Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Ιωάννινα: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Νιτσιάκο

Το τελευταίο αντίο, στον επιχειρηματία Θοδωρή Νιτσιάκο, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο χωριό του την Αετομηλίτσα του Γράμμου το βράδυ της Παρασκευής, είπαν σήμερα το μεσημέρι, η σύζυγος , τα παιδιά του οι συγγενείς, οι φίλοι ,εκατοντάδες εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

Η εξόδιος ακολουθία, ετελέστη στις 13:00 στον ιερό Ναό της Περιβλέπτου στα Ιωάννινα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου.

Ιωάννινα: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Νιτσιάκο

Πως έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα – Πως σώθηκε ο συνοδηγός

Σύμφωνα πληροφορίες από την περιοχή ο 76χρονος επιχειρηματίας από την Αετομηλίτσα Κόνιτσας, στις 20:30 το βράδυ κινούνταν στο δασικό δρόμο Αετομηλίτσας – Πληκατίου Κόνιτσας, μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, όταν στο 5ο χιλιόμετρο της οδού το όχημα λόγω παγετού στο οδόστρωμα ακινητοποιήθηκε και ήταν αδύνατο να συνεχίσει την πορεία του.

Προσπαθώντας να θέσουν σε κίνηση ξανά το όχημα, ο συνοδηγός του Θεόδωρου Νιτσιάκου κατέβηκε από το αυτοκίνητο -πράγμα που του έσωσε τη ζωή- ενώ ο 76χρονος επιχειρηματίας προσπάθησε να εκκινήσει ξανά το όχημα του, το οποίο ήταν τύπου «εκτός δρόμου».

Λόγω της έντονης ανηφορικής κλίσης στο σημείο, το αυτοκίνητο ολίσθησε προς τα πίσω, ανετράπη και κατέληξε σε παρακείμενο γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 76χρονου.

Ο συνοδηγός ήταν αυτός που ειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού.

Θα πήγαινε για κυνήγι με τους φίλους του την επόμενη μέρα

Ο εκλιπών σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είχε μεταβεί στο σημείο προκειμένου να ανιχνεύσει διαδρομές για το κυνήγι αγριόχοιρου στο οποίο θα συμμετείχε την επόμενη μέρα. Ήταν μανιώδης κυνηγός, έμπειρος και με πολύ καλή γνώση της περιοχής, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, καθώς καταγόταν από το διπλανό χωριό.

Ποιος ήταν

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή αλεύρων για την αρτοποιία και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Συντάξεις: Πόσο κερδίζουν 860.000 παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι από τη μείωση της ΕΑΣ

Οριστική πρέπει να θεωρείται η μείωση των κρατήσεων της ΕΑΣ στις κύριες συντάξεις, πέραν του σεναρίου κατάργησης της κράτησης από τις επικουρικές. Το υπουργείο...
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα

Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις γιορτές του Πάσχα, με το τελευταίο κουδούνι για τους μαθητές και τις μαθήτριες να χτυπά την Παρασκευή (26/4). Η...

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

ΔΝΤ: Ανησυχία για την αυξητική τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους – Η πρόβλεψη για...

Ανησυχητικές εξελίξεις και προοπτικές για το παγκόσμιο δημόσιο χρέος καταγράφει η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (crisis monitor), σημειώνοντας ότι θα έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στην πορεία της οικονομίας. Την...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιωάννινα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Νύχτα τρόμου χθες, Τετάρτη (10/4) για αλλοδαπή γυναίκα στα Ιωάννινα που έπεσε θύμα κακοποίησης...

Με μουσικές και ποίηση ταξίδεψε στους ουρανούς ο Ηλίας Λογοθέτης (βίντεο)

Και έφτασε εκείνη η ώρα του αποχωρισμού. . . Από νωρίς το κοιμητήριο στου...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Φεβρουαρίου ο διάδοχος Κωνσταντίνος, εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1913... Έπειτα από διαπραγματεύσεις αντιπροσώπων του Εσάτ Πασά και του Ελληνικού Στρατηγείου Ηπείρου,...

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία του 32χρονου αστυνομικού – Τον αποχαιρέτησαν με τιμές ήρωα

Το τελευταίο αντίο λένε συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε από...