Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Λύση Σκοπιανού με Αρχαιολογία και Εθνολογία

Χρόνια τώρα, την χώρα μας ταλανίζει η απαράδεκτη στάση των Σκοπιανών, να παρουσιάζονται ως Μακεδόνες, χωρίς να έχουν  σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνες που ήταν Έλληνες.

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

akontogiannidis@yahoo.gr

Είναι απόγονοι Σλάβων που ήρθαν στην γύρω περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ. χίλια χρόνια μετά τον Φίλιππο και τον Μεγαλέξανδρο και τα τελευταία εκατό χρόνια (1903-1912) παριστάνουν τους «Μακεδόνες» όπως και μετά (1946-49) επί Στάλιν και Τίτο και σήμερα με την στήριξη μεγάλων δυνάμεων. Και θα αναφέρω το λεχθέν ενός 90χρονου Μακεδόνα από την Φλώρινα: «Το άλυτο πρόβλημα με τους Σκοπιανούς, μόνο ο Μεγαλέξανδρος θα μπορούσε να το λύσει, όπως έλυσε με το σπαθί του τον γόρδιο δεσμό. Και σήμερα το σπαθί που μπορεί να λύσει το πρόβλημα είναι, η Ιστορία, η Εθνολογία, η γλώσσα,  οι Αρχαίοι  Ολυμπιακοί Αγώνες και η αρχαιολογία της Μακεδονίας με τις αρχαιότητες που έχουν ελληνική γραφή και όχι σλαβική. Έχουν κάτι από αυτά οι Σλαβοσκοπιανοί;»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Λύση Σκοπιανού με Αρχαιολογία και Εθνολογία
Ο ολυμπιονίκης βασιλιάς των Μακεδόνων Φίλιππος

Και έχει απόλυτο δίκαιο. Έχουν καμία σχέση οι βορειογείτονες Σλάβοι με τους Μακεδόνες, στο όμαιμο, το ομόγλωσσο και το ομόθρησκο, τα χαρακτηριστικά που έχουν οι λαοί που συνθέτουν ένα Έθνος; Η αρχαία Μακεδονία, το ελληνικότατο φύλο των Μακεδόνων, δεν εμφανίστηκε ξαφνικά τον 7ο αιώνα π. Χ. με την ίδρυση του Βασιλείου των  Μακεδόνων, αλλά πάρα πολλά χρόνια πριν, που αγνοείται από πολλούς.

Οι Μακεδόνες υπήρξαν από τα σπουδαιότερα αρχαιοελληνικά φύλα, που με τις κατακτήσεις τους τον 4ο π.Χ. αιώνα, διέδωσαν στους λαούς της Ανατολής τον ελληνικό πολιτισμό. Και το μαρτυρούν αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, όπως ο Ηρόδοτος, ο Θουκυδίδης, ο Στράβων, ο Διόδωρος ο Σικελιώτης και ο ποιητής Ησίοδος,  που επιβεβαιώνουν περίτρανα την  καταγωγή των Μακεδόνων ως ενός αδιαμφισβήτητα ελληνικού φύλου.

Ο Ηρόδοτος και ο Πίνδαρος αναφέρουν ότι οι Μακεδονοί ήταν ένα από τα προγονικά φύλα των Δωριέων, που στη Δωρίδα θα συγχωνευθούν με άλλο δωρικό φύλο και θα σχηματίσουν  τους ιστορικούς Δωριείς που πραγματοποίησαν  την ιστορική κάθοδο των Δωριέων και των Ηρακλειδών το 1100 π.Χ. Στα δωρικά φύλα ανήκαν και οι Σπαρτιάτες. Η πληθώρα των νομισμάτων  πάνω στα οποία αναγράφονται τα ονόματα των μακεδόνων βασιλέων, στην ελληνική και φυσικά όχι στην σλαβική.

Αν ανατρέξουμε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητος, οι πάντες γνωρίζουν, ότι στους αγώνες ελάμβαναν μέρος μόνον οι Έλληνες το γένος και ουχί βάρβαροι.

Ανέτρεξα στην ολυμπιακή ιστορία και βρήκα Μακεδόνες ολυμπιονίκες, ιδού:

  1. Αλέξανδρος Α΄ Βασιλεύς της Μακεδονίας,  ολυμπιονίκης στο δρόμο Σταδίου, στην 80η Ολυμπιάδα, το 460 π.Χ

2. Αρχέλαος Περδίκας, βασιλιάς της Μακεδονίας, στο αγώνισμα των τεθρίππων στην 93η Ολυμπιάδα το 408 π.Χ.

3. Φίλιππος Βασιλιάς της  Μακεδονίας, αναδείχθηκε τρεις φορές Ολυμπιονίκης. Στην 106η Ολυμπιάδα, το 356 π.Χ. έτρεξε με το άλογό του, στην 107η Ολυμπιάδα, το 352 π.Χ. με τα τέθριππά του, στην 108η Ολυμπιάδα, το 348 π.Χ., στη συνωρίδα.

