Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Η πραγματικότητα ενός χωρισμένου Πατέρα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Την ιστορία που θα σας πω με βοήθησε να την γράψω ο μπαμπάς μου, είμαι μικρούλα και δεν ξέρω να γράφω.

Κάποιοι αποφάσισαν να φύγει από το σπίτι μας, αποφάσισαν να περνάει μόνο λίγες ώρες τον μήνα μαζί μου χωρίς εγώ να έχω συμφωνήσει σε αυτό. Δεν με ρώτησαν γιατί είμαι μικρή και αυτοί ξέρουν καλύτερα ποιο είναι το καλό μου. “Έτσι μου είπαν”

Με λένε Αφροδίτη και είμαι 3,5 χρονών

Δεν αμφιβάλω πως η μαμά μου με αγαπάει. Ξέρω όμως πολύ καλά τι είναι καλό για μένα. Είμαι μικρή ακόμα, ξέρω όμως τι αισθάνομαι. Το νιώθω στην καρδιά μου και η καρδιά μου πονάει από τώρα, γιατί πολύ πριν γεννηθώ άκουγα φωνές. Άκουγα τον μπαμπά μου να μου μιλάει και να μου λέει πόσο πολύ με αγαπάει.

Άκουγα τα όνειρα που έκανε για μένα και όλα όσα θέλει να μου δώσει και να με διδάξει. Λαχταρούσα να γεννηθώ. Να δω ποιος είναι, πως μοιάζει. Το ίδιο λαχταρούσε και αυτός.

Θυμάμαι μια τεράστια σκιά τις πρώτες ώρες που γεννήθηκα, δύο τεράστια χέρια να με σηκώνουν ψηλά. Μια όμορφη ζεστασιά γύρω μου. Η αγκαλιά του.

Ένιωσα τον μπαμπά μου να τρέμει και μια βαριά φωνή που με το ζόρι έβγαινε μου είπε πως θα με έχει για πάντα ευτυχισμένη. Ναι είπα μέσα μου κοιτώντας την τεράστια σκιά. Ο μπαμπάς μου είναι αυτός και ένιωσα αμέσως δυνατή και ασφαλής. Ω που πήγε τώρα; Δεν τον βλέπω συχνά. Μόνο για λίγο έρχεται και πάλι φεύγει. Περιμένω να ξανά έρθει η ώρα να τον δω να με πάρει αγκαλίτσα. Ω μπαμπά μου ήρθες πάλι!!! τρέχω άτσαλα και παραπατώ, δε με νοιάζει, ξέρω θα με πιάσει και αν δεν προλάβει πάλι δε με νοιάζει.

Σήκω κουκλίτσα μου, μου λέει με σταθερή γεμάτη φωνή και παίρνω δύναμη, από εκείνον, να δείξω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα, με σφίγγει στην τεράστια αγκαλιά του, με σηκώνει ψηλά να δω μέχρι που φτάνει ο κόσμος. Ψηλά να μάθω να πετώ, να φτάσω μακριά μου λέει, σαν τα πουλιά ελεύθερη να κάνω ότι λαχταρά η καρδιά μου. Μα είμαι μικρούλα ακόμα και φοράω πάνα στον ύπνο μου. Χαχαχαχα. Πόσο αστείος είναι ο μπαμπάς μου αλλά και πόσο γλυκός.

Προσπαθεί να τα κάνει όλα τέλεια, είμαι η πριγκίπισσα του. Τρέμουν τα χέρια του μήπως και δεν το κάνει καλά και η μαμά που παραμονεύει να τον μαλώσει, μα εκείνος αδέξια αλλά συγχρόνως τρυφερά και με αργές κινήσεις πάντα μου μιλάει για να με ηρεμήσει. Να κοίτα Αφροδίτη μου, τώρα θα βάλουμε πουδρίτσα. Ο μπαμπάς μου μπορεί και μιλάει με όλα τα ζώα, κάνει όλες τις φωνές τους.

Στο φαγητό πάντα με βοηθάει να αδειάσω το πιάτο μου. Μια μπουκιά τρώω εγώ μια εκείνος και όταν αδειάσω το πιάτο μου έρχεται η ώρα που θα με βάλει στους ώμους του εκεί ψηλά. Πιο ψηλά από όλους τους άλλους. Θα με κάνει κούνια με τα μεγάλα χέρια του και θα μου πει τραγούδια. Δεν έχει καλή φωνή αλλά δε με νοιάζει. Ξέρω ότι τα έμαθε για μένα. Όταν κουραστώ θα μου πει το τραγούδι που έγραψε μόνο για μένα για τα αστέρια που θα με πάει και για τα καράβια που ταξίδεψε σε τόπους που θέλει να μου δείξει. Τα μάτια μου κλείνουν και η καρδούλα μου πονάει, ξέρω ότι αν κοιμηθώ δεν θα είναι εκεί όταν ξυπνήσω, πάλι θα περιμένω αρκετό καιρό να έρθει η ώρα όπου το μυαλό μου θα ταξιδέψει και η καρδιά μου θα νιώσει τα πιο έντονα συναισθήματα.

