Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
19.4 C
Athens

Η πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία

Το ποιος θα επιτεθεί πρώτος σε μια πολεμική σύρραξη δεν αποδεικνύεται εύκολα, καθώς οι προβοκάτσιες στήνονται θεατρικά και οι αφορμές είναι από γελοίες μέχρι εξόφθαλμα απλές προφάσεις.

Η Ελλάδα π.χ αν καταρρίψει ένα drone πάνω από τον εναέριο χώρο της τότε η Τουρκία θα ισχυριστεί ότι το ρίξαμε αναίτια, παρότι ήταν ειρηνικό ερευνητικό drone για τη διάσωση μεταναστών!

Το ζήτημα είναι αν η Ελλάδα μπορεί αστραπιαία να καταστρέψει μεγάλο μέρος του τουρκικού στόλου, τα εργοστάσια παραγωγής drones, πλήθος αεροπλάνων και οι ειδικές δυνάμεις της να εξουδετερώσουν τα τουρκικά επιτελεία.

Αν ο δικός μας ηλεκτρονικός πόλεμος θα τυφλώσει τα τουρκικά δίκτυα, αν οι αμερικανικοί και γαλλικοί δορυφόροι θα αποπροσανατολίσουν εκτρέψουν τα τουρκικά συστήματα βάση των οποίων θα γίνουν πυραυλικές επιθέσεις. Άρα η επιθετική διάταξη των δυνάμεων μας είναι αποτρεπτική τακτική.

Η Τουρκία δίχως καν απόβαση, με εκατοντάδες drones και πυροβολικό που φτάνει να μας χτυπήσει από τις ακτές της, με σαμποτέρ που είναι ήδη στα νησιά ως λαθρομετανάστες και με αεροπορικές επιδρομές μπορεί να μας επιτεθεί ταυτόχρονα σε όλο το μήκος των συνόρων μας.

Επίσης με ειδικές δυνάμεις μπορεί να καταλάβει το Καστελόριζο.

Όμως έχει διαθέσιμο και ένα διπλωματικό πλήγμα ανώτερο για να πετύχει τους σκοπούς της.

Να ενσωματώσει τα κατεχόμενα της Κύπρου, κάτι που ο Ερντογάν το ετοιμάζει απο καιρό για να ανακτήσει δυνάμεις για τις επερχόμενες εκλογές της Άνοιξης, που σήμερα τις χάνει.

Η τελευταία κίνηση είναι και η αναμενόμενη καθώς είναι αναίμακτη και θα επιβεβαιώσει το τουρκικό δόγμα: “όπου τοποθετείται η σημαία μας δεν υποστέλλεται”!

Σιγά μη υποστεί συνέπειες από την αυθαίρετη παράνομη πράξη του! Σιγά μη γίνει εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας με αυτούς που έχουμε στην πολιτική ηγεσία!

Σε μια αναμέτρηση με τη Τουρκία αν τα πλήγματα περιοριστούν σε ελληνικά εδάφη τότε δεν θα είναι πόλεμος, αλλά προδιαγεγραμμένη ελληνική ήττα.

Αποτροπή σημαίνει να μεταφέρεις στο έδαφος του επιτιθέμενου τις συνέπειες.

Να καταστρέψεις τις βασικές πολεμικές υποδομές του, να θρηνήσει πολλά ανθρώπινα θύματα.

Τα μεγέθη είναι δυσανάλογα σε βάρος της Ελλάδας.

Η Τουρκία όμως δεν ψάχνει πλέον απλά για εδάφη, διεκδικεί επιπλέον τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο της Ελληνικής-Κυπριακής ΑΟΖ.

Κάθε τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί δύο τρόπους εξωτερικής πολιτικής και πλησιάζει αξιωματούχους όλων των κρατών προσφέροντας μπαξίσι και παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών. Από το ΓΓ του ΝΑΤΟ μέχρι αξιωματούχους των Βρυξελλών και Έλληνες (τρομάρα τους) πολιτικούς και δοσίλογους καθηγητές Πανεπιστημίου, δημοσιογράφους κλπ.

Επομένως πολιτική ηγεσία με στρατηγικές ικανότητες και πλήρη σχεδιασμό επικράτησης πάνω στην Τουρκική επεκτατικότητα-ιμπεριαλισμό, δεν έχουμε!

Απλά κάνουμε συμμαχίες για να μας διαθέσουν όπλα που χρυσοπληρώνουμε, αλλά στρατιωτική συνδρομή με ξένο έμψυχο δυναμικό δεν μας προσφέρει κανείς τους.

Οι ηγέτες της Ελλάδας δεν έχουν τις διανοητικές, ψυχικές, πνευματικές και αντιστασιακές υποστάσεις να αναμετρηθούν με την Τουρκία.

Όχι μόνο οφείλουμε να ανησυχούμε, αλλά και να θεωρούμε δεδομένο πως έρχεται η ώρα να ταΐσουμε το αδηφάγο τουρκικό τέρας εφαρμόζοντας ενδοτικές πολιτικές.

Σε δισέλιδη αναλυτική μου συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο το 1997 περιέγραφα εναντιώμενος στη γραμμή συγκυριαρχίας του υφυπουργού Ροζάκη, την τουρκική μέθοδο.

