Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020
11.5 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Νοεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1942.... Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία - θρύλος του Μάικλ Κέρτιζ "Καζαμπλάνκα", με πρωταγωνιστές τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

Η συνέντευξη Μπαζιάνα με άλλα λόγια!

Κάποιοι ιστότοποι έγραψαν ότι η συνέντευξη της κυρίας Μπέττυς Μπαζιάνα στην Εφημερίδα των Συντακτών στόχον είχε να ενισχύσει την καταρρέουσα – όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις – πρωθυπουργική εικόνα. Εν μέρει αυτό ισχύει.

Τίθεται όμως το ερώτημα. Έναντι ποίων να ενισχύσει την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα και γιατί; Στο σημείο αυτό τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα, αλλά και εξόχως επικίνδυνα.

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΜΠΑΖΙΑΝΑ

Είναι όντως βέβαιον ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού απευθύνεται στο αριστερό κοινό του Σύριζα, για να τού πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόζει σκληρά μέτρα στα οποία όμως δεν πιστεύει, αλλά τελικά τα δέχθηκε. «Όταν τού τα επέβαλαν οι απεχθείς εταίροι – δανειστές της χώρας». Η κυρία Μπαζιάνα σε αυτούς που θέλουν να την ακούσουν, με πιο απλά λόγια τους λέει τα ακόλουθα.

«Εμείς, η πρώτη φορά αριστερά, είχαμε όλη την καλή διάθεση να αλλάξουμε το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα του παρελθόντος. Aλλά τελικά δεν μάς βγήκε γιατί δεν ήθελαν η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Ολαντρέου και κάποιοι άλλοι σκληροί Ευρωπαίοι. Παρόλα αυτά, οι προθέσεις μας ήταν καλές και, όταν λάχει και διορθωθούν τα πράγματα, κρατήστε μας στην εξουσία για να κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει.

Να είστε βέβαιοι πάντως ότι ο Τσίπρας δεν σάς είπε ψέμματα. Ο καημενούλης αγωνίστηκε να σάς απαλλάξει από τα μνημόνια με μία υπογραφή, αλλά δεν τού βγήκε. Αλλά να ξέρετε ότι κάθε 5η Ιουλίου εγώ και αυτός θα κλαίμε για το «όχι» που δεν εφαρμόσαμε, το οποίο στο κάτω-κάτω της γραφής δεν ήταν και εντολή να βγούμε από την ευρωζώνη και την Ένωση. Απλώς ήταν μία μπλόφα που θέλησε να κάνει ο Τσίπρας, αλλά τού την έπεσε ο πανούργος Γιούνκερ και τον υποχρέωσε τον καημένο επί 17 ώρες να βγάζει σπυριά διαπραγματευόμενος τα αδιαπραγμάτευτα…»

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ»

«Στο κάτω-κάτω της γραφής, συνεχίζει ακάθεκτη η Μπ. Μπαζιάνα, να μην διαφεύγει της προσοχής σας ότι είμαστε μόνον κυβέρνηση. Δεν έχουμε την εξουσία, όπως θα θέλαμε, για να μπορούμε έτσι να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Δυστυχώς, στον στρατό βρίσκεται ο Καμμένος, οι τράπεζες ελέγχονται από τον Ντράγκι και τον Στουρνάρα, στα ΜΜΕ μάς την πέφτουν ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος, ο Πούτιν δεν μάς έδωσε μία, ο Μαδούρο έχει τα δικά του προβλήματα με τον ιμπεριαλισμό και οι Κινέζοι ως φαίνεται δεν μασάνε κουτόχορτο.

Για την ώρα, λοιπόν, με βαρειά καρδιά, για να προστατεύουμε τα συμφέροντα του λαού υπέρ των οποίων είμαστε ταγμένοι, τα δίνουμε όλα στον Τραμπ. Αλλά πού θα πάει, τού την έχουμε στημένη στην γωνία και κάποια στιγμή θα τού την φέρουμε.

Μην ρωτάτε πότε, όμως. Θέλει υπομονή το πράγμα. Γι’ αυτό, βάλτε πλάτη να παραμένουμε κυβέρνηση, ώστε σε κάποια φάση να φέρουμε την εποχή όπου θα δένουμε τα σκυλιά με λουκάνικα…»

Η ΜΠΑΖΙΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Όμως, πέρα από τις διαβεβαιώσεις της προς τον «κόσμο του Σύριζα», η κυρία Μπέττυ απευθύνεται και στον «λαό των Εξαρχείων», στον οποίο λέει:

«Αγωνιστές του σοσιαλισμού, μην απογοητεύεστε από τα έργα και τις ημέρες μας. Ακολουθούμε γνήσια λενινιστική-μαρξιστική τακτική. Επειδή δεν είμαστε –ακόμα– εξουσία αλλά μόνον κυβέρνηση, χρησιμοποιούμε όλους αυτούς τους «χρήσιμους ηλίθιους» για να παραμένουμε στην καρέκλα ώστε κάποια στιγμή, όταν «οι αντικειμενικές συνθήκες θα είναι ώριμες» όπως έλεγε και ο γερο-Κάρολος, όλους αυτούς θα τούς μπαγλαρώσουμε και τότε θα ξεκινήσουν για τον λαό μας τα «χαρούμενα αύριο».

