Οι «Πράσινοι» λένε όχι στην επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα

37
Handelsblatt : 290 δισ. ευρώ εξοικονόμησε η Γερμανία λόγω κρίσης

«Η Γερμανία είναι σε θέση να διαχειριστεί καλύτερα του πρόσφυγες. Θεωρώ, επομένως, ως πολύ προβληματική την απόφαση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών να επαναπροωθήσει πρόσφυγες στην Ελλάδα στα πλαίσια του Δουβλίνου και λόγω αποτυχίας της κατανομής τους. Προσδοκώ μιαν ακριβέστερη εξέταση της κατάστασης στην Ελλάδα και το νότο και όχι απλώς την μετατόπιση των προβλημάτων και πάλι στις ευρωπαϊκές χώρες του νότου.»

Αυτό τόνισε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.

Η Ρεμπέκα Χαρμς πρόσθεσε επίσης ότι «για να ξανανοίξουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης πρέπει να υπάρξει συμφωνία ότι οι χώρες θα μπορούν να εγγυηθούν από κοινού για την ασφαλή διαχείρισή τους».

Διαβάστε επίσης:  Οι Τούρκοι δεν σέβονται ούτε τον θάνατο του ήρωα πιλότου - “Ανέβασαν” στο youtube ψεύτικο BINTEO για το Mirage που έπεσε

Η «πράσινη» πολιτικός τάσσεται υπέρ της οικονομικής βοήθειας ακόμα και για χώρες όπως η Γερμανία, εφόσον υποδέχονται πολλούς πρόσφυγες ενώ τονίζει ότι «τα παλαιά ρήγματα εντός της Ε.Ε βαθαίνουν και πάντα υπήρχαν διαφορές μεταξύ ανατολής και δύσης, νότου και βορρά.

Εκτιμά ωστόσο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κινδυνεύει να διαλυθεί.