποτελέσματα

«Για πρώτη φορά υπάρχει ένας Πρόεδρος ο οποίος είναι συνεπής στην προεκλογική του δέσμευση,...

Τι σημαίνει η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν με την κίνησή του αυτή έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία: Είτε...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή