Η πολιτική διανύει περίοδο βαθιάς κρίσης. Η υπονόμευση των θεσμών, η τοξική ρητορική και η κατά περίπτωση εργαλειοποίηση της λαϊκής δυσαρέσκειας διαβρώνουν τη δημοκρατία απομακρύνοντας τους πολίτες.

Η πρόσφατη καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών, διαμορφώνει ένα άλλο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, που προβλέπεται να είναι σαρωτικές.
Αν και ο πρωθυπουργός έχει δείξει πως δεν αρέσκεται σε ευρείας έκτασης ανασχηματισμούς αυτή τη φορά εκτιμάται πως δεν αρκούν «μίνι» αλλαγές.
Άλλωστε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση των «γαλάζιων» ποσοστών και αύξηση του αριθμού των αναποφάσιστων, ενώ παράλληλα ενισχύονται κάποια από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλαγές προωθούνται σε υπουργεία πρώτης γραμμής, ενώ μεταξύ άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί ένα πιο μικρό σχήμα στον «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας κυβερνητικής επιτροπής με τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων υπουργών.
Τέλος πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα αξιοποιηθούν στην κυβέρνηση νέα πρόσωπα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Δεν απομένει παρά να δούμε τελικά τι θα πράξει ο πρωθυπουργός,