Ισραηλινό ΜΜΕ “ξεμπροστιάζει” τον Ερντογάν: “Η Τουρκία εν μέσω πανδημίας στέλνει μετανάστες στην Ελλάδα”

162

”Δεν μπορεί να ελέγξει τα κρούσματα” Εγκληματικές απέναντι στην ανθρώπινη φύση οι πρακτικές της Τουρκίας.

Ισραηλινό ΜΜΕ επιτίθεται εκ νέου στην Τουρκία και “ξεμπροστιάζει” τον Ερντογάν
και την ανεύθυνη – έως εγκληματική – πολιτική του αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και την προώθηση προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Όπως μετέδωσε και αμερικανικό κανάλι, η Τουρκία αδυνατεί να διαχειριστεί τα κρούσματα κορωνοϊού στα στρατόπεδα προσφύγων που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και φαίνεται πως για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι ο “εύκολος” στόχος.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η Τουρκία αναζωογονεί τις φλόγες της κρίσης των κορωνoϊών της Ευρώπης, ενθαρρύνοντας τους Σύρους πρόσφυγες, που δεν διαθέτουν υγειονομική περίθαλψη, να συναθροίζονται στα ελληνικά σύνορα.Ολομέτωπη επίθεση στην Τουρκία, υπερασπιζόμενη ανοιχτά την Ελλάδα, εξαπολύει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post». Η σπουδαία εφημερίδα καταγγέλλει σε τίτλο της ότι «Η Τουρκία κινεί κυνικά τους μετανάστες προς την Ευρώπη που πλήττεται από τον κοροναϊό».
Είναι απολύτως κατανοητό, με μια απλή ανάγνωση, ότι η εφημερίδα της Ιερουσαλήμ τολμά και γράφει πράγματα που στον ελληνικό Τύπο αποφεύγονται ως μη πολιτικά ορθά. Οι Ισραηλινοί όμως, όταν θέλουν να καταχερίσουν την Τουρκία, δεν έχουν τέτοιες αναστολές. Της δίνουν και καταλαβαίνει.
Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τις κρίσεις του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες για να προσπαθήσει να ωθήσει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, γράφει η «JP».

Διαβάστε επίσης:  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Περιμένοντας το «πράσινο φως» για τα αμερικανικά Μ1117

Η δυστυχία των μεταναστών στα σύνορα έχει πλέον επιδεινωθεί από τους φόβους του κορωνοϊού, συνεχίζει η «JP». Η Τουρκία δεν παρέχει ιατρική περίθαλψη στους φτωχούς Σύρους πρόσφυγες, γράφει το δημοσίευμα και τονίζει ότι, «τώρα η άρνηση της υγειονομικής περίθαλψης παίρνει πρόσθετες διαστάσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.Οι ευρωπαϊκές χώρες πληρώνουν δισεκατομμύρια στην Άγκυρα από το 2015 για να κρατήσει τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, αλλά οι Τούρκοι άνοιξαν τα σύνορα με την Ελλάδα και άρχισαν να ενθαρρύνουν τους μετανάστες να κατακλύσουν τα ελληνικά σύνορα μετά τις στρατιωτικές απώλειες της Τουρκίας στην Ιντλίμπ.
Η Τουρκία έχει συγκεντρώσει πρόσφυγες σε περιοχές κατά μήκος των ελληνικών συνόρων καθώς ο κοροναϊός εξαπλώνεται στην Ελλάδα».

Η κυβέρνηση και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ενθαρρύνουν τους μετανάστες να συγκεντρωθούν σε πλήθη σε μια εποχή που οι παγκόσμιοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας συνιστούν να κρατούνται αποστάσεις.
Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το NBC, δήλωσε ότι η Τουρκία αδυνατεί να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού σε στρατόπεδα προσφύγων στη Συρία, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχει η Τουρκία.