Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Μητσοτάκης: Θα έρθω όντως ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη

 «Θα έρθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ που τον χαρακτήρισε «οδοστρωτήρα» των εργασιακών δικαιωμάτων.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στόχος του είναι να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις, ενώ χαρακτήρισε «fake news» τον ισχυρισμό ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων. Όπως είπε, εφόσον γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. θα διευκολύνει τους επιχειρηματίες μειώνοντας τους φόρους και τη γραφειοκρατία, αλλά θα έχει και την απαίτηση να προσέχουν τους εργαζόμενους, να δίνουν καλύτερους μισθούς και να φέρουν τις καταθέσεις τους πίσω στην Ελλάδα.

«Θα απαιτήσω από τους μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες» ανέφερε.

«Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο»

Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο τόνισε ότι «δεν θα γίνει καμία απόλυση», αλλά υπογράμμισε την ανάγκη αξιολόγησης ώστε να επιβραβεύονται οι καλύτεροι.

«Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, με άξιους υπαλλήλους που θα υπηρετούν το λειτουργημά τους με αυταπάρνηση αλλά θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται οι καλύτεροι» σημείωσε.

Όπως επισήμανε, «οι δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειονότητά τους θέλουν την αξιολόγηση γιατί είναι άξιοι συμπολίτες μας που αγωνίζονται να εξυπηρετήσουν τον πολίτη».

Εκτίμησε παράλληλα πως μπορούμε να ξεφύγουμε από τον κανόνα «ένα προς πέντε» για τις προσλήψεις, εφόσον αναπτυχθεί η οικονομία με τους ρυθμούς που προσδοκά η Ν.Δ. «Θα κάνουμε προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία και στην Αστυνομία, αλλά θα προσλαμβάνουμε ειδικό προσωπικό εκεί που πρέπει, όχι πελάτες μας» είπε, τονίζοντας ότι οι προσλήψεις είναι ζήτημα προτεραιοτήτων.

«Εκεί που χρειαζόμαστε προσωπικό θα προσλαμβάνουμε» υπογράμμισε για να προσθέσει ότι «το ζήτημα είναι να αλλάξει η λειτουργία του κράτους συνολικά και να μπει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην καρδιά του κράτους».

«Το να ψελίζει ο κ. Τσίπρας μία συγγνώμη δεν αλλάζει τίποτε»

O πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι ο προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ. «

Οι δεσμεύσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτες» είπε, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες. Σημείωσε ακόμη πως το κόμμα του είναι φειδωλό στις δεσμεύσεις του, και πως αντίθετα ο κ. Τσίπρας «δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή».

Εκτίμησε ακόμη πως δεν εμπόδιζαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα. Ανέφερε στη συνέχεια πως οι πολίτες «τιμώρησαν» την κυβέρνηση για τη αλαζονική συμπεριφορά της, αν και όπως είπε οι ίδιοι «δεν έμαθαν τίποτε, η εντύπωση που έχουν είναι ότι για το αποτέλεσμα φταίνε οι πολίτες». Δήλωσε παράλληλα ότι καταλαβαίνει «την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας μετά τις εκλογές, για να προσθέσει όμως ότι «δεν μπορεί να αποκαλεί μπακαλίστικη τη στάση του κεντρικού τραπεζίτη».

Υποστήριξε ακόμη πως «το να ψελίζει ο κ. Τσίπρας μία συγγνώμη» για τις μετατάξεις «δεν αλλάζει τίποτε» και συμπλήρωσε πως η Βουλή δεν έπρεπε ποτέ να ξανανοίξει όταν την επομένη των εκλογών ο κ. Τσίπρας ανήγγειλε τις εθνικές κάλπες.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος – όπως είπε είναι ο εγγυητής της συνταγματικής τάξης. «Έχω εμπιστοσύνη στο τι θα κάνει μεταξύ της 1ης και της 7ης Ιουλίου» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή ώστε να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές και εξέφρασε την εκτίμηση πως οι πολίτες που ψήφισαν κόμματα δεξιά της Ν.Δ. θα ξανασκεφτούν τις επιλογές τους «και θα έλθουν προς της Ν.Δ.». «Θα είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία και τη χώρα να μείνουν εκτός Βουλής το κόμμα του κ. Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή» πρόσθεσε.

«Έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών»

Ερωτηθείς για την σύνθεση της κυβέρνησής του σε περίπτωση νίκης της Ν.Δ. είπε πως έχει ξεκάθαρο στο μυαλό του το νέο κυβερνητικό σχήμα και ότι έχει αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομά του. Είπε επίσης πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα έχει αναπληρωτές, με εξαίρεση ένα υπουργείο, πως θα καταργηθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας και θα υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική του οπτική διάσταση στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο έμπειρος πολιτικός...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δίκη Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. «Κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την...

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της...

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 28/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 28/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2733), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι...