Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Η πρώτη νύχτα του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή

Την πρώτη νύχτα τους στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης την πύλη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας οδηγήθηκε στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, αλλά θα είναι μόνος του σε κελί. Από την άλλη η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, μεταφέρθηκε στο τμήμα Γυναικών και στο κελί δεν θα είναι μόνη της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τη Σταυρούλα Κουράκου επισκέφθηκε στενή της φίλη, προκειμένου να της παραδώσει προσωπικά της αντικείμενα. Το πρώτο δείπνο του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή περιελάμβανε ζυμαρικά.

Οι κίτρινοι φάκελοι
Μαρτυρία συγκατηγορούμενου του Γιάννου Παπαντωνίου φέρεται να συμπλήρωσε τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης των εξοπλιστικών.

Επιχειρηματίας, φιλικό πρόσωπο του πρώην υπουργού, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, έπαιξε κομβικό ρόλο στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι μέσα σε διάστημα δυο ετών, το 2002-2003, έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Τα συγκεκριμένα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος επιχειρηματίας φέρεται να λέει ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και στη συνέχεια σε μικρά ποσά τα κατέθετε σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων.

Η πορεία που ακολουθούσαν τα χρήματα… έβγαζε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα την Ελβετία, όπου σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο 73χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, φέρεται να είπε στους ανακριτές διαφθοράς ότι εκείνη την περίοδο πίστευε ότι τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Στο τέλος Απριλίου ο Γιάννος Παπαντωνίου αποφυλακίζεται, όχι γιατί η υπόθεσή του κρίθηκε από...

Αιτήματα συνδρομής σε 5 χώρες για λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου

Τον χάρτη των χρημάτων που διακίνησε, παρανόμως σύμφωνα με όσα του καταλογίζονται, ο πρώην...

Κρίσιμη απόφαση σήμερα για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η απολογία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, που...

Ανοίγουν οι λογαριασμοί των κουμπάρων του Γιάννου στη Γενεύη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να φτάσουν στα χέρια των ελληνικών δικαστικών Αρχών τα...