Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

ΗΣΑΠ: Έτσι έγινε το δυστύχημα – Το πρόβλημα στα φρένα και οι στιγμές τρόμου για τους εργαζομένους (φωτό)

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ νωρίς το πρωί. Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος που συνέβη στον Άγιο Νικόλαο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης περιέγραψε πώς συνέβη το περιστατικό.

«Είναι ένα μηχάνημα που λειαίνει την τροχιά, στο πλαίσιο της συντήρησης. Είναι μια εταιρεία από τη Δανία που ήρθε να συντηρήσει τη γραμμή. Ο οδηγός είναι του εργολάβου» είπε ο κ. Ρεβύθης και πρόσθεσε:

«Την ώρα που οδηγούσε, διαπίστωσε ότι δεν έχει φρένα και το μηχάνημα κινείτο με ανεξέλεγκτη ταχύτητα. Προκειμένου να σταματήσει καθώς είναι κατηφορικό το σημείο και η ταχύτητα θα αυξανόταν κι άλλο, έβαλαν τον συρμό για να το σταματήσουν».

Μιλώντας για τους εργαζομένους που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο κ. Ρεβύθης υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι «είναι άσχημη η κατάσταση, ειδικά για τον έναν εξ αυτών» αλλά δεν ήθελε να πει περισσότερα.

Όπως εξήγησε, αυτοί που ήταν πίσω και πήδηξαν εν κινήσει είναι μια χαρά. Ο οδηγός και ο ένας μηχανικός πήδηξαν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, «είμαστε συγκλονισμένοι σαν εργαζόμενοι. Πρώτα πρέπει να απελευθερώσουμε το δίκτυο και μετά θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε γιατί είναι κάτι που δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι. Με τέτοια ταχύτητα σε τροχιά, αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις τον τρόμο και τον πανικό».

ΗΣΑΠ: Πώς εκτελούνται τα δρομολόγια
Λόγω της σύγκρουσης πραγματοποιούνται δρομολόγια μόνο στο κομμάτι του ΗΣΑΠ, Πειραιάς – Ομόνοια ενώ με τοπικές συγκοινωνίες θα πραγματοποιηθεί μέχρι νεωτέρας το τμήμα που συνδέει την Κηφισιά με την Ομόνοια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ σήμερα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει η γραμμή. Αργότερα μέσα στην ημέρα, μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα Κηφισιά – Πευκάκια.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ένας νεκρός κάθε δύο μέρες σε εργατικά δυστυχήματα 

Ένας εργαζόμενος χάνει την ζωή του κάθε δύο μέρες στη χώρα μας, το τελευταίο...

Μαρκόπουλο: Χαροπαλεύει η 22χρονη μετά το δυστύχημα – Δεν φόραγαν ζώνες οι δυο επιβάτες

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 22χρονη, που ήταν συνοδηγός στο όχημα που...

Τροχαίο δυστύχημα επί της Λ. Συγγρού – Ανετράπη μοτοσικλέτα – Νεκρός ο οδηγός

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στον Νέο Κόσμο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η...

Βόλος: “Κλειδί” οι τοξικολογικές του 33χρονου για το δυστύχημα με το βρέφος

«Δεν έτρεχε, κινούνταν εντός των επιτρεπτών ορίων ταχύτητας» τόνισε ο δικηγόρος του οδηγού της...