Έως τότε μάγκες να είστε σε εγρήγορση. Αν παρ’ ελπίδα το σάπιο σύστημα και οι Ευρωπαίοι πάτρωνές του ρίξουν την κυβέρνησή μας, με δήθεν δημοκρατικές εκλογές, τότε μην αφήσετε τίποτα όρθιο στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στην Λάρισα. Κάψτε ό,τι μπορείτε, ρίχτε και λίγες μολότωφ σε τράπεζες, κάντε ντου και στα ξενοδοχεία των καπιταλιστών στο Σύνταγμα.

Και εμείς θα πούμε έτσι στους βρωμοευρωπαίους. Να, βλέπετε πανηλίθιοι τί κάνατε; Φέρατε τον Μητσοτάκη στην εξουσία και ιδού τα αποτελέσματα. Ο λαός διαμαρτύρεται που μάς διώξατε από κυβέρνηση και αδημονεί να μάς φέρει πίσω για να πάρουμε την εξουσία. Κάντε κάτι λοιπόν γιατί τα χειρότερα δεν τα είδατε.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΙΣΛΑΜ

Και ξέρετε ποια είναι αυτά; Θα συνεννοηθεί ο Τσίπρας με τον «αδελφό» Ερντογάν και θα τού ανοίξει τον δρόμο να στείλει όλο το ισλάμ στα σπίτια σας. Τί νομίζετε; Ότι ο Τσίπρας είναι όποιος κι όποιος; Έχει γεωπολιτική δύναμη, κορόϊδα, με έναν γίγαντα υπουργό Εξωτερικών δίπλα του, που τα διεθνή τα παίζει στα πέντε δάχτυλα. Από την στιγμή λοιπόν που συμμάχησε με τον Καμμένο για να γίνει πρωθυπουργός, πιστεύετε ότι θα κωλώσει να τα βρει με το ισλάμ; Κάθε άλλο. Θα το χρησιμοποιήσει για να αλλάξει την Ευρώπη. Αμ πως;»

Κλείνοντας, η Μπέττυ Μπαζιάνα δεν θα παρέλειπε να πει στον «λαό του Σύριζα και των Εξαρχείων» και τα ακόλουθα:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, πριν απ’ όλα να έχετε υπόψη σας ότι εγώ δεν είμαι σαν την Μαρέβα του Μητσοτάκη. Εγώ δεν πάω για το χρήμα όπως αυτή. Με την αξία μου έφτασα εκεί που βρίσκομαι, στο πανεπιστήμιο, και πάντα φροντίζω να κάνω καλά την δουλειά μου.

Και το πιο σπουδαίο: αισθάνομαι βαθύτατη πικρία που δεν μπόρεσα να συναντήσω τον Φιντέλ Κάστρο όσο ζούσε. Δεν μού δόθηκε έτσι η ευκαιρία να φιλήσω το χέρι αυτού του γίγαντα του σοσιαλισμού…»

Αυτό είναι το ουσιαστικό νόημα της συνέντευξης της κυρίας Μπέττυς Μπαζιάνα στην ΕΦΣΥΝ. Και όποιος θέλει ας καταλάβει. Αν μπορεί βέβαια!

πηγη: gianniotis

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι κτηνίατροι της ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ, 1982) σε θέσεις κλειδιά

Οι κτηνίατροι της ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ, 1982) σε θέσεις κλειδιά

Όποια πέτρα κι εάν σηκώσεις το ΠΑΣΟΚ θα βρεις, λένε στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τη γνωστοποίηση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ...

Κωνσταντοπούλου: «Αν ήταν υπουργός Υγείας ο Πολάκης θα είχαμε πεθάνει όλοι»(ηχητικό)

Κωνσταντοπούλου: «Αν ήταν υπουργός Υγείας ο Πολάκης θα είχαμε πεθάνει όλοι» https://www.youtube.com/watch?v=UQhU_luyPrU&feature=emb_logo&ab_channel=parapolitika.gr

Δεν κάνει πλέον νούμερα

Πολλά νεύρα είχε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Το δράμα του Βαρουφάκη

Δέκα, 15, άντε 50-100 νοματαίοι και μπροστά ο φάρος της δημοκρατίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ετοιμος να ελεήσει τον πολύπαθο Ελληνα με ένα...

Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται….

Ακραίες εκφράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση που χαρακτηρίζει «συνταγματική εκτροπή» την απαγόρευση των συναθροίσεων που είναι πανομοιότυπη με όσα έκανε η κυβέρνηση...
Σε προληπτική καραντίνα ο Δένδιας

Σε προληπτική καραντίνα ο Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μπήκε σε προληπτική καραντίνα από σήμερα, μετά από συνάντηση με άτομο, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Τσίπρα – Οι υπόγειες συμφωνίες και οι συνταρακτικές...

Στενεύει καθημερινά πλέον ο κλοιός γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, με τις εξελίξεις στο πεδίο της δικαστικής διερεύνησης κορυφαίων σκανδάλων της περιόδου...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παλιά συνέντευξη στη ΔΕΘ που έκανε μεγάλη εντύπωση…(βίντεο)

Τον κορωνοιό μου μέσα! Άντε νατελειώνουμε ρεεεε…φέρτε τα εμβόλια!

Αραμπατζή: Σε περιόδους πολλαπλών αβεβαιοτήτων, οι κοινωνίες κρίνονται για την ωριμότητά τους

Σε περιόδους πολλαπλών αβεβαιοτήτων, οι κοινωνίες κρίνονται για την ωριμότητά τους και...

Μια σπάνια συνέντευξη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στον Νομικό Παλμό: “Ο δικαστής έχει τη δική του φωνή,...

Μητσοτάκης: Εκλέχθηκα για να κάνω πράξη την αλλαγή

«Η ανάπτυξη πρέπει να έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά, να είναι για όλους...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή