Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, γνωστοποίησε την απόφασή του να επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα γίνεται δεκτό στις ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

«Δεν θα πάρουμε μέρος στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν», σημείωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

«Σήμερα, ανακοινώνω πως οι ΗΠΑ στοχεύουν την κεντρική αρτηρία της ρωσικής οικονομίας… Ο αμερικανικός λαός θα προκαλέσει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στην πολεμική μηχανή του Πούτιν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε πως το εμπάργκο θα αφορά επίσης τις εισαγωγές αερίου και ενέργειας από τη Ρωσία.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Τζο Μπάιντεν για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Μπάιντεν είπε πως η απόφαση ελήφθη εν μέσω διαβουλεύσεων με τους συμμάχους των ΗΠΑ, αλλά δήλωσε επίσης ότι κάποιοι από τους Ευρωπαίους συμμάχους δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα ίδια μέτρα, εξαιτίας της εξάρτησής τους από το ρωσικό πετρέλαιο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η κίνηση αυτή θα επηρεάσει τους Αμερικανούς πολίτες, καθώς αναμένεται νέα αύξηση των τιμών του αερίου.

«Η ΕΕ πρέπει να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία. Εμείς μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα που δεν μπορούν να κάνουν. Παραμένουμε ενωμένοι στο στόχο μας να συνεχίσουμε να πιέζουμε τον Πούτιν» είπε ο Τζο Μπάιντεν, και πρόσθεσε πως πρόκειται για «βήμα ιδιαίτερα επώδυνο».

«Η ελευθερία κοστίζει, αλλά έπρεπε να κάνω αυτό το βήμα μιλώντας με τον Ζελένσκι και βλέποντας αυτή την κατάσταση».

«Δώσαμε 1 δις δολάρια συν οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ και συντονισμό για την παράδοση οπλισμού από τους συμμάχους. Θα χρειαστεί βοήθεια για τους δεκάδες χιλιάδες που φεύγουν σε γειτονικές χώρες».

«Καθιστώ σαφές ότι οι ΗΠΑ μοιράζονται την ευθύνη για τους πρόσφυγες ώστε να μην υποστούν όλο το κόστος οι χώρες της ΕΕ».

Τα βήματα που θα πάρουν οι ΗΠΑ μαζί με άλλες χώρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο Μπάιντεν:

Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το ιστορικό πακέτο κυρώσεων που αυτή τη στιγμή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη ρωσική οικονομία. Το ρούβλι έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας του και εμποδίζουμε τη ρωσική κεντρική τράπεζα να κάνει οποιεσδήποτε συναλλαγές για να υποστηρίξει το ρούβλι, έχουμε κλείσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, πρόσβαση σε υπηρεσίες τεχνολογίες, επιβάλαμε κυρώσεις για τους ολιγάρχες.

Από τη στιγμή που ο Πούτιν ξεκίνησε να ασκεί την πίεση στα σύνορα της Ουκρανίας άρχισε να ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης και θα συνεχίσει να ανεβαίνει ό,τι και να κάνουμε. Απελευθερώσαμε 60 εκ. Βαρέλια από τα αποθέματα, εκ των οποίων τα 30 είναι από αμερικανικά αποθέματα.

Η ρωσική επίθεση κοστίζει σε όλους και δεν είναι η ώρα που θα επιτρέψουμε να κερδοσκοπεί κάποιος εις βάρος του αμερικανικού λαού. Δε θέλω κάποιος να αποκομίσει πλεονέκτημα από αυτή την κατάσταση.

«Δεν αληθεύει ότι έχουμε καθυστερήσει την παραγωγή αμερικανικού πετρελαίου. Το 90% της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ γίνεται σε χερσαίες περιοχές που δεν ανήκουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

«Ο Πούτιν συνεχίζει τη δολοφονική του πρακτικά αδιαφορώντας για το κόστος και για τον πυρηνικό κίνδυνο».

«Η Ουκρανία δε θα καταγραφεί στην ιστορία σαν νίκη του Πούτιν. Μπορεί να πάρει μια πόλη, αλλά θα δε πάρει την Ουκρανία».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων, με πλήθος αλλαγών μετά και την ψήφιση του νέου Κώδικα...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Πιάστηκε πλοίο του Πάνου Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνης

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκαλεί η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία πλοίο bulker ελληνικών συμφερόντων φορτωμένο με κοκαΐνη αξίας...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν – Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου

Ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 3% για το Τόκιο, καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια,...

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την...

Μέση ανατολή: Τυχόν ανάφλεξη θα οδηγήσει πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι στο αργό πετρέλαιο 

Δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, που θα...

Μέση Ανατολή: Εσπευσμένα σε διαβουλεύσεις με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συναντηθεί με αξιωματούχους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην...