ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ – Απίστευτες αγοραίες εκφράσεις από τον Τσακαλώτο στο Βουλή

121
Βουλή: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Ξυδάκης και Λαγός

Με εκφράσεις «είσαι ξεφτίλας», «Άντε ρε γελοίε φύγε από εδώ», «Είσαι το απόσταγμα του γελοίου»… και ύφος αγοραίο που ούτε επί παντοδυναμίας Κουτσόγιωργα δεν είχε ζήσει η Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο.

Η Βουλή έκπληκτη παρακολουθούσε το παραλήρημα του υπουργού Οικονομικών όταν πιέσθηκε από Βουλευτές της ΝΔ, γεγονός που δείχνει σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται.

Συγκεκριμένα  πανδαιμόνιο επικράτησε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Plan X του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ειρωνεύτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα «δύσκολα παιδικά χρόνια» του, όπως είπε.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναφερθεί στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός ότι επικαλέστηκε τον Ρουσό. «Ο αρχηγός σας λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσό», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας σαφή αναφορά στη δήλωση που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης, ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών.

Αμέσως προκλήθηκε ένας χαμός στην ολομέλεια, με τους βουλευτές της ΝΔ να φωνάζουν εναντίον του υπουργού Οικονομικών και τον Νίκο Βούτση να προσπαθεί να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Τσακαλώτο λέγοντάς του «Μην κάνετε προσωπικές αναφορές».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Κέλλας φώναξε στον υπουργό Οικονομικών “Δεν μπορείς να μας βρίζεις. Δεν μπορείς να μιλάς ότι έκανες αγώνες για τη δημοκρατία όταν δεν καταλαβαίνουμε καν τα ελληνικά σου”. Τότε ο κ. Τσακαλώτος εμφανώς εκνευρισμένος του είπε “Είσαι ξεφτίλας. Εσύ ειδικά είσαι ξεφτίλας. Πρέπει να ντρέπεσαι που είσαι βουλευτής. Ξεφτίλα”.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας έκανε παρεμβάσεις και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης του απάντησε σε έντονο ύφος  με αποτέλεσμα να προκληθεί πανδαιμόνιο, στο οποίο πήρε μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τζαβάρας: Είστε κομματικός Πρόεδρος
Βούτσης: Σας ευχαριστώ για την εκτίμηση. Αυτό που κάνετε δε σας τιμά.
Τζαβάρας: Είστε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου εσείς; Πως μιλάτε έτσι σε έναν εκπρόσωπο του Ελληνικού λαού;
Βούτσης: Ντροπή σας! Έχετε την αλαζονεία της μοναδικότητας. Αν ως παράταξη έχετε πρόβλημα να υποβάλετε μομφή.
Τζαβάρας: Αυτό λέγεται τυραννία!

Διαβάστε επίσης:  Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο επιχειρηματίας Ερρίκος Διβάνης

Τσακαλώτος σε Τζαβάρα: Άντε φύγε από δω. Είσαι η πεμπτουσία του γελοίου. Το απόσταγμα.
Βούτσης: Δεν μας τιμά αυτή η εικόνα.
Τσακαλώτος: Δέχθηκα επίθεση για τα ελληνικά μου. Πρέπει να ντρέπεσαι.

Ο Τσακαλώτος τα έβαλε και με τον Άδωνι

«Άσε μας… Άντε φύγε από εδώ…», συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη. «Είσαι η πεμπτουσία του γελοίου», συνέχισε. «Κύριε Τσακαλώτο μην κάνετε προσωπικές αναφορές ούτε χιούμορ επί προσωπικού, μόνο πολιτικά», φώναζε την ίδια ώρα ο κ. Βούτσης, μάταια όμως.

Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος τα έβαλε και με τον Κώστα Τζαβάρα, που αντιδρούσε από τα έδρανα. «Δεν ντρέπεσαι ρε να διακόπτεις; Ποια είναι η παιδεία σου να μην αφήνεις κάποιον να μιλήσει;», του είπε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στο τέλος είπε «Προφανώς είναι στρατηγική της ΝΔ να μην ακουστεί αντίλογος στον κ. Μητσοτάκη» και κάθισε.

Ο κ. Δένδιας πήρε το λόγο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο για ειρωνεία και αγοραίο ύφος, τον ρώτησε εάν τελείωσε το παραλήρημα και είπε:

“Ειρωνευτήκατε τον αρχηγό της ΝΔ. Στη δική σας ιδεοληψία κατά της δικτατορίας πολέμησε μόνο η αριστερά. Ο κ. Μητσοτάκης βρέφος έξι μηνών εξαιτίας του πατέρα του βρέθηκε με όλη την οικογένεια του σε κατ οίκον περιορισμό. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν κρατούμενος αβάπτιστος, βρέφος”.

Οι εκκλήσεις Βούτση (“Ευκλείδη δε χρειάζεται εκνευρισμός”) τελικά έπιασαν τόπο, ενώ την ώρα που ο κ.Δένδιας καλούσε τον κ.Τσακαλώτο να εγερθεί και να ζητήσει συγνώμη, ακουγόταν να ξεκαρδίζεται στα γέλια η Ελένη Ζαρούλια της ΧΑ και ο πρόεδρος της Βουλής την εγκάλεσε στην τάξη.