4. Αντίγονος, Μακεδονία,  δυο φορές ολυμπιονίκης στο Στάδιο, στην 122η Ολυμπιάδα, το  292 π.Χ. και στην 123η Ολυμπιάδα το 288 π.Χ.

5. Σέλευκος, Μακεδονία, ολυμπιονίκης στο Στάδιο  στην 128η Ολυμπιάδα το 268 π.Χ.

6. Σιμύλος, Νεάπολις Μακεδονίας, ολυμπιονίκης στο Στάδιο  στην 133η Ολυμπιάδα το 248 π. Χ.

7. Κλίτων  ο Μακεδών Ολυμπιονίκης στο Στάδιο στην 113η Ολυμπιάδα, το 328 π.Χ.

8. Δαμασίας ο Αμφιλοχίτης  ολυμπιονίκης στο Στάδιο στην 115η Ολυμπιάδα, το 320 π.Χ.

9. Λάμπου ο Φιλίσσιος αναδείχθηκε  ολυμπιονίκης τεθρίππων στην 119η Ολυμπιάδα, το 304 π.Χ.   (υπάρχει και μια γυναίκα η Βελιστίχη).

Το Δημοψήφισμα στα Σκόπια για την… «Μακεδονία»
Χρυσό νόμισμα Φιλίππου
Το Δημοψήφισμα στα Σκόπια για την… «Μακεδονία»
νόμισμα μακεδόνων

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Λύση Σκοπιανού με Αρχαιολογία και Εθνολογία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Λύση Σκοπιανού με Αρχαιολογία και Εθνολογία
Καλούνται οι Ζάεφ, Γκρούεφσκυ, Ντιμιτρώφ, κ.α. να μας πουν, σε τι γλώσσα είναι γραμμένα τα ονόματα του Φιλίππου και του Αλέξανδρου στα αρχαία νομίσματα και η επιγραφή στο μνημείο.

Η πληθώρα των αποδείξεων δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η Μακεδονία ήτο και εξακολουθεί να είναι Ελληνική! Αρκεί να το αντιληφθούν οι  ψευτο-μακεντόνσκι και  κάποιοι  συμφεροντολόγοι πάτρωνες τους. Θα πρέπει επίσης  να ενθυμούνται το αμαρτωλό παρελθόν τους, ως συνεργάτες των Γερμανών  Ναζί. Τότε που τους υποδέχτηκαν ως ελευθερωτές, κρατώντας τεράστιες φωτογραφίες του Χίτλερ, του βούλγαρου βασιλιά Βόρι και τον μεγάλο χάρτη της Μακεδονίας…

Αυτά, δεν τα ξέρουν, οι ένθερμοι ξένοι υποστηρικτές τους, και κυρίως οι εν Ελλάδι ψευτοπροοδευτικοί αναθεωρητές που είπαν: «μα είναι άνθρωποι, έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού… Αυτοπροσδιορίζονται Μακεδόνες!!!» Είναι τόσο αφελείς!! Είναι διεθνής πρακτική,  αυτοπροσδιορίζεσαι ως προς το θρήσκευμα, το οποίο επιλέγεις όχι ως προς την εθνικότητα. Όταν γεννιέσαι Γάλλος δεν αυτοπροσδιορίζεσαι σε Κινέζο, και όταν γεννιέσαι Σλάβος σε Μακεδόνα- Έλληνα!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε...

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα. Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενος απο...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...
Κιλκίς, κατέσχεσαν, κρέας,

“Καλάθι του Πάσχα”: Σε ισχύ από σήμερα – Και το αρνί στις νέες κατηγορίες...

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη (24/4) το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. Σύμφωνα με...

Λες και βρίσκεσαι στον πλανήτη Άρη! Δυστοπικές εικόνες από την Αθήνα λόγω αφρικανικής σκόνης...

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ – Ένα απόκοσμο σκηνικό επικρατεί στον ουρανό των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, όπου τα κίτρινα και τα πορτοκαλί χρώματα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο υπουργός της Αστυνομίας Παπαφλέσσας!

Τα πρώτα χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, στην νεοαπελευθερωθείσα μικρή τότε Ελλάδα, οργανώθηκε...

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Μαύρα Χριστούγεννα στην Αθήνα το 1897 από δύο κουτσαβάκια

Ένα έγκλημα δι’ ασήμαντον(?) αφορμήν, ανήμερα των Χριστουγέννων του 1897, πριν από 125 χρόνια,...

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, 50 χρόνια μετά…

«Ψωμί, Παιδεία Ελευθερία», «Κάτω η Χούντα», «έξω από το ΝΑΤΟ», «Κάτω το Κράτος» ήταν...

“Τρεις Ιστορίες απ’ τον Πόλεμο”: Το νέο podcast του ΓΕΕΘΑ με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου (βίντεο)

Η πρώτη ιστορία έχει τίτλο «Ο "Τρανός" του Επταχωρίου», η δεύτερη «Η παράδοση του...