Κ. Μητσοτάκης: “Συμφωνία αλήθειας” όλων των Ελλήνων για έξοδο από την κρίση»

30
Μητσοτάκης, Πέμπτη, 'Αγιον 'Ορος,

Τη διπλή ανάγκη, “μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και μιας αξιόπιστης κυβέρνησης που θα πει την αλήθεια στο λαό και θα ενώσει τους Έλληνες σε μια πορεία εξόδου από την κρίση”, τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στην Real news.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως όσες φορές υπήρξε εθνική ομοψυχία η Ελλάδα μεγαλούργησε. Όπως λέει, η Ελλάδα έχει επειγόντως ανάγκη μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά και τη δίκαιη κατανομή βαρών ανάμεσα στους πολίτες, κάτι που, όπως λέει, μπορεί να κάνει μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως «κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα» και γι’ αυτό «πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», ενώ για την πορεία της διαπραγμάτευσης επισημαίνει ότι ξαναβλέπουμε το έργο της δήθεν διαπραγμάτευσης του 2015. «Δεν ξέρω που στοχεύει η κυβέρνηση. Αλλά κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει» τονίζει, σημειώνοντας πως «το θέμα είναι να γλυτώσουμε το τέταρτο Μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί με ταχύτητα φωτός ο κ. Τσίπρας».

Διαβάστε επίσης:  Spiegel: Δείγμα αδυναμίας η απόφαση του Ερντογάν να προκηρύξει εκλογές

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρει πως «η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», τονίζει την «ανυπαρξία του ελληνικού κράτους».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στους
πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «απέναντι στην ασφυξία που βιώνουμε παντού, η Νέα Δημοκρατία ανανεώνεται, ανασυγκροτείται, ανοίγεται σε όλους τους Έλληνες. Προτάσσει τις αρχές της, την ελευθερία και την αλληλεγγύη δίνοντας νόημα στην πολιτική και οξυγόνο στην κοινωνία».