Οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο: Τα Ιμια είναι δικά μας! – ΥΠΕΞ: Δεν ξέρετε γεωγραφία!

43

Λάδι στη φωτιά ρίχνει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών 21 ώρες μετά τον εμβολισμό ελληνικού σκάφους του λιμενικού στα Ιμια, από πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής και τις απειλές Ερντογάν.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία, επιχειρεί να αποδώσει το περιστατικό δήθεν σε επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούσε το σκάφος του ελληνικού λιμενικού και καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις επικινδυνες ενέργειες περιοχή, ζητώντας και τα ρέστα. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει την Αθήνα ότι παραπληροφορεί και διαμηνύει ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχτει τέτοιες συμπεριφορές.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη και όπως κάνει συνήθως αλλάζει την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι πως ο γ.γ. του υπουργείου μας χθες το βράδυ κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα (Καρντάκ) Ίμια, τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:  Συνεχίζεται το θρίλερ στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη - Τι καταγγέλλει ιδιωτικός ερευνητής για τα απειλητικά μηνύματα

Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη στάση».

Τι έγινε το βράδυ της Δευτέρας

Στα Ιμια το σκάφος UMUT της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του σημαντικές ζημιές.

Το περιστατικό έγινε ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα.

Δείτε τη φωτογραφία του militaire.gr με το πλοίο του ΛΣ που εμβολίστηκε

Όπως λένε πηγές του Λιμενικού Σώματος, οι Τούρκοι ήθελαν να προκαλέσουν πολύ σοβαρό επεισόδιο, ακόμη και βύθιση του σκάφους!

Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire, το σκάφος του Λιμενικού ΛΣ 090, ήταν ακίνητο και απλώς παρακολουθούσε!

Όπως λένε οι Λιμενικοί «έτσι ακριβώς ξεκίνησε η κορύφωση της κρίσης το 96».