Διεκδικούν και κερδίζουν με τις ελληνικές υποχωρήσεις διπλωματικά πλεονεκτήματα, οχυρώνονται σε αυτά και εκμεταλλευόμενοι την φοβική μας στάση κατευνασμού του θηρίου, απαιτούν σταδιακά και άλλες παραχωρήσεις που οι πρόθυμοι των Αθηνών πραγματοποιούν.

Η σταδιακή μέθοδος του σαλαμιού, μετέτρεψε την τουρκική μειονότητα στη Κύπρο σε κοινότητα, την κοινότητα μέσω του σχεδίου ΑΝΑΝ σε ημικρατική οντότητα και τώρα σε ψευδοκράτος που ακόμη και η Σερβία μας απειλεί δικαιολογημένα να αναγνωρίσει, αν εμείς αναγνωρίσουμε το ψευδοκράτος του Κοσσόβου!

Συμπερασματικά, χτύπημα σε τουρκικό πλοίο ή στρατιωτική βάση, κατάρριψη αεροπλάνου κλπ είναι ανούσια κίνηση. Πόλεμο αστραπή για να νικήσεις την τουρκική στρατιωτική μηχανή ούτε κατά φαντασίαν.

Προετοιμασία για αποτροπή των χτυπημάτων εντός της Ελλάδας σημαίνει απλά ήττα.

Σχεδιασμό για επικράτηση στην υψηλή τεχνολογία και καταστροφικά χτυπήματα που θα γονατίσουν την Τουρκία, μόνο με άρτια οργάνωση και συνδρομή πληροφοριών μεγάλης δύναμης, για μια πρόσκαιρη αλλά σημαντική ελληνική νίκη.

Το πρόβλημά μας είναι πάνω από όλα διπλωματικό.

Η Δύση δεν θα χαρίσει την Τουρκία στη Ρωσία, την Κίνα και το νέο Ασιατικό σύστημα.

Η Ελλάδα με αυτούς τους ηγέτες Μητσοτάκη-Τσίπρα-Ανδρουλάκη και τις ουρές τους, δηλώνει δεδομένη και πιόνι προς θυσία και απλά καλείται για μια ακόμη φορά να πληρώσει το μάρμαρο όχι μόνο με την διχοτόμηση της Κύπρου, αλλά σε υδρογονάνθρακες και συνεκμετάλλευση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της.

Άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας;

Ξεκινάμε από τα βασικά. Οι δέξιοι ψηφοφόροι έχουν αποδείξει διαχρονικά την επαναστατικότητά τους. Ήτοι, το εκλογικό μαύρισμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις λανθασμένες πολιτικές που εφάρμοσαν...

Κύριοι, έχετε γίνει οι μεγαλύτεροι κάφροι…

Από το κακό στο χειρότερο κι από κει στο χείριστο, ένα ζευγάρι παρωπίδες δρόμος. Σσσς, πριν πείτε το οτιδήποτε- ακούστε: ένα συνεχές χριτς-χριτς-χρατς-χριτς, το οποίο μπορεί κανείς...

Ο διάβολος και το λιβάνι

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε τη συνέντευξη του στο Βελλίδειο αμήχανα και μουδιασμένα. Έπρεπε να ομολογήσει κάτι που δεν είχε πει στην προ ημερησίας διατάξεως...

Και μη χειρότερα…

Πρελούδιο κακών μαντάτων σε μία εβδομάδα ιστορικών αποφάσεων στο μέτωπο της ενέργειας και της νομισματικής πολιτικής; Πιθανόν ναι, αν και οι εξελίξεις έχουν πάρει…...

Κάποιοι μιλάνε για επερχόμενο κραχ. ΛΑΘΟΣ !

Δεν κατάλαβαν ακριβώς τι συμβαίνει γύρω μας. Μακάρι να κάνω λάθος εγώ και να γίνει Κραχ όπως το 29γιατί τότε ο Βάτραχος θα πεταχτεί από...

Ελλάδα και Ιράκ με Rafale θα κυκλώσουν την Τουρκία-Το αίτημα της Βαγδάτης ανησυχεί και...

Τα “Ιρακινά” Rafale σε περίπτωση απόκτησης των Meteor από το Παρίσι, θα “κόψουν το βήχα” στην Τουρκία, η οποία θεωρώντας την εν λόγω χώρα...

Η πιο μεγάλη ζαριά του Κυριάκου, τα «νεύρα» του Τσίπρα με τον Ερντογάν και...

Την πιο μεγάλη ζαριά της πολιτικής του καριέρας, αποτελεί αναμφίβολα το ΤΡΙΠΛΟ ΟΧΙ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι έχει να κάνει με την πρόωρη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,216ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η Αθήνα απορρίπτει στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις

Η ελληνική πλευρά, απαντώντας στο διάβημα στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά...

Μητσοτάκης στο CNN: Η Τουρκία αντιστρέφει την πραγματικότητα

Για "κρεσέντο τουρκικής ρητορικής τους τελευταίους μήνες που στρέφεται κυρίως κατά της Ελλάδας με...

Η ΕΕ καταγγέλλει τις “πολιτικές διακρίσεων” της Τουρκίας κατά της ελληνικής μειονότητας

Τις «πολιτικές διακρίσεων» που εφάρμοσε η Τουρκία κατά της ελληνικής μειονότητας και είχαν ως...

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πήγε Τουρκία για πλαστική στήθους και ξέχασαν να βάλουν τις … ρώγες

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε στην Τουρκία μία Βρετανίδα η οποία βρέθηκε στη γειτονική χώρα...