Είναι αναγκαία η πνευματική αποκατάσταση;

Πρόκειται για μυθιστόρημα γεμάτο συμβολισμούς, με αναγωγές στην καθημερινότητα, τις κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, στις ελπίδες και τις προσδοκίες των ανθρώπων

101

Ανατρεπτικό, κινηματογραφικό, πρωτότυπο. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του τρίτου βιβλίου του Θοδωρή Καρανικόλα, με τίτλο «Αναγκαία Πνευματική Αποκατάσταση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Πρόκειται για μυθιστόρημα γεμάτο συμβολισμούς, με αναγωγές στην καθημερινότητα, τις κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, στις ελπίδες και τις προσδοκίες των ανθρώπων.

Διεκδικώντας μια καλύτερη πνευματική μοίρα από αυτήν που τους όρισαν οι πρόγονοί τους, οι Δουλευτές του Λόφου των Χαμογελαστών ξεσηκώνονται απέναντι στους Διασκεδαστές και ενάντια στην κληρονομικότητα απαιτώντας «Αναγκαία Πνευματική Αποκατάσταση», καθοδηγούμενοι μάλιστα από τον μικρό Εγγαστρίμυθο ή Ευαγγελιστή για τους μυημένους, τον γιο του αρχηγού των Διασκεδαστών.

Ωστόσο, η πιο λαμπρή περίοδος του τόπου αρχίζει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο Ευαγγελιστής, εμπνευστής του μεγάλου οράματος, κείτεται νεκρός, ενώ ο Κολίγας, ο πιο πιστός μαθητής-μύστης της Αναγκαίας Πνευματικής Αποκατάστασης, αποκλείεται από τους κόλπους της πριν καν τη δει να εδραιώνεται, μιας και δολοφονεί τον πατέρα του, δίχως να δείχνει το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας.

Διαβάστε επίσης:  "Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9" από τον Γιάννη Πολίτη

Το όνειρο της πνευματικής και εργασιακής ισότητας έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για τον Κολίγα, που βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από πριν. Εντωμεταξύ το χωριό αποκτάει νέους αφέντες, νέες συμμαχίες προκύπτουν, κάποια μέχρι πρότινος ανυπόληπτα όντα αρχίζουν σιγά-σιγά να αποκτούν κύρος, ενώ οι ζωές ορισμένων άλλων αλλάζουν ριζικά προς το χειρότερο. Την ίδια στιγμή, κι όσο ο καιρός περνάει, διάφορα ερωτήματα που σχετίζονται με την ιδέα της Αναγκαίας Πνευματικής Αποκατάστασης γεννιούνται στο μυαλό του Κολίγα, ο όποιος ξεκινώντας την αναζήτηση για τις απαντήσεις τους, θα βρεθεί μπροστά σε μια απρόσμενη αποκάλυψη…

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

 

ΤΙΤΛΟΣ: Αναγκαία Πνευματική Αποκατάσταση

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θοδωρής Καρανικόλας

ISBN: 978-618-5095-54-3

ΣΕΛΙΔΕΣ: 280

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21

ΤΙΜΗ: 13 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Λυκόφως