Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

ΙΤΑΛΙΑ: Στους 79 οι νεκροί, 2.263 τα κρούσματα – Εννέα οι νεκροί στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα είναι 2.263. Οι νεκροί έφτασαν τους 79, ενώ οι ασθενείς που έγιναν καλά είναι 170.

Σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρούργος προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας. Οι ειδικοί δηλώνουν ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κορωναϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ μπάρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Σε ότι αφορά την κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους.

Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, δε, αποφασίσθηκε και η αναβολή, κατά δυο μήνες, του ιταλικού φεστιβάλ κρασιού Vinitaly.

Συναγερμός και στη Γερμανία

Τα 188 έχουν φτάσει τα κρούσματα του νέου  κορωνοϊού Covid-19 στην Γερμανία, με δύο νέα κρούσματα στο Βερολίνο και έναν βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στην Θουριγγία, ο οποίος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και τέθηκε ήδη σε καραντίνα, μετά την επιστροφή του από διακοπές για σκι στην Ιταλία.

Τα δύο νέα κρούσματα στο Βερολίνο αφορούν έναν δάσκαλο και έναν γιατρό, οι οποίοι νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση, ενώ περίπου 200 άτομα έχουν τεθεί σε απομόνωση και πρόκειται να εξεταστούν για τον ιό.

Καραντίνα ενόψει…

Στην Θουριγγία, εφόσον τελικά το περιστατικό επιβεβαιωθεί, θα τεθούν σε καραντίνα τα περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, αλλά και μέλη άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων του τοπικού Κοινοβουλίου, ακόμη και ο υποψήφιος πρωθυπουργός Μπόντο Ράμελο, ενώ πιθανότατα θα αναβληθεί και η προγραμματισμένη για αύριο εκλογή νέου πρωθυπουργού του κρατιδίου.

Στο μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι ακυρώσεις εκδηλώσεων, για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το απόγευμα ανακοινώθηκε η ακύρωση των ετήσιων συνομιλιών της καγκελαρίου Μέρκελ με την ηγεσία της γερμανικής οικονομίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Μαρτίου.

Στο ίδιο κλίμα, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται το τοπικό συνέδριό της που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, ενόψει του κεντρικού συνεδρίου του κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Απρίλιο, η πραγματοποίηση του οποίου τίθεται επίσης εν αμφιβόλω.

Αυξήθηκαν οι νεκροί στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ουάσινγκτον ανέβηκε σήμερα στα 27, ανάμεσά τους εννέα θάνατοι, καταγράφοντας αύξηση από τα 18 κρούσματα και τους 6 θανάτους που είχε μια μέρα νωρίτερα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας, στο μεγαλύτερο ξέσπασμα του ιού στις ΗΠΑ.

Οι θάνατοι – 8 στην κομητεία Κινγκ και ένας στη γειτονική κομητεία Σνόχομις – αποτελούν τους πρώτους που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ από την λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον Covid-19.

Πρώτος θάνατος στην Ισπανία

Ένας άνδρας στην ισπανική επαρχία Βαλένθια πέθανε εξαιτίας του κορωνοϊού, σηματοδοτώντας τον πρώτο θάνατο στη χώρα μετά το ξέσπασμα του ιού, ανακοίνωσε σήμερα μία τοπική αξιωματούχος υγείας.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο άνδρας, ο οποίος πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου, έχασε τη ζωή του εξαιτίας του Covid-19, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της επαρχίας, η Άνα Μπαρθέλο.

Τέταρτος θάνατος στη Γαλλία

Τον τέταρτο θάνατο ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό κατέγραψε η Γαλλία. Πρόκειται για έναν 92χρονο στον νομό Μορμπιάν στη διοικητική περιοχή της Βρετάνης, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε στους βουλευτές ότι η Γαλλία καταμετρά τώρα 204 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, ένας αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τους 191 χθες.

Ο Βεράν είπε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο επιτάσσει όλα τα αποθέματα και την παραγωγή προστατευτικών μασκών προσώπου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων, με πλήθος αλλαγών μετά και την ψήφιση του νέου Κώδικα...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Πιάστηκε πλοίο του Πάνου Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνης

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκαλεί η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία πλοίο bulker ελληνικών συμφερόντων φορτωμένο με κοκαΐνη αξίας...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Εννέα μήνες διορία για την πώληση του Tiktok, πριν την απαγόρευσή του

Το TikTok επανέλαβε την Κυριακή 21/4 τις ανησυχίες του για την ελευθερία του λόγου...

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του...

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση κατά Ιράν

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα...