“Οι πιο διάσημοι ανώνυμοι στον κόσμο…”

166

Πριν μερικά χρόνια όταν πρωτοασχολήθηκα με τους» Anonymus «ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχαν τόση δυναμική και απήχηση» θετική πάντα «από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων ανά τον κόσμο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ» Anonymus «ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ;

Όπως ειπώθηκε και νωρίτερα είναι μια ομάδα “χάκερς”. Ιδρύθηκε το 2003 και αρχικά έδινε στην δημοσιότητα διάφορες εικόνες που αποκαλούνται Internet memes (μιμιδια). Τα μέλη των Anonymus από την ημέρα ίδρυσης τους δεν χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα αλλά ψευδώνυμα, ώστε να παραμείνουν ΑΝΩΝΥΜΟΙ.

Για πρώτη φορά ακούστηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό KTTV FOX 11 όπου μεταξύ άλλων τους είχαν αποκαλέσει «τρομοκράτες» προφανώς εκείνοι που τους είχαν αποκαλέσει έτσι δεν ήξεραν για το τι είδους «τρομοκρατία».

Οι Anonymus φοράνε την μάσκα του Guy Fawks ο οποίος είχε πει «ΟΙ άνθρωποι φεύγουν, οι ιδέες όμως πάντα μένουν», όπως ο χαρακτήρας της ταινίας V for Vendetta. Στόχος των Anonymus το 2003 έτος ίδρυσης τους ορίστηκε η διαδικτυακή ακτιβιστική δράση. Ειδικότερα ως προτεραιότητα είχε τεθεί η ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών μέσω διαδικτύου, δεδομένου όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, η ενημέρωση που παρέχουν τα ΜΜΕ, οι κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις είναι στην πλειονότητα της κατευθυνόμενη και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αξιοποιώντας το Internet λοιπόν υποστηρίζουν οι Anonymus δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που άλλοι φορείς αποκρύπτουν. Οι μάσκες του Guy Fawks με τις οποίες οι «χακτιβιστες» καλύπτουν τα πρόσωπα τους σε δημόσιες εμφανίσεις τους κρύβουν άτομα διαφορετικών ηλικιών, κοινωνικών τάξεων, και πολιτικών πεποιθήσεων. «Στους Anonymus μπορεί να ανήκει οποιοσδήποτε από τους πολίτες που βρίσκονται ανάμεσα σας» τονίζουν οι ίδιοι. Σήμερα πάντως εκτιμάται ότι μετρούν πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη ανά τον κόσμο. ΑΝΩΝΥΜΟΙ)

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ANONYMUS…

Το 2009 η κυβέρνηση της Αυστραλίας σχεδίαζε να λογοκρίνει το διαδίκτυο και έδωσε εντολή να παρακολουθούν τους χρήστες για τυχόν παραβάσεις. Οι Anonymus ως αντίποινα «επιτέθηκαν» στην πρωθυπουργική ιστοσελίδα. Το 2011 πραγματοποιούν «επιθέσεις» σε διάφορες παράνομες ιστοσελίδες σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την παιδική πορνογραφία.

Εκείνη την περίοδο κατάφεραν και “χακαραν” το Hidden Wiki μέσα από το οποίο βρήκαν πολλά links που οδηγούσαν σε παιδικό πορνογραφικό υλικό, στην συνέχεια εντόπισαν την εταιρεία hosting στην οποία ήταν ανεβασμένα πάνω από 100GB παιδικό πορνογραφικό υλικό. Ζήτησαν από την εταιρεία να κατεβάσει το συγκεκριμένο site, εκείνη αρνήθηκε και οι Anonymus μπλόκαραν τους servers της μέσω μιας τεράστιας διαδικτυακής επίθεσης DDOS.
Η πρώτη μεγάλη κίνηση των anonymus ήταν το ‘χτύπημα της ιστοσελίδας της εκκλησίας της Σαιεντολογιας. Κάνοντας πορείες και με διαφορά βίντεο ζήτησαν από το λαό να μην ασπαστει την αιρεση. Η επιχείρηση ονομάστηκε Project chanologys.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΟ ΤΩΝ ANONYMUS…

Στις 09/02/2012 οι anonymus επανεμφανίζονται με ένα δεκάλεπτο διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

Εκείνη την περίοδο είχαν ‘χτυπήσει’ την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Τράπεζας της Ελλάδος, μάλιστα λέγεται ότι το 2013 και με σχετικό βίντεο αναφέρονταν ότι οι anonymus ‘εισέβαλαν’ στα άδυτα της Βουλής ‘χτυπώντας’ το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της με ταυτόχρονη διαρροή δεδομένων.

«Χάκερς, χακτιβιστες, τρομοκράτες «όπως και να τους χαρακτηρίσεις είναι κοινά αποδεκτό ότι είναι η φωνή με τα λόγια που θα ήθελε ο καθένας από εμάς να πει. Τα συμπεράσματα δικά σας..

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΤΕΒΕΝΕ ΛΙΛΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