Γιατί είναι ο μπαμπάς μου. Γιατί είμαι η κουκλίτσα του. ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΧΩΡΙΣΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΟΥ.

Η θεσμοθέτηση και στην Ελλάδα της συνεπιμέλειας κατά νομικό τεκμήριο, δηλαδή της άσκησης της επιμέλειας υποχρεωτικά από κοινού και από τους δύο γονείς (εκτός από περιπτώσεις κακοποίησης ή παραμέλησης παιδιών ή ενδοοικογενειακής βίας) αποτελεί δικαίωμα του παιδιού και θα έβαζε τέρμα σε ιστορίες σαν αυτή της Αφροδίτης.

Οποιοδήποτε ποσοστό χρόνου επικοινωνίας-ανατροφής μεταξύ γονέα και παιδιού κάτω του 35% το λιγότερο, του συνολικού, (Δλδ : 11 διανυκτερεύσεις/μήνα έως 15 διανυκτερεύσεις/μήνα) συνιστά γονική αποξένωση.

Το ανωτέρω κείμενο πρόκειται για αληθινή ιστορία όπως μας την έστειλε ένας αποξενωμένος Πατέρας που βλέπει το παιδί του περίπου 1 φορά τον μήνα για 3 ώρες, ανάλογα την επιθυμία του γονέα που έχει την αποκλειστική επιμέλεια. Τα προσωπικά στοιχεία ενδέχεται να έχουν παραποιηθεί για λόγους σεβασμού της ανωνυμίας και απορρήτου δεδομένων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο φίλος των Αρχαγγέλων

Ο Ιεραπόστολος της Αλάσκας Άγιος Ιννοκέντιος Βενιαμίνωφ (1797-1879), με τη δυναμική προσωπικότητα και την πολυσχιδή δράση, ταξίδευε παράτολμα, με μια εύθραυστη βάρκα, στις Αλεούτες,...

Πόσων ετών είναι ο εγκέφαλός σας;

Αν κάποιες δύσκολες μέρες νιώθετε μεγαλύτεροι σε ηλικία απ’ ό,τι πραγματικά είστε, δεν είναι και τόσο λάθος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλός μας μεγαλώνει...

Γιατί την 25η Μαρτίου εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλού εορτασμού, της εθνικής επανάστασης, αλλά και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Οι αρχές της εορτής δεν είναι επακριβώς γνωστές....

Ευαγγέλιο της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Θ’ – Κατά Ιωάννη Κ'(20) 19-31 Οὔσης οὖν ὀψίας τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ τῇ μιᾷ τῶν σαββάτων, καὶ τῶν θυρῶν κεκλεισμένων ὅπου ἦσαν...

Θαυματουργοί Άγιοι Ιατροί της Εκκλησίας μας

ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ O Όσιος Άνθιμος ο νέος ασκητής από την Κεφαλονιά για τους τυφλούς. Γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το1727. Επτά χρονών ο Όσιος...

Άγιος Παΐσιος: «Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας έχουν πολλή Χάρη»

– Πέστε μας, Γέροντα, κάτι για την Παναγία. – Τι να σας πω; Με φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση. Για να μιλήση κανείς για την...

Παναγία η Νιαμονίτισσα της Χίου

Λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, στους πρόποδες του Προβάτιου όρους, προβάλλει το πιο αξιόλογο μοναστήρι της Χίου, η παλαίφατη Νέα Μονή. Το πατριαρχικό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή είναι η πραγματικότητα…..

Κάποιοι πονηροί <<<ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ>>> θα χλευάσουν….αλλά αυτήν την αλήθεια δεν μπορείς να την κρύψεις…

ΑΠΟΨΗ: Περί “πραγματικότητας”

Η πραγματικότητα που βιώνουμε, κυρίως στους τομείς που άπτονται του δημοσίου βίου, είναι πρωτόγνωρη...

Η παραπλανητική προσέγγιση στην πραγματικότητα

Όταν τα διάφορα «αφηγήματα» του Σύριζα – «σχίσιμο των μνημονίων», «ονομαστική μείωση του χρέους»,...

Η πραγματικότητα συντρίβει το ψέμα και την προπαγάνδα

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός....