Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης: Η ΝΔ καταθέτει πρόταση νόμου για το τηλεοπτικό τοπίο

Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του τραγικού αδιεξόδου που δημιουργήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο, δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι η εν λόγω πρόταση επαναφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το “νόμο Παππά”.

Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας.

Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας. Η δε αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά μέγιστο θεσμικό ατόπημα. Επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας.

H Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την εικόνα ενός αποτυχημένου Κράτους, που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του.

Αποδεικνύει ξανά πόσο επικίνδυνη είναι για τον τόπο σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Αντί να στρέψει όλη της την ενέργεια στην ανάταξη της οικονομίας, προσπαθεί να χειραγωγήσει θεσμούς με μόνο σκοπό την παραμονή στην εξουσία.

Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη παράταξη ευθύνης, ενώνει όλους τους πολίτες που δεν ανέχονται την υπονόμευση του Κράτους Δικαίου.

Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση.

Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές.

Είναι ταυτόχρονα χρέος μου είναι να δώσω λύση και στο τραγικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του.

Η πρόταση επαναφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την οποία όλα τα Κόμματα εξουσίας έχουν τις δίκες τους ευθύνες.

Ο κ. Τσίπρας ας αναλογιστεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας.

Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να εμπνέει και να ενώνει τους Έλληνες, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματά μας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί...

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο...

Αυτοκτόνησε στα 45: Το τραγικό τέλος του γόη του ελληνικού σινεμά που έψαχνε όλη του τη ζωή μια απάντηση

Κανείς δεν ήξερε τον Γολγοθά που ανέβαινε... Στα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε ένας...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του”

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή...