Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν τη χώρα

Προβλήματα σχεδόν σε όλη τη χώρα  έχουν δημιουργήσει οι θυελλώδεις άνεμοι που έφτασαν τα 7-8 μποφόρ που επικράτησαν από το βράδυ της Τετάρτης.

Από τους ισχυρούς ανέμους που επικράτησαν όλη τη νύχτα σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, πτώσεις  δέντρων και φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους, ενώ σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει από το πρωί περιοχή του Γέρακα. Επίσης διακοπή ηλεκτροδρότησης σημειώνεται και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που λειτουργεί κατά διαστήματα με γεννήτριες, καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ήδη από τα ξημερώματα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν για την αποκατάσταση.

Στον Πειραιά παροπλισμένο πλοίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους  έξω από το λιμάνι ενώ σε ολόκληρη την Αττική  η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει μέχρι στιγμής  33 κλήσεις για κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων από τους δρόμους.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Θεσσαλονίκη, όπου οι ισχυροί άνεμοι, εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας έφερε και προβλήματα σε διάφορες περιοχές της συμπρωτεύουσας.  Ζημιές έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι και στο Ναύπλιο, στην Κέρκυρα, στις Κυκλάδες όπου ξεριζώθηκαν δέντρα.

Προβλήματα  στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ, έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ. Κανονικά ωστόσο εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Στο μεταξύ οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης έως και 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, υποχρέωσαν τον καπετάνιο του πλοίου «Νήσος Χίος», που πραγματοποιεί τη γραμμή Λαύριο – Αι Στράτης – Μύρινα – Καβάλα, να μπει για ασφάλεια στον κόλπο του Μούδρου στη Λήμνο. Εκεί παραμένει μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι, αφού παρά τις προσπάθειες το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Μύρινας. Ο 50 περίπου επιβαίνοντες με προορισμό τη Λήμνο παραμένουν στο πλοίο, ωσότου γίνει εφικτό να δέσει με ασφάλεια στη Μύρινα. Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σήμερα το πρωί, το ίδιο πλοίο δεν είχε καταφέρει να δέσει στο λιμάνι του ‘Αι Στράτη και συνέχισε το ταξίδι του προς τη Λήμνο.
Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται λόγω απαγόρευσης απόπλου και το πλοίο «Νήσος Μύκονος» προερχόμενο από Καβάλα με προορισμό τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία με κατάληξη τον Πειραιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

Απαγόρευση απόπλου από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά λόγω των θυελλωδών ανέμων

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ζακύνθου-Κυλλήνης και Κεφαλονιάς-Κυλλήνης εξέδωσαν τα λιμεναρχεία των δύο αυτών νησιών, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

Από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην Ζάκυνθο, δημιουργήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από πτώσεις κλαδιών δέντρων που αποκολλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι το Τραγάκι, το Τσιλιβί και το Κυδώνι.

Μικρής έκτασης προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους σε όλη την Κρήτη

Μικρής έκτασης προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων και στην Κρήτη. Από τα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας υπάρχει απαγόρευση απόπλου των πλοίων, ενώ σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου έχουν πέσει δέντρα.

Στα Χανιά τα περισσότερα προβλήματα έχουν αναφερθεί στη Λεωφόρο Σούδας από πτώσεις δέντρων, ένα από τα οποία πέφτοντας πάνω σε καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Στην ίδια περιοχή λόγω της πτώσης δέντρων υπήρξαν και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην πόλη του Ηρακλείου έπεσαν δέντρα και παρασύρθηκαν κάδοι απορριμμάτων, ενώ στο λιμάνι βυθίστηκε μικρή βάρκα. Στην εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου στο ύψος του ‘Αη Γιώργη Σεληνάρη από τους ισχυρούς ανέμους έσπασαν κλαδιά δέντρων κι έπεσαν στο οδόστρωμα προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων βρίσκονται σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πρέσπες: Δύο ώρες αργότερα η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία

Στο μεταξύ με απόφαση του δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους, σήμερα Πέμπτη 18.1.2018, δύο ώρες αργότερα, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν με τη χιονόπτωση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης. Συγκεκριμένα από τις 8:00 εως τις 18:30 θα πραγματοποιηθούν σταδιακές...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 1856 άνοιξε ο δρόμος Μύλοι – Τρίπολη για τις λεγόμενες...

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Επέλαση της κακοκαιρίας Elias στη χώρα

Επέλαση της κακοκαιρίας Elias στη χώρα με τη Θεσσαλία, τη Στερεά και τη Βόρεια Πελοπόννησο να βρίσκονται στο επίκεντρο.  Το νέο κύμα κακοκαιρίας, ξεκίνησε από τη Δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια έπληξε τα...

Πώς να διαλύσεις μια μεγάλη χώρα σε μόλις έξι εβδομάδες

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας «κατάφερε» σε χρόνο-ρεκόρ να γίνει η πιο αποτυχημένη ηγέτιδα...

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, λόγω ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαύριου...

Ρέθυμνο: Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί από τη φωτιά – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, ενώ με εντολή που...